Reklama

Reklama

Dva studenti střední školy, Dean a Emma, uvízli na tropickém ostrově. Aby přežili, musí se spoléhat jeden na druhého. Zatímco poznávají sami sebe a zároveň i jeden druhého, vzplane mezi nimi láska. Dva spolužáci – premiantka Emma a flákač Dean - jedou společně s dalšími studenty lodí na školní výlet do Trinidadu. Přestože mají pramálo společného, ocitnou se oba na divoké party na palubě. Během zákroku policie přepadne Emma do moře a Dean ji přes palubu skočí zachránit. Dvojice pak na bezmotorovém člunu pádluje tak dlouho, než narazí na opuštěný ostrov. Zatímco je zoufale hledají rodiče, Emma s Deanem se ve snaze přežít spoléhají jeden na druhého. Čím více času spolu tráví, tím jsou si také bližší. Navzdory rozdílným povahám mezi nimi vzplane láska. Jak se však dny na ostrově mění v týdny a týdny v měsíce, začínají Emma s Deanem pochybovat o možné záchraně. Co když v Modré laguně zůstanou až do smrti? (HBO Europe)

(více)

Recenze (77)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Staré" Modré laguny si už vybavuji jen mlhavě a zajímalo mě, proč je toto na ČSFD tak zle hodnocené. Upřímně, kdyby to nezprznili umělými květinami, záběry na člunu viditelně pod reflektorem, nelogickým černým jaguárem a úplně přebytečnou opicí, dal bych o hvězdu víc. Emma vypadá použitelně a Dean asi také, což ale nemohu plně posoudit, neboť nejsem holka. Zlý není ani určitý konflikt v prioritách, SPOILERY - doopravdy jsou lidé, kteří by na opuštěném ostrově a s partnerem opačného pohlaví po boku dokázali žít docela spokojeně a na druhé straně jsou i lidé, kteří teprve, když jsou donuceni, pustí z hlavy klišé a po návratu do nich za dvě sekundy sklouznou zpátky (dokud byli na ostrově, říkal jsem si, že první, co po návratu udělají, bude hledání společného bydlení a ono houby). Kritizuji však povrchnost, přizpůsobenou jednoduchému divákovi. Také jsem nedávno sledoval dvě řady Alone, což je naprosto reálný pohled na přežití v divočině a říkal si, že by oba hrdinové, přestože ostrov byl tropický, měli dlouhodobě problém získat jen z ovoce dostatek tuků, bílkovin a zaručeně by ztráceli na váze i kondici - zvlášť, když souložili jako králíci (místo pokusů zabít ryby klackem se mohli pokusit udělat vrše, což je vůbec nenapadlo). Scházelo mi tam, jestli třeba snědli toho jaguára a rozbíjeli kosti, aby se dostali k morku - to bych ale asi od survival filmu pro teenagery chtěl moc. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Vystajlovaná neškodná asexuální romance, která s tím původním celkem kultovním a originálním filmem nemá krom tématu Robinsonů na pustém ostrově vůbec nic společného. Hlavní hrdinové jsou více vyžehlení, upravení, nudní a ten kluk, kterému drží účes alá Justin Bieber po celou dobu, tak sorry ... ale jemu jsem nevěřil, že by na takovém ostrově přežil den. Ta holčina byla aspoň hezká, ale podtrženo sečteno, dokoukal jsem to jen proto, abych to mohl srovnat s tím originálem. ()

Reklama

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, proč to všichni hejtí! Je to úplně normální, blbá romantika, která stačí. Rozhodně to není nic strašného. Hlavní dvojice je sympatická, roztomilá a hezká. Neviděl jsem originální Modrou lagunu, i když ji doma mám na DVD, prostě jsem ještě neměl náladu si to pustit. A teď se budu muset otřepat z tohohle, než si to pustím. Dialogy nejsou strašné, párkrát se možná i pousmějete. Kamera i hudba ujdou. Nejhorší na celém filmu je jedna (protože jich tam víc není) akční scéna, kde hlavního kluka pronásleduje nespecifikovaná kočkovitá šelma, on zakopne o větev, vydá zvuk jako by se mu něco stalo a vidíme jak k němu šelma skáče. Následuje střih na hlavní hrdinku jak ho hledá a po chvilce ho najde (nečekaně) jak vedle něj leží mrtvá kočka a on má obličej od krve. To byl opravdu WTF moment. Ale pak se jdou vesele mazlit pod vodopád, takže to je hned dobrý. Není to nic světoborného, ale jako oddychová romantika to musí stačit snad každému ;-) ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Celovečerní reklama na Barbie a Kena od Mattela, která si vychcaně ukradla název a námět původního filmu. Dean prcá Emmu na ostrově, ale ani nepozná, že ji odpanil, Barbínka mu to musí říct na férovku, protože holobrádek má tak malýho čůráka, že panenskou blánu asi necítil. Jsou si tak blízcí, že spolu vymrdávají až do doby, kdy jsou z ostrova šoustání zachráněni, ale světe div se, v civilizaci americké high school už Barbie s holobrádkem prcat nechce a nevšímá si jej. Holobrádek tak zdrceně cedí zuby a nechápe, kam se láska k píchání vytratila. Naštěstí kunda začne zanedlouho svrbět a Holobrádek se dočká vlhkého objetí na maturiťáku za doprovodu smáčejícího chcance plnýho mrdky. A to je všechno, pohádky je konec, dobrou moč. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Na to, že tam vybrali fakt pěkné herce, tak film byl hrozný. Sešitý horkou nití. Jako by to chtěli mít rychle natočené a mít to za sebou. Absolutně žádná chemie mezi hlavními postavami, někdy až trapné scény. Vše absolutně odbyté. Je to škoda. Takový film se dá přece natočit tak, aby nás pohltila vlna prvních pohledů, doteků, citů a zamilovanosti. No absolutně nevydařené. Jedna hvězdička za ty hezké tváře - i když hlavní hrdinka měla vlasy jak od kadeřnice i po pořádné bouřce na moři - sen každé z nás :D ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama