Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin využije pozvání svého snoubence, aby si od přemíry práce odpočinula na týdenní dovolené v tropech. Odletí do francouzské Polynésie a odtud malým, poněkud chatrným letadlem stárnoucího Quinna Harrise na ostrov Makatea. Po příjemném večeru, kdy ji Frank požádá o ruku, se však Robin ráno dozví, že musí pracovně na jeden den odletět na Tahiti. Nezbývá jí, než najmout Harrise, jediného dostupného pilota. Jeho letadlo se však dostane do bouře a po zásahu bleskem je nuceno nouzově přistát na neobydleném ostrově. Robin, která katastrofu nevnímala, protože si vzala silné prášky, se ráno s pilotem pohádá, když zjistí, že jsou na ostrově a bez možnosti spojení se světem. Zatímco Frank a pilotova milenka Angelika čekají na výsledky pátrací akce, dvojice se na ostrově hádá kvůli každé maličkosti. Druhý den zahlédnou u ostrova kotvit jachtu, když se k ní vydají v nafukovacím člunu, zjistí, že loď přepadli piráti. Stanou se svědky vraždy majitele jachty. Pokusí se pirátům uniknout, po velké honičce jsou chyceni. Přežijí jen díky duchaplné Robin, která pirátům namluví, že má na druhé straně ostrova jachtu plnou zlata. Cestou k neexistující lodi se dvojici podaří uprchnout. Nemají ale vyhráno, protože jsou stále uprostřed neobydleného ostrova a v patách mají krvelačné piráty. (TV Nova)

(více)

Recenze (365)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná část se ztroskotáním na ostrově je povedená a poměrně vtipná, ale s návratem do civilizace film mohl skončit. Jenže protože je to i romantický film, posledních pekelně dlouhých 10 minut je samé klišé a už předem je jasné, jak to dopadne. Harrison Ford v některých chvílích vzdáleně připomíná svého Indiana Jonese, i když mu to už neběhá jako dřív. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Po všech těch Air Force One, Tichých nepřátelích, Firewallech, 48 hodinách v Paříži, Vysokých hrách patriotů a dalších flácích je vcelku osvěžující, když se Harrison Ford, Indiány též zvaný Ten, který chce svou rodinu zpátky, pro jednou nesnaží ochránit svou rodinu před nepřízní osudu a přízní teroristů, ale upřímně řečeno tohle taky nebyla zrovna výhra. Holt když sečtete šest a sedm, vyjde vám třináct a co čekat od takové číslice... Nečekala jsem moc a Ivanovi Reitmanovi jsem ochotná prominout ledacos, ale v případě filmu, který je akčně dobrodružný jako výprodej v Kauflandu a romanticko-komediální asi jako oprava žumpy, mi to fakt nešlo. Oprava: manžel kolegyně nedávno žumpu opravoval a jednak do ní spadl, druhak při té příležitosti našel dávno ztracený náramek své lepší polovičky, takže požadavky na legraci i romantiku naplnil podstatně lépe a podstatně rychleji než za šest dní a sedm nocí. Navíc mi tam brutálně neseděla Fordova opilecká image. Chlap, který je napůl Ir a napůl Rus, přece nemůže takhle neumět pít. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sympatická ústřední dvojice nezachází do extrémů a od začátku spolu vychází jako lidi, co si na první dobrou sice nepadli do noty, ale jen trošku… a občas "srandovně" zakopnou, břinknou se(bou) nebo přeberou Xanax. Na tropickém ostrově by na šest dní chtěl ztroskotat asi každý a jeho prvoplánové dobrodružné nástrahy nemají jiného významu, než trošku podmazat a okořenit nevyhnutelnost pohodové komediální romantiky. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Oddychovka ako vyšitá. Pre mňa top komédia môjho detstva. Harrison Ford a Anne Heche sa skutočne nemali príliš v láske, po ztroskotaní na pustom ostrove. Ale akosi sa to potom, po pár spolu strávených dňoch medzi nimi začne zlepšovať. Pre mňa asi najlepší moment filmu, keď strielali piráti z lodi na Quinna a Monreovú a nakoniec si prestrelili loď. Naozaj oddychovka, nič viac, nič menej v tomto filme nehľadajte. Film na uvoľnenie a pobavenie a vo svojom žánre nadpriemerne dobrý. Bohužial u mňa priemer, ktorý neurazí, ale v top filmoch nikdy nebude. /70%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ivan Reitman tentokrát nenatočil jenom obyčejnou komedii, ale vložil do příjemně vtipnýho příběhu i trošku dobrodružství, napětí a akce, i když ta je taková aby jí už docela starej harrison Ford zvládnul a podle toho taky vypadá, ale jinak je Ford docela dobrej, stejně tak i Anne Heche a překvapivě i David Schwimmer, tady neni špatnej, takže pro mě nadprůměr. Rozhodně se u toho dá dobře pobavit ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí Kauai na Havajských ostrovech. (Terva)
  • Když se Robin (Anne Heche) zeptá Quinna (Harrison Ford), kolik je mu let, Quinn naznačí, že je mu přes padesát, než jí pošeptá odpověď (na což ona řekne: „Vypadáš dobře.“). Fordovi bylo v době natáčení filmu ve skutečnosti 55 let. (veronikajel)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama