Reklama

Reklama

The Deep

  • USA Dead Reckoning
? %
Velká Británie, 1970, 111 min

Obsahy(1)

The Deep je nedokončený film režiséra Orsona Wellese, založený na románu Charlese Williamse „Dead Calm“, který byl později adaptován jako film Dead Calm (1989). John (Michael Bryant) a Rae (Oja Kodar) Ingramové se vydávají na jachtě na plavbu Indickým oceánem, kde zachraňují mladého muže Hughieho Warrinera z člunu. Hughie tvrdí, že utekl z jiného plavidla poté, co tři členové posádky podlehli otravě jídlem. Ale bylo tomu opravdu tak? (sator)

(více)

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Film je považován za nedokončený. Natáčení se zastavilo, když finance vyschly a Laurence Harvey zemřel. Podle Petera Bogdanoviče byla jedinou částí filmu, která nebyla dokončena, exploze ke konci příběhu. Pozdější část dialogu Jeanne Moreau byla ale také ztracena. V současné době film existuje v Mnichovském filmovém muzeu. (sator)
  • Protože byl originál ztracen, jediné existující verze filmu jsou dva pracovní tisky, jeden v barvě (jak film měl být ukázán) a druhý v černé a bílé. Mnichovské filmové muzeum později vytvořilo verzi využívající tyto prvky. (sator)

Reklama

Reklama