Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele carl.oesch k tomuto seriálu (4)

Nikita (2023) (E05) 

No, prostě standaradní detektivka, z hlediska tvorby ČT lehce nadprůměrná, z hlediska běžné tvorby spíš slabší, ale koukatelná a s tandemem vyšetřovatelů Krobot, Šopošská to celkem jde, stejně jako docela dobře hraje svoji roli Kryštof Hádek. Není to dokument o vyšetřování zločinu, ale paradoxní situace, kdy je zabit "omylem" silničním lapkou balkánský mafián je sama sobě dostatečně nosná. Díky bohu to není napodobenina nějaké té tendenčně tmavé a mnohem víc předvídatelné severské kriminálky, kterou intoši tolik milují a kterou dávají domácí tvorbě za nedostižný vzor, ale celkem podařené dílo na nejhorší večer v týdnu... ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

Hodně dobrej díl. Zatím asi životní role Štěpána Benoniho a vůbec dobrý casting i ostatní herci. A hotel Pupp ve Varech byl dobré "jeviště" story...koukám, že na rozdíl od Kriminálky Anděl, Modravy i Specialistů je tady hodnocení trochu výš, ale proti tomu nic nemám. Marika Šopošská má roli, kde konečně nahraje naivku nebo blbku a vede si docela dobře. Spokojenost. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Souhlas s heliantem a vlastně i rakytníkem. Mácháč od dětství miluju, takže ho dobře znám a ke story, která zase tak vzrušující nebyla jsem si mohl užít i identifikaci míst (dělilo se to rovnoměrně mezi doksanskou pláž a Staré Splavy (hotel na pláži - bývalé šatny...) a i když mi připadal Bareš přestárlý na to, aby hrál policajta a Hanzlík je taky dílo, potěšila mě Marika, vypadala opravdu dobře. Obdivoval jsem ji, jak se vrhla do už asi dost studené vody a litoval jsme kompars (slečny) v bikinách. Jejich nenucený pohyb na pláži i na šlapadle byl výkon docela na úrovni. ()

Jordán (2023) (E13) 

Souhlasím se sportovcem, důstojný závěr. Každý čekal nějaký politický průšvih a ono to bylo všechno úplně jinak. Jak už to v životě bývá, kdy holá skutečnost bývá šedivější, než konspirační teorie a bláboly a výmysly, kterými nás krmí média. Šopošká a Krobot vytvořili sice originálně nesourodou dvojici, ale fungovali dobře. JInak bych chtěl poděkovat Honajzovi za další z jeho mnoha neuvěřitelně stupidních a tím pro mě velmi zábavných recenzí. Jen tak dál, nechtěného humoru není nikdy dost...jinka souhlasím se sportovcem. ()

Reklama

Reklama