Reklama

Reklama

The Black Demon

  • Mexiko Demonio negro (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paul Sturges (Josh Lucas) bere svou rodinu na výlet do Mexika na ostrov Baja, aby zkontrolovali ropnou plošinu, kterou vlastní jeho společnost. Jakmile se tam dostanou, zjistí, že místo je téměř opuštěné a zůstalo tam jen několik vyděšených dělníků, kteří mu řeknou, že plošinu opakovaně napadl obludný žralok, který je součástí mexické legendy. Jelikož se plošina potápí do vody a žralok je pronásleduje, musí najít způsob, jak dostat svou rodinu do bezpečí a zůstat naživu. (JasonCZ)

(více)

Recenze (30)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle protrpět, to chtělo fakt hodně trpělivosti. Takhle zkurvit žraločí horror a ještě tahle sračka šla do kin. 🤮🤮🤮🤮🤮 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nebol by som až taký prísny. Na 3* to nemá, ale vravieť o tomto ako o odpade je trochu mimo. Videl som v živote väčšinu žraločích hororov, aká bola natočená a The Black Demon je „len“ podpriemer. Žiadna katastrofa. Situovanie deja do Mexika tomu dodáva exotický fíling, hoc áno: 80% sa odohráva na mori. Josh Lucas je zúfalý, ale v pár záberoch vyzerá ako Bradley Cooper (prepáč, Bradley Cooper), vďaka čomu film ako celok v divákovi má tendenciu vzbudzovať hollywoodsky dojem. Ale, pravdupovediac, v niektorých scénach mi naopak pripadal opitý alebo zlomený v duchu „Doprdele, mám 52 rokov, kedysi ma režíroval Ang Lee a teraz hrám v tomto, čo sa to so mnou stalo, prerazím vôbec niekedy, alebo to bude už len horšie?“. Prostredie obrovskej plošiny je skvelé; škoda, že okolo neho nevystavali lepší scenár. Žralok je v pohode. Aspoň v tých pár desiatkach sekúnd, v ktorých vystupuje. Žiaľ, presne tak: teoreticky ide o žraločí horor, ale samotný žralok tu má v podstate len cameo. Čo by nevadilo, ak by postavy boli fantastické, scény nezabudnuteľné a scenár báječný. To ale samozrejme nie je. Ekologické reči mi nevadili, vlastne tomu pridali na zaujímavosti, ale proste toto mal byť žraločí horor a nie je. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení nedávalo příliš naděje na alespoň obstojný film, ale zkusil jsem ho. Nebudu psát, že nechápu zdejší odpady, jelikož každý má své právo na hodnocení filmu, pokud ho tedy viděl. Občas mám chuť zabrousit do černých vod a tentokrát jsem byl spokojen. V první řadě je třeba poznamenat, že nejde o prvoplánový žraločí horor, proto žralok není hlavním motivem a ukáže se jen párkrát. Při tom po trikové stránce jsou scény s ním dostačující a na příklad pohlcení člunu na začátku je velmi dobře udělané. Ve skutečnosti se totiž jedná o drama člověka, co těžce chyboval, své špatné jednání si musí přiznat, a to není lehké, a následně se snaží chyby napravit, což je ještě těžší. Celý příběh tak dostává až baladický rozměr, a kdo zná definici balady, tuší, co může očekávat. Současně pochopí, že nejde o ekologickou agitku, jak se v určité chvíli film jeví. Příjemný je lehce mysteriózní nádech. Vizuálně velmi dobré. Plošina vypadala jak z dob krále klacka, což mělo jistý půvab a samozřejmě jistý důvod. Film nešetří napínavými scénami, které nejsou jen na plošině a v moři, stačí třeba potyčka s vidláky v baru... Kdo ale hledá akční film s dech beroucími efekty a trháním obětí v přímém záběru, musí sáhnout po jiném filmu. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Natočené podľa rybárskej legendy, ktorú skomolili do zelenej agitky, ale ten chudák žralok, ak existuje, musí byť urazený. 18 metrový megalodon z gumy ho mal nahradiť. Skoro nafukovačka on je? A ani ho skoro neukážu. Nejeden drsnokožec by sa nasral. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další žraločí pekelnost, do které se nechal překecat i jinak docela snaživý Josh Lucas. Z dané premisy mohlo být slušné béčko, ale pokud to není nuda k uzoufání, tak je to ubohá lacinost a jednoduše sračka. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Grunberg dal kdysi zapovězenému židobijci Melu Gibsonovi šanci v podobě průměrného, leč zručně natočeného thrilleru odkazujícího snad v každém záběru na Gibsonovu legendární Odplatu, jako jedni z mála jsme šli tenkrát dokonce do kina. Říkal jsem si, že tenhle chlapík nás jednou překvapí a on skutečně překvapil, jen nemile. Jeho poslední Rambo skoro až nedůstojně pohřbil značku imbecilním scénářem, ve kterém se John chová jako idiot, ale pořád se dalo mluvit o slušném řemeslu líbivém na oko a brutální gore. Od Black Demon jsem čekal minimálně rutinní řemeslně povedené krvavé béčko, ale tohle, tohle je peklo v pravém slova smyslu. Idiotský scénář který je naprosto šílený a ujetý, plný hrozivých nesmyslů a šílených kiksů, když nepočítám voodoo žraloka, který za film viditelně sežere pouze jednoho člověka je to hlavně chování všech postav. Za vše mluví scéna, kdy jako fotr odjedu někam do prdele a nechám ženu a dvě děti v zaplivaném baru plném mexických ožralů, to už jsem věděl, že si s náma Grunberg vytře prdel. Ekologická agitka s příšerným Lucasem v hlavní roli, který nejenže příšerně hraje, ale jeho postava je naprostý a nesnesitelný kretén. Nedočkáte se žádného napětí, žádných útoků, žádné atmosféry, jen rodinných a ekologických keců kolem špatné CGI plošiny, kolem mezi řečmi občas propluje příšerný CGI žralok. V natočení tohohle filmu vidím jedině v pozadí nějakou ekologickou sektu, která dopřála několika hercům a členům štábu pěknou dovolenou, na které si užil i jeden z producentů náš Péťa Jákl. Už když sem viděl kdysi jeho fotky z natáčení bylo mi jasné, že americký film, který má na povel český producent nebude mít větší smysl, ale i díky jménu režiséra a při nejmenším při účasti toho vocasa Lucase sem čekal nějaké průměrné žraločí béčko. Zapomeňte, tohle je naprosto ujetá, dementní sračka, která nemá ani jedinou šanci si svoji existenci jakkoliv obhájit. Každý Žralokonádo je mnohem lepším filmem i zábavou, každý šesti nebo dvacetihlavý žralok je aspoň zábavný trash, pokud milujete animal horory jako já. Tohle je naprosté filmařské dno. Dokonce mě to nutí těšit se na MEG 2, který vypadá taky dost dementně a ještě víc se těším na krokodýlí céčko The Flood, kde si to doufám s obřím plazem aspoň trochu zábavně rozdá epický céčkař Casper Van Dien. Příšerná eko sračka, která má podle mě jediný účel a to vyprat špinavé peníze nějakého producenta. Teď už dost pochybná kvalita posledního Ramba dává trochu smysl. 0%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Josha Lucasa si pamätám ako frajera na potápajúcom sa Poseidone a aj tu mal rolu, len na potápajúcej sa ropnej plošine, lenže v oveľa hnusnejšie podanej a tu rozhodne za frajera nebol. Celkom nechapem ako sa takýto herec môže upísať takej kravine, ale aj keď tých dôvodov môže byť veľa, rozhodne si ho nebudem pamätať ako príšerne hysterického debilka, ktorý dokazuje len svoju primitívnosť. Ešte som nevidel film, kde sa hovorí o Megalodonovi a ten zožerie počas filmu asi troch ľudí a  tých čo im chýbali končatiny a ine ústrojenstva nerátam, tých som zomierať nevidel. O žralokovi tento krát vobec nejde, má tam asi jednu troška efektnejšiu scénu a skoro celý film sa musíme pozerať len na uvrieskané postavy, ktoré má tam riadne iritovali. Jeden z najslabších žraločích hororov, aké som videl a keby tu hrali Tara Reid a Ian Ziering aspoň by to malo nejakú odľahčenú náladu, takto sa to tvárilo vážne, ale bolo to len hrozne tupé a nezmyselné. Slabá 1*. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

V niektorych momentoch to bolo tak otrasne, ze by sa to kludne dalo zaradit vedla ASYLUMskej produkcii a ich SHARKNADOu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nehoda na ropné plošině probudí jakéhosi démonického digi žraloka, který nejen že chce všechno sežrat, ale taky dokáže způsobit halucinace. Do hledáčku se mu dostane zástupce těžební společnosti, který přijel plošinu zkontrolovat a jeho rodina. V rámci survival béček není Black Demon ani zdaleka tím nejhorším co je k vidění, nicméně je asi prvním filmem z tohoto ranku, který se krom digitální příšery, trochy mrtvol a špetičky napětí snaží přinést i něco jako poselství - v tomhle případě týkající se ochrany prostředí a ekologie. Pokud sem to dobře pochopil tak titulní žralok je vlastně něco jako ochránce přírody a jakkoliv nemám nic proti ochraně přírody ani ekologii, v takovém filmu taková snaha působí jako pěst na oko a dost to nefunguje. Asi by mělo tvůrcům sloužit ke cti, že se snažili naservírovat divákům víc než jen zábavné béčko bez větších ambic, ale bohužel...30% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak zvolal Vetchý v okresním přeboru. Tohle bylo peklo. Mám pocit, že za postavou režiséra se skrývá Greta Thunbergová. Protože to bylo napěchovaný děsnejma eko kecama , občas kecama o prokletí a trestu matky přírody vůči lidem. Vlastně toho megadolona poslal ďábel. Josh Lucas není úplně můj oblíbenec, ale tady hraje pěkný hovno. Žralok byl děsně nefunkční, divně vytvořenej, a vlastně to byla zcela vedlejší role. A celý to bylo blbý až běda. 10%. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Počkáme si na MEG2, budú červené čísla! Tak toto bol "eko - Gréta- total - fail"! A tie ukusnuté končatiny pod vodou bolo jako... ehm... nem-írtem. Ja len dúfam, že sa to týka len zúfalosti terajšieho štrajku scenáristov, aj keď 100% ľudí mi dá za pravdu, že tomu tak nie je a film stojí za grónsku veľrybiu piču! ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Premiéra Meg2 sa blíži, takže sa patrí natočiť nejakú tú kopírečku. A aby to nebolo identické, tak aspoň nech to má nejaký ten ekologický podtext. Chráňme našu planétu, inak sa nám Tlaloc pomstí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrneme dva potápěči z ropné plošiny dávají nálož na nějaký pilíř pod vodou objeví se tam žralok a zabije je mezitím uplyne nějaký čas mluví se zhruba o měsíci a celý život a turistika na nějakém ostrově jde do háje. Přijíždí tam zaměstnanec  se svou rodinou to zkontrolovat zjistí, že je to tam divné a na té plošině jsou všichni mrtví až na 2 zaměstnance a čivavu čluny nemají jelikož je ten žralok zničil a není tam ani elektrika ani internet (i přes to, že ten kluk je připojený na internetu asi byl ten žralok tak hodný, že mu to dovolil navíc tam vše funguje což je taky zvláštní) .   Ten žralok i nějakým způsobem vytváří u lidí i vidiny což se nevysvětlí a pokud se těšíte, že ho uvidíte zklamu Vás neobjeví se ani blbých 5 minut ze 100 tohle je asi první horor se žraloky kde ten blbý žralok se skoro ani neobjeví. Jinak herci příšerní malý spratek co neumí vyslovovat L a ve filmu mu to minimálně 5 krát připomenou blbá puberťačka co se s ním pořád hádá matka co pořád bečí, že kvůli ní umírají lidé (jako má pravdu, ale pořád bych to teda neřešil) a otec co si hraje na odborníka v posádce máme pro změnu chlápka co káže o ekologii a o zabíjení zvířat , ale sám na té plošině pracuje tak, že to má takovou hodnotu jako kdyby pracovník jatek mluvil o zabíjení zvířat, že je špatné. P.s. Jak to, že ta plošina spadla , když tu bombu ten žralok sežral? P.p.s Ten žralok byl v podstatě klaďas, když nechal hlavního hrdinu vykecat a rozloučit se s rodinou.  20 procent za ty utržené ruky,  nohy a jedno oko. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Krôčik od Asylum tvorby, toto som fakt že nečakal, takú slabotu, to už aj Deep Blue Sea pokračovania boli lepšie... ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Opět jeden žraločí film, tentokrát nepříliš zdařilý. Moji pozornost poutal jen velmi chabě. Během jeho sledování mě napadlo, že současné squalery opomíjejí problematiku LBGT+. Nápravu tohoto nedostatku bych si představoval třeba takto: Skupina příslušníků zmíněné komunity (samozřejmě vhodně rasově namíchaná) si vyjede na člunu pod duhovou vlajkou, aby se radovala ze svého práva svobodně se hlásit ke své sexuální orientaci. Člun napadne žralok, a sice žralok rasismu prostý a demokraticky smýšlející, který neposuzuje kvalitu člověka podle barvy pleti a nediskriminuje homosexuály, nýbrž je požírá se stejnou chutí jako heterosexuály, čímž je vyjádřeno, že homosexuálové nejsou nijak horší ani méněcenní. Totéž platí o lesbách, které by na člunu neměly chybět, aby byl film koukatelnější. Jinak by to byl takový běžný film o tom, jak žralok snídá, obědvá a večeří a  přitom dává pozor, aby mu neuplavala jeho zásobárna masa. Ono se v tomhle žánru nic moc originálního vymyslet nedá, ale nějaké body za politickou korektnost by se tady nasbírat daly, což si zřejmě nikdo z filmových tvůrců ještě neuvědomil. ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

Z hloubek oceánu připlulo monstrum, kterému ničíme životní prostředí. Řešení máme: zabijeme to. Marnotrapná agitačka s trochou digitálního hnoje na zrezivělé, ropné věži. Přemýšlím tvl u Žralokonáda jsem se aspoň bavil.. 10% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

The Black Demon je dalsi z rady nevydarenych animal hororov o zralokovi,v ktorom sa vo vacsine casu len vykecavaju,akcie je malo a to velke roztomile zvieratko s ostrymi zubkami takmer ani nevidiet,cize suma sumarov nuda a samozrejme zazrak sa opat nekona...:⁠-⁠) ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný pokus udělat s velkými žraloky něco "nového".... Z mojí strany by se normálně nejednalo o tak razantní hodnocení a ani bych na to, tak moc neházel špínu. Problém je v tom že vidím jak se ten film snaží brát všichni vážně a že je to všechno, tak moc v hajzlu, jak se to ve filmu bere. Vůbec nechápu, jestli tohle byl záměr tvůrců, tvářit se tak drsně, když vidíme něco tak absurdního, co v tom moři plave a z tohoto hlediska je to spíš neskutečný výsměch, než abych to bral zcela vážně. A ty halucinace? To se vzalo kde prosím? Mrtvoly v moři, které tam nejsou nebo lodě a další? Baví mě jak ti dva pracovníci na té ropné plošině přežívají, už měsíc a jenom co tam dorazí naše povedená rodinka, tak je plošina najednou na spadnutí, to člověk nevymyslí :D ŽRALOK A NAFTA??? Z nějakého záhadného důvodu to nevidím na odpad, takže to radši ukončím... 2/10 ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale laciná produkce... Taková light verze Meg. Příběh a prostředí je rozhodně lepší než v Meg. Vše kazí laciné triky ala Hallmark z 90' let. Je to i zbytečně dlouhé, hodně zbytečných dialogů. Nápad s šílenstvím z výparů byl taky dobrý, ale ti herci přehrávali. Laciná produkce jde poznat, nevyužitý potenciál žraločího filmu... ()

Reklama

Reklama