Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (71)

Matty 

všechny recenze uživatele

Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina – potřetí a naposled. Třetí Volavka se snaží a celkem se jí i daří nějakým způsobem završit do téměř epických rozměrů rozvětvený příběh. Sice mě nedokázala přesvědčit, že by si první díl nevystačil sám o sobě (k čemuž doufám dojde v případě Scorseseho remaku), ale rozhodně budí dojem mnohem smysluplnějšího pokračování než Volavka 2. Věřím, že nejenom mě více zajímalo, co se dělo po událostech z jedničky, nikoliv před nimi. Komplikovaně strukturovaný příběh navzdory množství flashbacků nepostrádá dynamiku vyprávění. Nemáte-li však vážnější zájem dovědět se více o osudech hrdinů, tzn.: nejste ochotni sledovat dvě hodiny krimi vyžadující vaší plnou pozornost, příliš zábavy si neužijete. Třetí Volavku bych se nebál přirovnat k vyvrcholení jiné slavné trilogie – Kmotr. Není dokonalý a lze k němu mít spoustu výhrad, přesto je těžké si bez něj předchozí dva filmy představit. 70% Zajímavé komentáře: Adrian, Cassandra ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dobré zakončenie trilógie, kde všetky prvky s predošlých dvoch dielov sa stretnú a spravia finále také aké si ho táto séria zaslúži. Neviem či sa v tomto smere jedná o dokonalí film ale vedzte keď vám poviem že keď prekúsnete trochu slabšiu dvojku , trojka vám to vynahradí. Jedná sa o návrat Leunga a Laua do ich predošlých úloh a opäť predvádzajú herecký koncert, hlavne u minga kd prepadá šialenstvu a u Yana ľúbostná pararela ktorá je roztomilá a vtipná. A tu sa prejavuje geniálnosť režisérov ktorý stvorili geniálnu sériu ktorej rozumejú a ktorá vyžaduje vašu maximálnu pozornosť a potom vás odmení skvelým príbehom a záver bol absolútne nečakaný . Mal som hubu dokorán a nevedel som čo povedať. Inak sú to už len samé superlatívy. Vrele odporúčam. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl celé trilogie, který by se dal nazvat přídavkem Epilog. Zbytečné dovysvětlování a snaha o zatáhnutí psycholožky do děje prvního dílu víc než je zdrávo. U Hollywoodu bych chápal snahu film takto prodlužovat jako navyšováním zisků, ale proč Hong Kong? Sakra všeho moc škodí a už je to jen krůček nad hladinou 2* filmů a tam bych opravdu ani jednoho z hlavních postav vidět nechtěl. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh se uzavřel a je hotovo. Kvalitativně má série spíše sestupnou tendenci, tady už šlo jenom o to, aby se třetí příběh narouboval na předchozí dva filmy a celé to nějak dostalo smysl. Myslím, že tohle se podařilo se ctí, ale dozvuky prvního filmu stejně zůstávají natolik silné, že je třetí "Volavka" jen prostě třetím dílem v sérii. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama