Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve fantastickém světě, kde se meč a magie prolínají s prvky dobrodružné sci-fi, stojí temné království Krull. Tam se mladý král vydává na nelehkou výpravu s cílem vypátrat svou unesenou nevěstu a zachránit zemi před vesmírnými vetřelci. Vydejte se na cestu do tajemných časů a na místa, která nepatří ani do minulosti, ani do přítomnosti. Podivuhodné mytické bytosti zde provádějí svá neuvěřitelná kouzla a všem vládne hrozný, všemocný Netvor. Je to planeta Krull, která ožívá v této nádherné dobrodružné podívané. Princ Colwyn se vydává na nebezpečnou výpravu, aby zachránil svou mladou nevěstu, kterou Netvor drží v zajetí. Ale zabijáci a vetřelci na něj pod velením ďábelského monstra začnou dorážet na každém kroku. Colwyn se musí nejprve dostat ke vzdálené jeskyni a najít legendární zbraň zvanou Glaive, která je klíčem k neobyčejné síle. Při svém pátrání se Colwyn stane svědkem událostí, které přesahují i ty nejdivočejší představy. Nakonec musí stanout tváří v tvář Netvorovi a s pomocí kouzelného Glaiveu zachránit svou planetu před úplným zničením. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na téhle báchorce imponuje, je ta poctivá rukodělná práce všech těch kulis a interiérů (zejména patrné u smrtonosné bažiny a obří pavučiny), ruku v ruce s jednoduchými triky, které ale působí životněji, než dnešní digitální zvěrstva. Jinak je ale zde více než jindy patrné, že mezi fantasií a fantasmagorií je tenká hranice, kterou tvůrci přeskočili jak kamzík. Scénář připomíná dílko desetiletého kluka s přebujelou představivostí, který háže na papír vše, co mu vytane na mysl a diváku žasni!! Přeplácanost je patrná a ke konci už unavuje. Zbývá pak už jen úsměvné zjištění, jaké bezvýznamné podržtašky hrál Liam Neeson ve svých hereckých začátcích. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Srdcovka z mládí boj s časem krutě prohrála. Kde jsou takové Star wars kouzelné, tam planeta Krull vypadá spíš odpudivě. Respektive interiéry a efekty hlavně v druhé polovině filmu. V první naopak na plátně čarují exteriéry, které jsou opravdu nádherné. I kostýmy jsou na dost vysoké úrovni. Hlavně jsem ale měl za to, že byl film plný emocí a hrdinství. Po skoro čtyřiceti letech už jsem z takový pocit bohužel neměl. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Krull je skutočne zábavné sci-fi / fantasy dobrodružstvo z 80. rokov.Režisér Peter Yates sa striktne drží fantazijnej formuly, takže nás nečakajú žiadne prekvapenia. Dej je príležitostne mätúci a v zásade si vytvára množstvo vlastných pravidiel. Všetko je však v dobrej zábave a film je zostavený do celku s miernou súdržnosťou a stálou hybnosťou. 6/10 ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Krull disponoval na svou dobu velmi slušným rozpočtem (který byl mimochodem vyšší než u prvních dvou dílů žánrově příbuzných Star Wars) a dostatek financí je viditelný nejen na bohatých exteriérech, ale především na studiových kulisách, které povětšinou nevytvářejí dojem umělosti. Podobnost s Hvězdnými válkami je ale mnohem větší než jen v pouhých číslech. Hned na začátku záběr lodi letící nad planetou, vojáci střílející z laserových zbraní (modrých, ale přece...), možná už jsem se do toho až moc položil, ale z jedné Hornerovy melodie jsem dokonce slyšel Impérium. Meče jsou naštěstí normální, ale choreografie šermířských soubojů je velmi jednoduchá, spíš jenom občas někdo mávne mečem jako by ho držel v ruce poprvé. Triky nejsou nijak velkolepé, ale svou funkci až na výjimky plní dobře (za všechny bych vyzdvihnul obrovskou pavučinu). Příběh však plyne dost pomalu, téměř bez nějakého většího vzruchu a celé heroické putování, kde největší problém je svého úhlavního nepřítele najít, vyvrcholí několika hody epickou zbraní, kterou hrdina ovládá pomocí Síly. Vlastně telepatie, samozřejmě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem matně vzpomínal na snímek z mého mládí, který jsem zahlédl v televizi a okouzlil mě několika zajímavými postavami, nápady, fantastickým prostředím a především tajuplná zlatá zbraň v podobě hvězdice. Hledání filmu se mi povedlo dovést do zdárného konce a mohl jsem se opět po skoro 10seti letech znovu podívat na velké klišé o princi, který zachraňuje svou vyvolenou princeznu ve fantaskní podobě. Starý čaroděj, fantasy prostředí, dobré tempo, zajímavé nápady a velká Černá pevnost na konci. Vše fungovalo stejně a jistá nostalgie ve mě vyvolala pocit uspokojení, který mi tento film dal. Peter Yates stvořil fungující pohádkovou fantasy, která se nebojí základů žánru a s trochou naivnosti a starých efektů příjemně překvapí. Navždy si budu pamatovat scénu s "časem" u vdovy Lyssy. Na závěr drobnost, Krull má jeden z nejvíce fantasy soundtracků filmové historie. Hudební fantazie, kvůli které možná Horner zaprodal duši ďáblu:) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)
  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)

Reklama

Reklama