Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti vedou paralelní a stejně nebezpečný život. Jeden je vyslancem mafie, infiltrovaný v policejním prostředí jako vyzvědač a druhý naopak vyzvědačem policie v kruzích mafie. Špionážní drama pokračuje na obou stranách. Naproti vzrůstající důvěře začíná tak jako mafie, i policie cítit šikovný podvod. Stres se zvyšuje a Chan a Lau musí jen jediné. Dostat se z této hry živí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (94)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Volavka byla pro mě bombou a na pokračování jsem se těšil a nějaké nedostatky jsem si nepřipouštěl a udělal jsem dobře! Na prequel jsem se opravdu těšil! První půlhodinka byla taková zvláštní, spousta postav a nejasností, ale potom jsem si všechno ujasnil a nechal se unáčet "minulostí". Místy to bylo lepší než první díl, občas se to vezlo na vlně Kmotra a často převládala typická honkongská akční stopa a la John Woo! Výborná podívaná!! Pokud se vám Infernal Affairs opravdu líbila, tak se rozhodně nudit nebudete!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pokračování, jež mě nedokázalo chytit za srdce ani z poloviny tak, jako fantastický první díl. Vinu nepřičítám překombinovanosti, ale spíš nezajímavosti scénáře. Už u prvního dílu mě postava Sama moc nezajímala (zvláštní, když je to hlavní badass), ale tam jsem měl možnost nechat se strhnout soubojem dvou infiltrátorů. Dvojka je jen skvěle natočená, lehce nadprůměrně zahraná a bez znalosti prvního dílu naprosto zbytečná. 70% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný prequel k výbornej policajnej dráme Infernal Affairs. Ale predsa len v jej tieni. Snímka síce úspešne rozširuje okolnosti okolo postáv, ktoré boli v prvom filme na druhej koľaji, no je koncipovaná skôr ako doplnkový informačný zdroj k originálu, než plnohodnotná dráma. Je moc prekombinovaná, nedáva toľko priestoru vzťahom a bez znalosti prvého filmu je nepoužiteľná. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Můj problém spočívá nejspíš v tom, že "Volavku II" nedokážu posoudit samostatně, ale jen jako zbytečné rozmělnění dějově i emocionálně velmi silného původního filmu. Navíc záměry a činy hlavních postav - a tedy i jejich charaktery - jakoby občas vyzněly maličko jinak než v prvním snímku - ale to je jen můj osobní dojem. Takže za 3* a mějte (nebo nemějte) mě rádi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak tudy cesta nevede. První Volavka byl(a) napínavým moderním akčním thrillerem s výborným scénářem a ideální délkou. Volavka 2 je prequelem, což je samo o sobě dost chybným krokem. Osobně by mě mnohem více zajímalo co se dělo potom, než co se dělo předtím. Takhle víme, kam charaktery směřují, kdo přežije, kdo zemře a filmu zoufale chybí moment překvapení, nějaký odklon od předvídané lajny. Scénář se také mnohem více zaměřuje na osudy šéfa mafie Sama („rodinné“ posezeníčko připomíná Kmotra, a vlastně celý film je jakousi hongkongskou variaci na Coppolovu mafiánskou ságu) a policejního superintendanta Wanga. Cílem je v podstatě poukázat na nedůvěryhodnost jakési pomyslné čáry dělící lidstvo na „ty dobré“ a „ty zlé“, o což šlo i v jedničce. Mladé verze obou špionů hrají jiní, horší herci než verze dospělé a naštěstí jim ani není věnován přílišný prostor. Volavka 2 trvá dvě hodiny, neobsahuje jedinou neošizenou akční scénu a její snaha o přesvědčivé vykreslení psychologie hlavních hrdinů doplácí na přílišnou melodramatičnost. Hudba – zkomponována Chan Kong Wingem, pokud vám to něco říká (mi teda ne) – se mi ze všech kousků tvořících ten nikterak uchvacující celek, líbila nejvíc. Jistě, i kamera, režie, střih a všechny tyhle věci jsou OK, ale jak praví známá fráze: „dobře natočená nuda je stále nuda“. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Český dabing obsahuje dvě chyby. Za prvé mluví o Pekingu, městě, resp. pobočce kriminální organizace, jako o postavě, za druhé slovo „chivalry“, tedy statečnost, rytířství resp. charakter či vychování v přeneseném slova smyslu, nechává zcela bez překladu. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama