Reklama

Reklama

VOD (1)

Christopher Reeve nejenže obléká plášť titulního hrdiny počtvrté, ale také pomáhá rozvinout třaskavé téma jaderného odzbrojování. Aby obchodníci s jadernými zbraněmi měli volnější ruce, vytvoří Lex Luthor (Gene Hackman) novou bytost, která bude výzvou Muže z oceli, radiací nabitého Nuclear Mana (Mark Pillow). Tito dva nepřátelé se střetnou ve výbušné akci, při které Superman zachrání Sochu svobody, zastaví sopečnou činnost Etny a znovu postaví zdemolovanou Velkou čínskou zeď. Užijte si zábavu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil dobře, podle mě se jedná (v rámci možností) o povedený návrat k duchu prvních dvou dílů. Po ultra-dementní trojce je to pozitivní skok v kvalitě. Film obsahuje spoustu úsměvných scén a Louis je sice starší, ale pořád jí to moc sluší. Celkově film velmi dobře odsýpá a potěší i návrat Gene Hackmana. Čtvrtý díl podle mě táhnou ke dnu jenom dvě věci - 1.) malý rozpočet a tudíž velmi nepovedené triky (létání na pozadí statických fotek atd...) a 2.) Neuvěřitelně trapný NuclearMan, kterého si mohli tvůrci opravdu ušetřit. Bez těchto dvou vad by to byl celkem bezproblémový Superman. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Scénář není dobrý, s tím se prostě nedá nic dělat. Rozhodně to ale není jediný prvek, který film poslal do kolen. Hlavní vinu na neúspěchu nese samo studio, které se na film v podstatě vykašlalo a bralo ho jako další film ze své produkce. Finančně pak nebyli schopní ho řídit a kočírovat. To nakonec vedlo k tomu, že vizuální stránka filmu je příšerná. Tam, kde se Donner mohl s prvním filmem chlubit naprosto geniálními efekty, tady čtyřka neskutečně upadla a každý záběr letu vypadá směšně nahraně. Já vím, že peníze by neměly tolik film ovlivnit, ale v tomhle případě se to stejně stalo. "Superman 4" se díky jejich nedostatku proměnil v neskutečně béčkovou produkci, která nemohla mít žádné vážné ambice. O úspěchu se prostě nedalo nikdy vážně mluvit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/240-superman-4-1987-25.html ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se prošel kolem televize, zachytil jsem čtvrtého Supermana a z povinnosti jsem se odhodlal dohnat tuhle svou mezeru ve vzdělání.. A je to fakt neskutečný blábol. Mě přišly slabé už ty první díly ale tohle je tak dementní, naivní a patetické, že mi málem vyskočily oči z důlku.... Nebrat! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Množstvo výbuchov, kostýmov, lietania, akcie, jednoduchá romantika, priamočiary dej, pekelní hajzlíci (najlepší Lex Luthor Genea Hackmana), super Superman (Christopher Reeve je božský!) - proste Ú-Ž-A-S-N-É! Jasné, je to strašne hlúpe, ale nie je to tak nudne naivné ako predošlý diel, skôr komiksovo nadnesené. Škoda, že som to videl až teraz, ako desaťročný by som slintal blahom. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Proč tohle točili? A proč k tomu svolil samotný Reeve? Vždyť tímto pohřbil svoji životní roli. Oproti prvním třem dílům tohle není nic jiného než supermanovské béčko s otřesnými triky a jedním rádoby blonďatým dvojčetem Supermana v přilehlém gay-koženém kostýmu. Sice se tam něco děje (házejí po sobě sochou Svobody, atomovkama, likvidují čínskou zeď, jen aby ji poté Superman očima opravil tak, že vypadá zase jak 2000 let stará), ale ty triky jsou hrůza. Lois opět neví, že Clark je Superman. Ta druhá namyšlená ženská, pozdější šéfredaktorka, si udělá výlet do Vesmíru se Supermanem... Jakžože se ona volně pohybuje ve Vesmíru bez skafandru? A vrcholem domýšlivosti autorů je Lex Luthor v uranovém dole s pampeliškou na klopě a Superman na Měsíci, jak zapichuje americkou vlajku. [2230. hodnocení, 157. komentář, 34%, 856. nejhorší film] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (28)

  • V počátcích produkce byl Christopher Reeve zvažován jako režisér celého filmu. Producenti ho však nepovažovali za natolik zkušeného, aby zvládl celý film, nechali ho však režírovat některé vedlejší scény. (kenny.h)
  • V plánu byl další film o Supermanovi režírovaný Albertem Pyunem. Tomu zabránil neúspěch Supermana 4, bankrot The Cannon films v roce 1994 a fatální nehoda Christophera Reevea v květnu 1995. (kenny.h)
  • Film měl původně režírovat Wes Craven. Po jeho rozhovoru s Christopherem Reevem, který měl o filmu narozdíl od režiséra krvavých hororů poněkud jiné představy, však herec prohlásil: "Wes Craven nikdy nebude režírovat můj film." (LION-MR.T)

Související novinky

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama