Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #82” - Paul Kersey má pasivní schopnost přinášet smrt svým blízkým. Když se totiž ve čtyřce vrátí do L. A., předávkuje se dcera jeho přítelkyně drogami. Tentokrát se režie ujal J. Lee Thompson, dvorní Bronsonův režisér. Děj je trochu komplikovanější, kdy vigilante Kersey spolupracuje s tajemným magnátem. Tahle série měla skončit u jedničky, ale vzhledem k tomu že Bronson byl jedna z hlavních hvězd stáje Cannon films, tak s ním sekali béčka jak na běžícím páse. Čtyřka je asi lepší než trojka s gangy, hlavně kvůli prostředí a mafii. Vidět tento film anglicky s titulky dalo neskutečnou práci, musel jsem přes VPN založit účet na britském Prime. 3* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ve trojce Paul Kersey kosil zločince za potlesku přihlížejících čumilů, ve čtyřce už zase zabíjí skrytě a anonymně. Další pokračování vraždícího architekta je civilnější než předchozí díl, což je určitě škoda. Cesta msty New Yorkem byla zábavná a nepotřebovala k tomu ani emoce, ani žádnou hlubší zápletku. J. Lee Thompson se pokusil o obojí a dejme tomu že sem mu toho podařilo dosáhnout, bohužel zábavnost pokulhává. Bez napětí a atmosféry prvního a druhého dílu zůstala z filmu jenom tupá akce s nádechem sedmdesátkového thrilleru. Bronson je zase o pár let starší a i když mu charisma rozhodně nechybí, toho vigilanta mu věřím čím dál míň. Dědictví Michaela Winnera ale zůstalo zachováno. Kersey pořád ovládá těžké zbraně, má perfektní výcvik v přežití a zřejmě disponuje imunitou před policií. Škoda tohohle prapodivného kočkopsa. Celá série měla už dávno skončit a nebo pokračovat cestou pravověrného trashe. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Tahle série má dokonalou sestupnou tendenci. Přiveďte si do rodiny Charlieho Bronsona a máte jistotu, že to někdo z vašich milovanejch odsere aby se mohl Charlie mstít a vybíjet hajzli, v tomto případě drogový kartely včetně jejich bosů. A jde mu to, i přes to, že by už měl jen luštit křížovky a přepočítávat důchod. Chybí mi tu krvavost a přece jen efektnější likvidace grázlů. Je to už přece jen čtvrtej díl a opakování toho samého do nekonečna nikoho moc bavit nebude. Každopádně to pořád ještě celkem jde, ale z celé série je to největší slabota. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Máme tu čtvrtou část skvělé akční série s ještě skvělejším Charlesem Bronsonem. První dva díly jsou TOP, třetí trochu pokulhává, tomu jsem dal lepší 3*, ale zde už tu čtvrtou opět dávám, i když slabší, ale stále je to o ždibec lepší jak třetí díl. Zde to bylo stejně jako v předchozím filmu akční tak, že počet nepřátel likvidoval Bronson ve velkém počtu. Bylo to dějem poměrně jednoduché, což mi nevadilo, i když to bylo takové trochu odlišné, než jsme u této série zvyklí. Hlavně to bylo dost rozmanité, že jsem se chvíli moc nesoustředil. Mělo to zajímavé, ale i méně zajímavé pasáže. Úvod mi třeba moc dramatický nepřišel, ale celé mě to později bavilo. Bronson byl skvělý jako vždy. Hlavně finální cca 20 minutovka měla už velmi slušné tempo. Sice jsem se zde o hlavního ochránce vůbec nebál, nicméně i tak si nemůžu výrazně stěžovat. Akce je dobrá, chvílemi i pestřejší, nějaké ty samopaly, pušky atd. Technická stránka filmů je, co se týče přestřelek o něco lepší než horší třetí pokračování, ale zase jsou zde strašné efekty výbuchů. Ale co, dokážu to odpustit. Na první dva excelentní snímky se to nechytá, ale stále je to dostatečná zábava, ke které se někdy ještě vrátím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V snahe čo najviac ušetriť, scéna, kde Kersey (Bronson) ide do kina, aby sa stretol s Nathanom (John P. Ryan), bola v skutočnosti natočená v kine, ktoré patrilo produkčnej spoločnosti The Cannon Group. (m.a.t.o.)
  • Pôvodný scenár G.M. Hickmana bol viac existenciálny, ale štúdio Cannon ho neustále nútil k zmenám, aby oslovil publikum, ktorému sa páčili predchádzajúce časti. Nakoniec jediná scéna, ktorá z pôvodného scenára ostala, bola tá úvodná. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama