Reklama

Reklama

Návrat do Modré laguny

  • USA Return to the Blue Lagoon (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Konec 19. století. Na lodi, jíž cestuje mladá vdova Sarah se svojí roční dcerkou Lilli, vypukne cholera. Sarah s Lilli a s dvouletým chlapečkem, kterého námořníci našli v bárce na širém moři, jsou vysazeni se zásobami do malé loďky. Vítr je zanese na opuštěný tichomořský ostrov. Sarah vychovává Lilli a chlapečka, kterému dá jméno Richard, v duchu viktoriánské morálky. Ale obě děti jsou s postupujícím věkem stále více fascinovány rozdíly ve své fyziognomii. Když Sarah zemře na zápal plic, Lillia a Richard jsou odkázáni jeden na druhého. Daří se jim utajit svou přítomnost na ostrově před kanibaly, kteří sem pravidelně připlouvají provádět své krvavé rituály. Na prahu dospělosti se Lilli a Richard do sebe zamilují a začnou spolu žít jako muž a žena. Jejich idylu přeruší příjezd americké lodi. Oba mladí lidé se za dramatických okolností musí rozhodnout, zda se vrátí do civilizace či nikoli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak není to špatný film. Nejlepší je na tom příběh, který nabídne dost zajímavých aspektů. Sice je to takové jednorázové, takže druhé shlédnutí už není dle mého gusta na místě. Ale mírný nadprůměr to podle mě je. Herci jsou vybraní dobře. Mila v mládí v pohodě. Upravit scénář, přidat dramatičtější scény, nějak zdokonalit film a možná bych hvězdu přidal navíc, ale asi to dopadlo tak jak mělo. Celkově hodnotím na 62% = *** ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Originálna Modrá lagúna je pre mňa kultový film, ktorý som ako decko pozeral aj trikrát za týždeň. Bolo (aj je) to dobrodružné, napínavé a romantické zároveň, prote kvalitný film. O to viac ma bolí pozeranie tohto pokračovania, ktoré ani neviem načo vzniklo, lebo podľa mňa na to nebol dôvod. Scénar síce naväzuje na predošlý diel ale v takej plytkej rovine aká sa len dala. Inak je prešpikovaný klišovitosťami a scénaristickými trikmi hodiacimi sa do najhoršej adaptácie od Pilcherovej alebo Steelovej. Príbeh načisto stagnuje a kopíruje až na pár scén svojho slávneho predchodcu čiže záver sa dá pre znalcov jednotky odhadnúť po piatich minútach. Najväčšie zlo v tomto filme je neškodný pirát čo chce získať jednu poondiatu perlu. Za zmienku tu stoja iba zábery na panenský ostrov v tichomorí pri ktorom sa dá dobre snívať o podobnej dovolenke a mladá a pekná Milla Jovovich, sporo odetá skoro selý film. Inak je to trapas jak svet a žiadne poriadne dobrodružstvo napätie nečakajte. Romantické je snáď len posledné rozhodnutie Richarda a Lilly zostať na ostrove a neoddať sa materialistickému svetu ale zostať skromní a žiť jeden pre druhého. Klincom sú potom už len znova kopírujúce zábery jednotky na plávajúce decko ako z obalu ´Nevermind´ od Nirvany. ()

Reklama

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Musím se malinko vymknout z těch negativních hodnocení, protože tenhle film mám ráda. Beze sporu kvůli mé slabosti pro krásu mladé Milly Jovovich a také pro celou nádheru ostrova, kde se film natáčel. Musím říct, že už jsem jej viděla několikrát, ale přesto jsem se velmi ráda podívala znovu a co říct, vydržela jsem až do konce... Ano, bavilo mě to. Je to udělané vkusně a promyšleně, i když jde o jednoduchý příběh postavený na hezkých tělech a nevědomosti o sexualitě dvou mladých lidí. Náhodou je to hravé téma a mile zpracované. ()

Kubasino 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel nad hodnocením mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec jsem se rozhodl pro nižší hranici, ale to jen proto, že by to nebylo fér vůči ostatním snímkům, kterým jsem ony 4 hvězdičky dal. Ovšem ode mě jsou obzvláště cenné, neboť chovám nevýslovný odpor k romantickým filmům. Při pohledu na Romy Schneider (jako Sissi) nebo Meryl Streep (jsko Karen Blixen ve Vzpomínkách na Afriku) se mi chce zvracet. Ovšem v tomto případě je to láska tak přirozená a tak nesentimentální (jistě se najdou tací, co tento snímek za sentimentální označí, ale nebudou mít pravdu), že je to člověku příjemné. Milla Jovovich byla, je a bude zkrátka kočka a Brian Krause neotravuje a nežnému pohlaví se může i líbit. Jediná pasáž, která mě moc nebrala, nastala ve chvíli, kdy přijela loď. Trošku vymizelo to kouzlo. Na druhou stranu tomu tak asi mělo být. Oproti jedničce tisickrát lepší a to ve všem. Brooke Shields a Christopher Atkins mě strašně prudili a jen se zatnutými zuby jsem to nakonec vydržel. Tolikrát jsem měl ale chuť jim nabančit. No ne, vážně asi jeden z nejlepších romantických filmů vůbec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zbytočné pokračovanie nie príliš podareného romantického, dobrodružného filmu "Modrá lagúna". Znova sledujeme príbeh dvoch dospievajúcich jedincov opačného pohlavia, ktorí sa ocitli na opustenom tichomorskom ostrove. Tam postupom času objavujú svoju sexualitu a tak medzi nimi vzniká ľúbostný vzťah, na ktorý ich však nemal kto pripraviť. Rovnaká cukrová hlúposť ako pri pôvodnom filme. Slabý príbeh zasadený do krásneho prostredia exotického ostrova. Akurát, že namiesto Brooke Shieldsovej a Christophera Atkinsa si v tomto voľnom pokračovaní, ktoré bolo natočené po jedenástich rokoch, ústrednú dvojich mladých stroskotancov zahrali Brian Krause a Milla Jovovichová. ** ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Film byl v roce 1992 nominován hned v 6 z 12 oficiálních kategoriích nechvalně proslulé Nadace zlaté maliny. (Conspi)
  • Režisér mal extrémne nároky na dĺžku doby nakrúcania, čo bolo v rozpore so zákonom o počte odpracovaných hodín maloletých v USA. Rodičia preto prehlásili Millu Jovovich (Lilli) za finančne a právne nezávislú na rodine, a tak sa stala plnoletou počas natáčania filmu. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama