Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

+ Banderas bol chvilami sympaticky a jeho reci chvilami zaujimave - zaase raz to iste, niektore sceny vylozene trapne, tanec... no, nie som expert, ale mne vo vacsine z nich kuzlo chybalo. = ked uz novsi hudobny film, stokrat radsej Step Up. Asi vedeli preco Take the Lead nakoniec miesto kin poslali rovno na DVD. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád hudbu a tanec bude asi spokojen a kdo se rád dívá na Banderase ( jako já) tak taky. Jinak je to další variace na téma, jak mladí a nezbední, a samozřejmě z problematických rodin, k rozumu a disciplíně přišli. A tentokrát první krok (kroky) k cestě za lepším „já“ udává galantní a elegantní tanečník a to v rytmu foxtrotu a tanga. A musím říct, že to tango, kterým probudil zájem u poškoláků a milovníků hip-hopu, bylo vážně parádní a vlastně většina tanečních čísel. Film už tak oslnivý není, je to prostě …. jako vždycky. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu - Hříšný tanec, Tanec v srdci, Sestra v akci, Nebezpečné myšlenky, Nežádej svůj poslední tanec, Smím prosit? a mnoho dalších slaďáků, které čerpají z kontrastu lásky k tanci a outsiderství. To všechno lze znovu najít v novém balení s Antonio Banderasem v hlavní roli. Čili staré téma zas a znovu a záleží jen na vás, jestli máte právě chuť mít opět víru v lepší zítřky. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Šarmantnímu Pierrovi chybí k dokonalosti už jen svatozář. A tomu se v současném nelítostném světě nedá moc věřit. Není to tak trochu pohádka..? Jistě… že je! A na můj vkus, už příliš přeslazená. Kdyby měl ovšem Dulane(Antonio… ty ďáble; pokaždé mě dostaneš) ve svém nabitém diáři místečko, možná bych své nízké hodnocení zvážila. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Oblíbený hollywoodský prefabrikát o mládežnických lůzrech pod nezištnou patronací nezdolného altruismu, v novém kabátě a nádavkem podle skutečného příběhu (samo sebou, v originále není tanečník Pierre Dulane ani zdaleka takový kaďůr, jako Banderas). Pozitivní ozvěny filmu neupírám, zbytečně přepínané emoce ale nemohu ohodnotit jinak než mírným nadprůměrem. II Scénář: Dianne Houston. Hudba: Swizz Beatz, Aaron Zigman. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)
  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Herci spolupracovali s Pierrem Dulainem, aby se správně naučili jeho tanečí kroky. (Karlos80)

Reklama

Reklama