Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý idealistický učitel Richard Dadier (Glenn Ford) přichází přímo z university a přijímá místo na poněkud "neelitní" odborné škole. Když se hned první den setká málem s pokusem o "znásilnění" a tvrdě zakročí, nevytvoří si zrovna nejlepší výchozí pozici... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

pepo 

všechny recenze uživatele

Parádne kino. Drsnejšia verzia Pánu učiteľovi s láskou, kde bol Poitier na tej "druhej strane" . Skvelé postavy, vynikajúci herci, rýchlo odsýpajúci dej. Veľmi sa mi to páčilo. Akurát zo začiatku sa mi to zdalo prepálené, pokiaľ som si neuvedomil, že v amerike sa decká navzájom občas aj strieľajú. 9/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis stejnojmenného románu Evana Huntera (Eda McBaina) z roku 1954 může být i dnes zajímavý z více důvodů. Například výrazně polarizovaným problémem ve státním školství v době nastupující rokenrolové mládeže (v titulcích zaznívá klasika Rock Around the Clock) nebo otázky uplatnění válečných veteránů, dále tu máme mladého Sidneye Poitiera atd. Celkový zážitek pak rámuje dobová estetika a přístup k životu. Ve vedlejší lince je zobrazena situace těhotné manželky, která se velmi špatně vyrovnává s anonymy a se žárlivostí a přesto by byla ochotna pro lepší zítřky obětovat i druhé dítě. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zrejme málo kto tuší o hereckom paradoxe "Sidney-a Poitier-a", ktorý stvárnil hlavnú postavu vo filme: "Panu učiteli s láskou", pričom 12 rokov predtým, si v snímku s totožnou tématikou, zahral problémového žiaka. Tým počinom bola práve "Džungle před tabulí", ktorá rovnako ako prvo menovaný film, spĺňa všetky predpoklady pre plnohodnotný zážitok. Vážna téma, ktorá sužuje lavice tried aj v dnešnej dobe (hádam nie v tak extrémnej podobe ako tu), je neustále predmetom debát. Výchova padá nie len na ramená rodičov, ale aj učiteľov, ktorí môžu byť tvárou tvár 35 žiakom viac bezradný, ako si ktokoľvek môže pripustiť. Pri všetkej úcte, v dnešnej dobe, absolútne nevďačná práca. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Výborné drama ze školního prostřední s charismatickým G. Fordem, které zdobí hlavně kriminalita a rasismus mezi studenty. Potěšila mě originalita tohoto tématu, kdy se učitel nesnaží problémové studenty zaujmout, něčím co je donutí se nad sebou zamyslet, např. hudbou nebo nějakou tvůrčí ptákovinou, tak jak se to objevilo o desítky let později v podobných filmech. Originální, drsné, chytré...drama jak má být a můj velký oblíbenec Sidney Poitier také nezklamal. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil hned po dočtení vynikající knihy a i když je knize věrný, přišel mi rutinní a zajímavý jen použitím hudby, kdy dramatické situace doprovázejí dobové hity v čele s rokenrolovou hymnou "Rock around the clock". Mladý Sidney Poitier zaválel a později přestoupil na opačnou stranu barikády v podobném snímku PANU UČITELI S LÁSKOU. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • První film, který využil ve svém soundtracku rock´n´roll. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama