Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

popkec 

všechny recenze uživatele

Flynn Carsen je tak obyčejný a předvídatelný jak jen film může být. Bere si to nejlepší z filmů jako "Indiana Jones" či "Mumie" a snaží se s tím dále pracovát, boužel ale ne zrovna povedeně. nečekaně se náš hrdina pokusí zachránit svět, najde si mladou kočku která mu bude pomáhat a samozřejmě !SPOILER! ho na konci zradí ten, kterého celou dobu považuje za přítele !KONEC SPOILERU!. Přesto jsem se u filmu celkem bavil a nemůžu říct že by to byla vyloženě ztráta času. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Flynna Carsena jsem od prvního dílu bral jako takovýho o dost levnějšího Indiana Jonese, který ale má chuť vyprávět super dobrodružné příběhy, které se zároveň spojují spolu s konspiračními teoriemi na cokoliv, co má spojitost s pradávnou historií. První díl tak vyzněl, druhej už je ale totální blbost. Tvůrci se snaží být vtipní, ale vtipnost upřímnou vynahrazují vtipností vynucenou hlavně vzhledem k tomu, že si dělá absurdně legraci ze všeho, co by takové dobrodružné filmy mohlo byť jen spojovat. A to je škoda. V tu chvíli už to není dobrodružný film, ale parodie na něj, a to se mi v tomhle případě vůbec nelíbí. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Proč já se zase pokaždý nechám ukecat:-)... Když jsem byl po jedničce Flynna celkem hysterický, nenapadlo by mě, že se budu dívat i na dvojku. A kupodivu musím uznat, že se mi o malinký fousík líbila více než tragická jednička. Na druhou stranu, žádný výkvět kinematografie to taky není. Plus k dobru film dostal za sympatickou pani v muzeu a triky asi tak o 50% krásnější než v jedničce...Zdálo se mi také, že film je pojat mnohem výpravněji než jednička. Každopádně tuhle "zvláštnost" nedoporučuji nikomu, kdo je fanatickým obdivovatelem Indiana Jonese, protože tohle dílo ho kompletně vykradlo ( a nejenom jeho:-) ) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Flynna je na tom, co se kvality týče skoro stejně jako první díl. I tady to vidím na průměrnou záležitost s trošku lepším příběhem a řekl bych, že se i lehce přitvrdilo. I tak je zde ale spousta rádoby humorných / komických situací a stejně tak i místy až děsivé (tím myslím ne moc kvalitní speciální efekty – zvláště pak v závěru). Herecké výkony obstojné, kupa nelogických a přemrštěných scén a jen škoda, že Gabrielle Anwar nemá trošku vyvinutější hrudník, byla by hned přitažlivější. Hlavní hrdina tu navíc nebyl zas až takový kokot, jako v prvním díle… ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Indiana Jones, který si mě celkem získal. Svérázné pojetí, nadsázka a zábavnost je vyvážena tak akorát, že si nepřipadám ani jako sledovat trapný plagiát Indyo ani jako pokus o lobotomii od Lary Croft. Dobře nastavené a funkční (proč by jinak existovala další dvě pokračování co se mi líbila úplně stejně?). Teď "copy" a "paste" ještě 2x zde a zde :). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)
  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)

Reklama

Reklama