Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Není to takový hrozný jak zde píšou. Na tento film musíte jít do kina ( stále to opakuju ). Takovéhle akčňáky nesmíte pouštet na čtyřikrát někde v metru na cestě do práce či školy se sluchátkama v uších kde se mačkáte vedle nějakých starších babičkách, které Vám na atmosféře nepřidají. Odstřelovač splnil očekávání, že se někdo snaži jít stopou Bournova mýtu a to se povedlo. Není to lepší, ale znám stovky horších akčňáků, kteří se tvářili mnohem namachrovaněji. Mark Wahlberg je docela v poho, ale víc se těšim na jeho Brazilian Job. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení talentovaných herců a zářivé pozlátko kamerových filtrů nepomůže filmu překonat kategorii schematického akčního béčka. Vedle téměř žánrově povinných úsměvných logických nedotažeností snímek zaujme především impozantním zužitkováním potenciálu lákavých prvků odstřelovačské techniky a pseudo-chytré akce armádních profesionálů. Podobně jako v béčkách 80. let i zde je velmi výrazná linie rezonující s dobovými náladami projevující se ve zpochybňování státní moci a idealizaci tradičních ikon USA. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Aaa boze to zas jednou byla nuda k posrani. Pribeh je naprosto trapna klasicka stokrat omleta zapletka, navic u podobnejch filmu je aspon dost akce, ale tady se furt jen keca. Sice sem tam dojde na akci, ale Fuqua je naprosto neschopnej to natocit poutave a napinave, ale da se to krapet omluvit faktem, ze u sniperovani musi bejt klid. Jinak samotny ostrelovaci akce jsou fajn, tahle zbran neni moc proflakla, ale jinak je to na prd. Wahlberga mam rad a tady spatnej neni, ale tak nak se tam jen mota a ani dobrou hlasku nehodi. A do toho vseho jeste blba hudba a silene presvihnuta delka. Zkratka nuda, dve hvezdicky za sniperku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nejedná o špatný akčňák. Snipeři jsou sice už trošku profláknutější téma stejně jako když se jedná o nějakou tu zradu z vlastních řad. Kolik už sme filmů s podobnou šablonou viděli že? Odešel na odpočinek a oni za ním přišli s nabídkou na prácičku, on ji po krátkém rozmýšlení vzal a nakonec se z toho vyklubal podraz jako vrata. Přesto Odstřelovač umí zaujmout. Mark Wahlberg v roce 2007 ještě za něco stál. PS: Je náhoda že jméno hlavního hrdiny Bob LEE Swagger se nápadně podobná z 1/3 Harvey LEE Oswaldovi? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You don´t understand how serious this is. They killed my dog.“ Wahlberg jako svalnatý brácha MacGyvera nenakope nespravedlnosti zadek - on ji ho přímo rozcupuje sniperskou puškou na hadry a to na vzdálenost nejméně kilometru a půl. Při míření pochopitelně vezme v potaz úroveň znečištění ovzduší emisemi CO2, množství poletujícího blanokřídlého hmyzu s váhou vyšší než tisícina gramu a třas rukou způsobený psychickou újmou po ztrátě psa.. Fuqua stvořil hodně militantní a přes svou délku i svižný film, který však zbytečně odstřelily některé pitomě napsané scény (za všechny bych jmenoval to závěrečné důkazní slyšení u ministra). Loser točit umí, ale potřebuje kvalitní scénář. Pak z něj bude zase Winner. Ptám se, jak je možné, že se asistent Lexe Luthora vypracoval až na post amerického senátora!? Co jsi celou dobu dělal, Supermane? Souložil s Lois Lainovou? Tužil vlasy? Natáčel se Singerem? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • V úvodní scéně říká Donnie (Lane Garrison): "Pozice na kulomet 900 metrů." O chvíli později na tuto vzdálenost dostřelí podvěsným granátometem M203, jehož účinný dostřel je ale jen 350 metrů. (CrownThomas)
  • Okrem iného sa musel Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) naučiť vyvíjať špeciálne dýchacie techniky, trénovať streľbu z 1100 metrov a používať maskovacie obleky. (Greenpeacak)
  • Snímek vznikl podle románu "Point of Impact" od Stephena Huntera, filmového kritika Washington Postu a držitele novinářské Pulitzerovy ceny. Svému hrdinovi, fiktivnímu válečnému veteránovi Bobovi Lee Swaggerovi (Mark Wahlberg) věnoval ještě tři další romány a také napsal tři prequely o jeho otci. V knize je Swagger veterán z Vietnamu a žije v Arkansasu. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama