Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další z řady akčních thrillerů s tisíckrát ohraným scénářem. Mark Wahlberg je v roli odstřelovače velmi sympatický a dokonale do role zapadl, ale celý film na svých bedrech neutáhnem, protože jeho nepřítel je stopáž, která je vzhledem k ohranosti a děrovatosti scénáře, hodně neuvážená. Antoine Fuqua není žádný zázračný režisér a podle mě se má co učit. Pro mě průměrný akčňák, který zkouknu, pobavím, ale podruhý už bych na něj nejspíš nekoukal..... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Yeah motherfucker !!. Po všech komentářích , které tenhle film smázli do propadliště dějin (čest vyjímkám) s důvodem, že je to stupidní a předvídatelný film, jsem po dokoukání neuvěřitelně nadšenej a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem viděl asi úplně něco jinýho. Po Králi "mlha a pára" Artušovi se Antoine Fuqua vrátil k tomu co umí nejlíp a že se mu to setsakra povedlo. Výběrem Marka Wahlberga do titulní role mi udělal obrovskou radost a ten (jak už je to u něj zvykem) vymačkal z Boba maximum. Ten chlápek je prostě největší maník na světě. Připočtěte si k tomu Michaela Peňu jako jeho pomocníka a dostanete pekelně říznej film, sic chvílema nudnej, ale rozhodně ne trapnej a předvídatelnej. KAMERAMAN RULEZZ. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhý. Já vím, řikám to pořád, ale jen protože je to pravda. Třeba tady bych uplně vyhodil postavu toho FBI agenta, byla naprosto zbytečná a jediný světlý a ospravedlnitelný chvíle jeho existence byly, když si povídal s Rhonou Mitrou (která by tam bez něj nebyla). Když je na scéně Wahlberg, tak je to hustý. Jeho hrdina je sniper s asi největším bodycountem na světě a do impozantního skóre si v průběhu filmu přidá i dva vrtulníky, prostě frajer. Jeho holka je hezká, slizoun s co jí má jako rukojmí je slizkej, Danny Glover válí atd. atd. Nekompromisní finále mi hodně zvedlo náladu, už jsem myslel že zlo z toho vyvázne a to se u těhle filmů nepromíjí. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Akční sága o spravedlivém, přesném a navíc prudce inteligentním snajperovi v hejkalském maskování, který je nejprve zneužit jako prvnička, postřelen a hledán a který se později mstí. Odstřelovač je thrillerový kříženec Uprchlíka, Nepřítele státu a Ramba, který přes veškerou svou napínavost nedosahuje kvalit svých filmových vzorů. Příjemný slušně natočený oddychový film s více než slušnou porcí akce, jen tu chyběla špetka nadhledu či humoru a taky něčeho nového, co by snímek odlišilo. Trailer (ČSFD): http://www.csfd.cz/film/222340-odstrelovac/videa/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste jeden z mála lidí na světě, kdo ví, po čem má jít." Oslepne-li zase jednou spravedlnost, tak je třeba vybavit ji pořádným kanónem se zaměřovačem a řádně seřídit mířidla. Já tedy neumím trefit komára z kilometru do levýho oka, neboť naše armáda sice skvěle využila mýho zabijáckýho instinktu k buzerplacový hře zvaný „Čelém vzad!“, ale na mou schopnost přežít v bojovejch podmínkách neutratila ani korunu. Přesto jsem si s oblafnutým vlastencem Bobem docela užil jeho boj proti neexistujícím lidem, kteří si špatně vybrali obětního beránka pečenýho pro blaho americkýho národa. Nemusel jsem se přitom sice schovávat napětím pod peřinu, ale pár povzbuzujících roztleskávacích figur jsem si při sledování neodpustil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Keď Sarah Fenn (Kate Mara) zastrelí brokovnicou muža, ktorý prišiel k nej domov, tak vystrelí dvakrát, ale výstrel je počuť len raz. (ČSFD)
  • Do některých kin byl film dodáván pod názvem Stars. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama