Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě zlé. Začátek dokonce navnadí a i poté to v rámci možností celkem odsýpá, jenže místo aby se po hodině začalo schylovat k akčnímu závěru, tak se to naprosto nepochopitelně a zbytečně natahuje a natahuje a natahuje.... Místy se objeví dobrý moment, tu a tam nějaký děsivý (flashback s vrtulníkem je opravdové neředěné peklo), ale většinu času se to drží v nudných, stojatých, ničím zajímavých vodách tuctového béčka, které si hraje navíc než na co stačí. Prostě další rutinní standard rutinéra jakým Fuqua je, byl a asi již i navždy bude. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo pocítite, keď zastrelíte civila? Spätný náraz pušky.“ Príjemné prekvapenie. Od kúsku, v ktorom sa stretli Antoine Fuqua a Mark Wahlberg som nič dobré nečakal, ale nakoniec som sa dočkal sympaticky staromódnej fušky s dôrazom na detail i celok, atmosféru i hercov (najmä Danny Glover a Ned Beattly alias „prasa“ z Vyslobodenia). K tomu sústredený Wahlberg a výborné, drsné akčné scény, ktoré ma príjemne zaskočili nekompromisnou krvavosťou (snáď dvadsať vybuchnutých hláv v jednom filme!). Nie je to pecka, ale mám slabosť pre snajperov. Diváci obecne však už až takí nadšení neboli, snímka pri rozpočte 61 miliónov ich na celom svete trhla ledva 95. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je mi úplně jedno, jestli to bylo předvídatelné nebo ne, že je to klišé, že je to americké, že je to patetické, že Mark je neprůstřelný chlapák alá 007. Vždyť je to přece jasný andílek, který byl patrný ze závěrečných sněhových koulovaček a ohýnků. A za druhé jsem takovým fofrem nesnědla brambůrky během první automobilové honičky ani nepamatuji a pak už jsem měla šlus. Ani minutu jsem nenudila, zírala jsem, co všechno je zapotřebí vědět pro správnou trefu do černého a že jsem jak malá holka, to házím dnes za hlavu a pálím plnou. Mark byl jednička, musím si ho vzít ještě trochu víc do parády. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Odstřelovač vzal snajperský výcvik a znalosti průměrného odstřelovače, a tohle všechno převrátil naruby tak, aby z toho ten největší prospěch měl právě on. Ne, že bych mu to měl dvakrát za zlé, i když je Shooter zčásti složen výhradně ze snůšek nesmyslů, celková zábavnost a ultradrsný Mark Wahlberg jako průvodce dějem zvedají laťku výsledného požitku až pod samotnou hranici blaha, kterou od podobných béčkových špionážních "one against all" old school thrillerů vyžaduji. Samotný výběr hlavního představitele se castingovým režisérům vyvedl náramně (díky bohu, že Keanu Reeves nevyšel) a vůbec, obsazení nemá chybu. Kate Mara se stala mou novou femme fatale. Antoine Fuqua už ukázal, že umí lépe (Slzy slunce, Training Day), ale i hůře (Král Artuš), Odstřelovač je někde mezi, jelikož mám však danou tématiku rád a jak jsem již řekl - bavil jsem se náramně, hodnotím jej krásnými čtyřmi hvězdičkami. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Tak takhle má vypadat bezhlavá akční jízda s jednoduchou zápletkou, aby to každý pochopil, a s předem jasným koncem, aby měl (skoro) každý radost. Pět hvězd tomu nedám, protože nechci urazit veledíla, která pětihvězdičková opravdu jsou, ale prsty mě u hodnocení hodně svrbí. Čekal jsem od toho akčňárnu, nic víc, nic míň. Dostal jsem akčňárnu, u které jsem se ani na chvíli nenudil, takže spokojenost... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)
  • Ve filmu se na počítačovém stole objeví kniha „9-11 Commission Final Report“ (Závěrečná zpráva vyšetřovací komise 11. září). (chaometic)
  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama