Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Psema 

všechny recenze uživatele

Schematický sportovní vývar, který na jedné straně přetéká patosem a umělými emocemi a na druhé postrádá dobře napsané postavy, tempo i herecké výkony (McConaugheyho a Foxe zabít!). Když se pronášel už asi osmý srdceryvný proslov, zvolávalo se obligátní "We are Marshall" a McG vykrádal další a další žánrové souputníky, měl jsem co dělat, abych si facepalmem neomlátil čelo a zároveň si neroztrhnul bránici. Úděsné a ke všemu i smrtelně nudné! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o dobre a optimizme v smutnej a ťažkej realite. Aj keď sa nemôžem ubrániť pocitu, že ide o priamy útok na city diváka, film u mňa zafungoval. Dej je síce pomerne jednoduchý avšak aj napriek tomu, že sa tu nájde pár hluchých, nudnejších miest, dokáže udržať pozornosť celý čas. Na začiatku sa stane veľká tragédia a potom sa už všetko od nej odvíja. Na druhú stranu, emotívne to nebolo také vypäté akoby sa dalo čakať, ku koncu sa to síce zlepšilo, ale tiež som z toho nepadol na zadok. V rámci mierneho nadpriemeru však ušlo. Najviac ma oslovil a upútal výborný Mattov výkon a odklon od jeho typickej hereckej pózy. Takého "nadšeného" a s takou mimikou som ho ešte nevidel :). 75/100 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní sportovní drama, ve kterém McG dokázal, že točit umí a zmůže se na víc než na někdy až moc přiblblé Andílky. Jeho svižná a klipová režie se sem hodně hodí a zápasy jsou opravdu pastva pro oči. Dokonce i tu vážnější část ustál, i když se scénář nevyhnul klasickým klišé. Hodně také udělalo skvělé obsazení v čele s výborným Foxem a solidním McConaugheyem. Po tomhle filmu se už Terminátora v McGho režii bojím o trochu méně ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Som nesmierne potešený. Príliš som na film nevsádzal a teraz som príjemne prekvapený a to hlavne Matthewom McConaugheyom, ktorý si u mňa o triedu polepšil. McG spracoval dobrý a silný príbeh do dvoch krásnych hodín. Režijne zvládnuté nadpriemerne, čo si cením pretože očakávania na Terminator Salvation sú veľké a teraz v neho verím. Vizuálne pôsobivé, herecky nadpriemerné aj mimo Matthewa. Atmosféra silná, kamera strih a hudba dobrá. Našťastie tu vyznie všetko dosť reálne narozdiel od iných podobne zameraných filmov, teda hlavne čo sa týka športových výkonov a výsledkov. Teda nekoná sa žiaden Góóól ! , ale reálny a pravdivý príbeh. Rád si film pozriem znova a odporúčam. 75% ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Největší devízou pro české díváky je tady hlavní sport okolo kterého se to točí a který není v našich krajích tak známý jako fotbal či hokej, přesto vysoce kvalitně natočený film o naději se nevzdávat podle příběhu na základě skutečné události. Oba (McConaughey i Fox) mají mé uznání, stejně jako McG. Rozhodně stojí za shlédnutí! We Are ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama