Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Povstali z popela a dokázali nemožné. Příběh amerického fotbalového týmu Marshallů, jenž dostala na kolena letecká nehoda v roce 1970. I přesto byla touha po znovuvrácení se na trávník natolik veliká, že se našlo několik dobrých duší, aby dokázali obnovit slávu, kterou tým tak rychle ztratil. Sportovní filmy jsou jedinečnou záležitostí, při které divák nemusí tolik přemýšlet, dostává se mu jednoduchého děje. A Návrat na vrchol je natočen velmi dobře, a možná proto utečou dvě hodinky jako voda. Věnováno památce 75 mužů a žen, týmu Marshall, kteří zahynuli při letecké havárii 14. listopadu 1970. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey ve mně většinou moc (ať už záporných, či kladných) emocí nevyvolává, ale v tomhle snímku si zadělavá na to, aby se stal jedním z mých oblíbených herců... ano, někdo může namítat, že takových filmů je hodně (a já si to předtím říkala), ale tahle skupinka sportovců si mě získávala víc a víc, až mi to "provařené" téma vůbec nevadilo. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hodně dlouho lákal – hlavně díky McConaugheymu – na toho jsem se tu těšila nejvíce. Ale i postava Davida Strathairna mě hodně bavila :) Jsem ráda, když vím jen pár informací o tom, o čem film je a historii Marshallu jsem neznala. A scéna, kdy letadlo nedoletělo jak má, a již se sbíhali lidé z města, byla pro mě jedna z nejděsivějších, kterou jsem viděla. Bylo to pro to, jak byla „syrově“ natočena a nebylo to zbytečně přeplácané. Bylo to pro mě neskutečně těžké a měla jsem z toho takovou husinu, že jsem si to poté stopla a pustila ještě jednou. A to je u mě opravdu co říct. Jen lehce jsem tušila, co je ten hlavní „bod“, co ve filmu bude tím hybatelem, ale ve chvíli, kdy začali nasedat do letadla, jsem začala tušit víc…Muselo to být neskutečně těžké dát klub do kupy, získat si opět reputaci a hlavně sehnat ty, kteří „nahradí“ tehdejší čísla na dresech…Byl to opravdu obrovský oříšek pro všechny zúčastněné. Herecké obsazení super, interiéry a exteriéry – paráda :) Je to krásné a přesně pro mě – pokud něco chcete, jděte si za tím – začátky budou samozřejmě těžké, ale jde to :) Jo a mám moc ráda, když je na konci filmu ukázána realita - tudíž opravdový "hrdinové" filmu a dobové záznamy - a to tento film má a skvěle to tím ty 2 hodiny zakončilo :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné sportovní drama o tom, že občas není důležité vyhrát, ale hrát. Sice s jasným přímočarým scénářem, který k tématu nepřidává nic moc nového, ale zato s výborně natočenými zápasy, neméně napínavou snahou trenéra a děkana pomoci postavit zničený tým, a také překvapivě dobrým McConaugheyem, který celé drama překvapivě odlehčuje. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Standardní výkon METJŮA u filmu, který má na běžného Američana působit jako na Žida Osvětim. Letadlo s čutálisty do meruny se zřítí a v tu ránu je z toho celonárodní tragédie, po které následují jednání "OBMĚNA KÁDRU", "VÍTĚZSTVÍ" a "ZPĚT NA STANDARD". Metráž přepálená, což má za následek divákovu apatii. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)

Reklama

Reklama