Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mám tento typ filmů skutečně rád.Mám rád i americký fotbal.Nevadí mi ani,když filmaři občas až příliš často tlačí na pilu s ohledem na to vzbudit co nejslzopůdnější emoce.To ostatně k sportovním filmům i patří.Mám rád filmy,které oslavují hrdiny,lidi,kteří skutečně něco dokázali.Návrat na vrchol toto všechno má.Měl i režiséra,který mě už několikrát přesvědčil,že spád a dynamiku děje má v krvi.A zde nastává problém.McG chtěl zřejmě vytvořit něco jiného než co mu jde nejlíp,a tak spád a dynamiku nechal doma.A tak se z We are Marshall stala dlouhatánsky nudná podívaná.Přestože měl Návrat na vrchol vše,co podobný snímek potřebuje aby bavil,zaujal a především tedy i uspěl,přesto to nedokázal.Snímku totálně chyběl drive.McG sice dokázal dát do filmu mnoho,ale nedokázal tomu dát vůbec šťávu a energii.A tak místo oslavného snímku o zrození týmu vznikla uspávající podívaná stejně jako výraz Mattheew Foxe.Co ovšem nesvědčilo snímku ze všeho nejvíc byl Matthew McConaughey.Nevím,zda-li jeho postava měla být záměrně tak šílená a výkon tohoto jinak dobrého herce tak třeskutý,ale mě zkrátka tato hlavní postava neuvěřitelně celý film štvala.Alespoň tedy že to chvílemi vyrovnávala překrásná sexy Kate Mara.Návrat na vrchol je ale zkrátka slušným sportovním snímkem,který má sice zajímavý děj,plný emocí,slušných dialogů a scén,ale svou utahaností dokáže klidně i uspat.Škoda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sympatická óda na americký fotbal funguje díky třem věcem. Geniálně smutnému obličeji Foxe, nadšenému výrazu McConaugheyho a McG-ho klipovité a nápadité režii, která k žánru parádně sedne. Scénář je bohužel jen sbírkou klišé, kde smutní pozůstalí pronášejí útrpná životní moudra ("Víš, že jsem křtěný tady v Ohiu?"), zápasy se vyhrávají v poslední vteřině a všichni, kteří nechtěli, aby se Marshall pokusili vrátit do fotbalového kolotoče, nakonec budou obměkčeni. Divák zde sice nenajde jediný překvapivý moment, ale s dojemnou hudbou v zádech uběhnou ty dvě hodiny v klidném duchu. 70% ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

velmi ma prekvapil reziser McG, kt. velmi neoslnil charlieho anjelikmi, ale s marshallmi ukazal, ze predsa v nom tkvie nejaky ten talent, aj ked treba uznat ze podla mna mal slaby scenar poruke, plny silnych slov a hrdinskych vylevov, ako to uz asi byva zvykom v sportovo ladenych filmoch...taktiez dost tam nesedi ten patos, kt. je viditelny pocas celeho filmu, a najviac ked tak nudi...no a este k mcconaugheymu: ten pekne zabodoval a dostava sa z podpriemeru hrdinov romantickych komedii...len tak dalej ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tragédia 70 rokov, ktorá zrazí americký futbal v meste Huntington na kolená. Pri pohľade na havarované lietadlo v lese Vám bude behať mráz po chrbte, tak ako pri rozhodovaní o tom či bude nové mužstvo a polovica mesta príde pokrikovať "We Are Marshall"! Dosť dojemné scény, vyrovnávanie ľudí v meste so strátou bližnych... Snímok slúži niečo ako pamiatka pozostalým s patriotistickým nádychom. Matthew McConaughey je ako tréner presvedčivý a snaživý, je pravdou že trvalo kým futbal v tomto meste opät povstal - ale dnes patri "We Are Marshall" medzi jeden z najlepších klubov v USA, ktorý vychoval množstvo talentov na profesionálnej úrovni. Mesto žije futbalom, čo je vidieť aj v snímku. Ide o úctihodnú pamiatku... 8/10 ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jako by toto snad ani nebyl film rezisera McG, ktery proslul klipy a klipovymi remakey Charlieho andilku. Film popisuje osudy lidi a navrat samotneho mesta Huntington v Zapadni Virginii do normalnich koleji, po tragicke udalosti, ktera postihla toto mesta 14.11.1970, kdy pri etecke katastrofe zahynul cely fotbalovy tym vcetne realizacniho tymu mistni Marshall University. Kamera je mozna az moc klidna, dej je mozna trochu rozvlekly, ale to je tim, ze film nema v zadnem pripade pusobit jako 'typicky' americky film, kdy se ze vsech popelek stanou princezny a vse skonci dobre. Film ukazuje depresi, smutek a hledani nadeje, presne tak, jak se to stalo pred 46lety. Matthew McConaughey, David Strathairn a Matthew Fox hraji vazne dobre, nestrhavaji na sebe zbytecne pozornost od pribehu... From The Ashes They Rose. They Are Marshall. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)

Reklama

Reklama