Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a silný příběh v rukou dost mizerného režiséra. Nejhorší mi na všem přišel střih, kdy se často jednotlivé záběry nepodporovaly a spíše vylučovaly. Doják to mohl být klidně od začátku do konce a režisér se o to asi i snažil, ale silné mi přišly snad jen 2 nebo 3 scény a to díky hercům a skutečnostem pravdivého příběhu. Opravdu kouzelný je Matthew McConaughey, který si tu dává snad svou nejlepší roli. Po sedmi letech jsem film viděl bez tragického začátku. A na to, že to bylo s otřesným českým dabingem, jsem film prožil mnohem silněji. Tak jsem musel jednu hvězdičku přidat. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších filmů o americkém fotbalu, ba i o sportu jako takovém. Viděl jsem Matthewa už v mnoha rolích, ale nikdy ne v takové, jako je tato. Matthew byl uvolněný, vtipný a naprosto v pohodě. Byl jsem překvapen. Film byl zajímavý především tím, že se jako jeden z mála neorientoval na to, jak moc úspěšný team to musí být, aby se o něm musel točit film. Beru tedy v úvahu, že team, který ve filmu vystupuje byl jeden z nejhorších v dané sezóně, ale tvůrcům ani nikomu jinému to nevadilo, proč? cituji: "protože v am. fotbale nezáleží na tom, jak moc jste rychlí, silní a ohební, ale na tom, jak velké máte srdce" ano přesně tohle je myšlenka, kterou se řídil celý film. A díky tomu ho řadím mezi své nejoblíbenější. Příběh byl zaměřen na historii fotbalového teamu, na to, čím si daní hráči prošli, a za co bojovali, bojovali za svoje zesnulé spoluhráče ale i kamarády, a to jim dalo větší srdce, než cokoliv jiného. Jasných 100% za myšlenku, nápad, příběh, a dokonalé herecké výkony. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Největší devízou pro české díváky je tady hlavní sport okolo kterého se to točí a který není v našich krajích tak známý jako fotbal či hokej, přesto vysoce kvalitně natočený film o naději se nevzdávat podle příběhu na základě skutečné události. Oba (McConaughey i Fox) mají mé uznání, stejně jako McG. Rozhodně stojí za shlédnutí! We Are ()

Piggsy 

všechny recenze uživatele

POZOR - SPOILER: Další sportovní drama s nálepkou "podle skutečné události", která se vám ze všech sil snaží hrát na city. Problém spočívá v tom, že podobných filmů vznikne asi 10 za rok a všechny jsou tak nějak stejné. Všechny postavy mají předem daný charakter a vždy se zachovají tak, jak se to od nich očekává. Tak trochu jako v pohádce. Děj je o sestavení nového fotbalového týmu a je nalinkovaný přesně podle staré známé šablony. Zpočátku se týmu nedaří, prochází krizí, nakonec ale slavnostně zvítězí (přičemž rozhodující bod získá až v poslední vteřině zápasu - dokážete si představit větší klišé???) a vše skončí happy-endem. No a pak zazvoní zvonec a pohádky je konec. Film se sice opírá o skutečnou tragédii, ale aby mě dojal, musel by být natočet působivějším a hlavně neokoukaným způsobem. Že si diváci v Americe na podobných kýčovitých dojácích ujíždí, je stará známá věc. Ale že jim to žereme i my Češi (viz zdejší hodnocení 73%), to mě celkem udivuje.. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Film ze kterého jde ze všeho nejvíc cítit amerika podobně jako z topinek česnek. K americkému fotbalu jsem nikdy vztah neměl a po tomhle filmu ani mít nebudu, což je škoda. Navíc, některé scény ve filmu mi přišly jako vystřižené ze statečného srdce Mela Gibsona, podbarvené podbízivou hudbou. Avšak co se vytknout nedá, je režisérovo oko a schopnost poskládat pár pěkných obrázků dohromady, podobně jako to bylo s Charlieho andílky. Zkrátka McG ví jak působit líbivě na diváka a těch pár scén je opravdu úžasných. Poprvé a docela příjemně, mě překvapil Matthew McConaughey v roli trenéra který oživý mrtvý tým a postaví ho na nohy. Celkově je to však jen dojemný, sportovní, americký film převázaný mašlý, na které je nápsáno (Podle skutečné události) který má filmu dávat punc vyjímečnosti... ale nedává. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama