Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

boshke 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další tuctovou trapárnu. Ostatně co jiného čekat od filmů tohoto ražení... Co si budem´ povídat, film je to prostý, až primitivní, ale já se řehtal celou dobu. Užíval jsem si každý moment, každou repliku, každou kravinu. Film nikdy nepřesáhne mez nechutnosti či trapnosti, jak bývá zvykem, snad i pravidlem, u jeho žánrových bratříčků. Prostě koncentrovaná primitivní, ale nadmíru návyková zábava pro nenáročné diváky... 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukám na film, ve kterém nesnáším dvě hlavní herecké jména a přesto jsem se u něj docela bavil, i když to všechno bylo zastřené tou vlnou nelibosti k něčemu takovému se odhodlat a podívat se na to. Will Ferrell ať se snaží sebevíc, nikdy mi nepříjde takový sympaťák, jako jeho parťáci z Frat Packu, jenže když se do toho přimotá pro mě dosud neznámý Jon Heder, nechápu, že se mi to může ještě trochu líbit. I když jako komedie mi to všechno příjde opravdu průměrně, jak po příběhové tak po humorné stránce. A i když se zde jedná o sport, jedno jaké, dycky to skončí stejně. Jako všechny filmy tomu podobné. --- Problémové dětství? No jestli nazýváte 9 letýho kluka s 35 letou přítelkyní problémem... ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Dokonalé ve své stupiditě, ještě větší nářez než Zoolander, promyšleno do posledních detailů, ačkoli se to možná nezdá, je to velmi chytrý film a mě si rozhodně naplno získal, některé gagy jsou geniální a místy sem se trhal smíchy na kusy... Blades of Glory dokonale definují můj komediální vkus:) mimochodem Will Ferrel je borec! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice scénáristů využila notoricky známého schématu „komedie o cestě za vítězstvím“ a jako sport si vybrali poměrně atraktivní krasobruslení. Je směšně snadné odhadnout, jakými zákrutami se bude děj ubírat, jaká figurka splní jaký účel a pokud tento film není (a snad nebude) pouze další zaprášenou hloupostí v regálech videopůjčoven, pak především zásluhou titulního dua. Komediální talent Willa Ferrella nezná hranic, existovali-li by nějaké, stejně by je zbořil. Jeho kreace bohémského bruslaře, závisláka na sexu, překonává vše, co dosud předvedl. A myslím to, jakožto divák znalý Zprávaře i Horší už to nebude, zcela vážně. Nejen, že potvrdil pozici současné komediální jedničky (sorry, Bene), on už se pomalu přibližuje k pomyslnému Olympu všech komiků, kdy každé z jeho gest, každý posunek, každý úšklebek, vyvolává smích. Navíc má odvahu (a podmínky) pro to, aby mohl zajít ještě dál než takový Peter Sellers či Rowan Atkinson. Nikoliv jenom nadhazovačem vtipů, ale vcelku důstojným parťákem je mu Jon Heder. Blonďatou kšticí a dívčími rysy dotváří kontrastnost dvojice a předvádí, že jeho možnosti nejsou limitovány rolemi trapně vtipných blbečků. Nevím, nakolik byli při natáčení využívání kaskadéři, ale alespoň základní pohyby na ledě herci zvládat museli, škoda tedy toho skromného množství jejich krasobruslařských kreací. Režie dvojice debutantů není vůbec špatná, vtipy dokáží správně vystupňovat (úvodní souboj), akční scény nejsou pouhými pokusy o ně a film má (i díky velice střídmé délce) úžasný spád. Ač se komedie „rat packu“ vyznačují podobnou mírou imbecility jako jiné americké počiny tohoto žánru, zdánlivou hloupost dokáži využít plně ve svůj prospěch a vždy jako bonus pro znalejší diváky obsahují také fůru skrytých vtípků. V tomto případě si na své přijdou především milovníci krasobruslení, kterým jistě neuniknou camea skutečných krasobruslařů (není Sasha Cohen jako Sacha Baron Cohen), nebo odkazy na jiné filmy s krasobruslařskou tématikou (na oba dva). Množství vtipů pro „neznalce“, včetně těch opravdu kvalitních (maskot, kanadský národní symbol, a šíp v jeho hlavě), však také lehce překonává standard. Jasné tři, ale s mou slabostí pro Willa Ferrella musím malinko nadhodnotit. 75% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námět, děj a zápletka. A vůbec mi to nevadilo. Film, u kterého vypnete a nemusíte u něj přemýšlet. Vtipy byly slušné a většinou fungovaly. Smál jsem se a bavil jsem se, proto hodnotím nadprůměrně! I když je to samozřejmně svým způsobem kravina.. Avšak zábavná, takže bych dal takových 70%.. :) ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Podle vlajek vztyčených při ceremoniálu by se na medailových pozicích umístili USA, Severní Korea a Švédsko. Švédsko nezískalo medaili v mužích-jednotlivcích od roku 1929 a Severní Korea dokonce nikdy. (Bajda)
  • O jedné z hlavních rolí uvažoval i Ben Stiller. Přišla mu však příliš podobná těm které už hrál. A tak na scénu vstoupil Will Ferrell. (Siriuss)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama