Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Když jde Dan do Frankova domu, vezme si toulající kočku. Tato scéna byla Goslingova improvizace, ale jelikož Danova kočka umřela pár scén před touto, filmaři mysleli, že je to perfektní záběr, a tak se objevil v konečné verzi. (CliffLee)
  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • V Gowanus, Brooklyn si zahráli Shareeka Epps jako Drey a Karen Chilton jako její matka. Stejné role si poté zopakovali i v tomto filmu. (CliffLee)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)
  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama