Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, at už je podle pravdy či nikoliv. Film je koukatelný, ale celý film si říkáte jak je ta šestice ve vodě tupá a nepřemýšlí. Stačilo se spojit a tu nejlehčí vyhodit tak, aby se mohle přitáhnout. A nebo když se rozhodnou navázat plavky k sobě jako řetěz, (spoiler- tak mimochodem ta poslední co přežije má plavky pořád), tak po nich jde šplhat chlap co má určitě aspoň 80kg, proč nešla holka, která měla určitě aspoň o 20 kg míň a k tomu ostatní čumí okolo místo toho ,aby ho ze spoda nadnášeli. Stejně jako ta co se rozhodla plavat pro pomoc (spoiler- naštěstí nedoplavala) Další nelogičnost, když se snaží ve tmě najít kdesi na dně moře nůž. Nemůžu si pomoc, ale ty lidi byli naprosto tupý a radši jeden po druhým umírá. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Větší stupiditu jsem už dlouho neviděl, všechny postavy maj ptačí mozeček a jsou naprosto, ale fakt naprosto retardovaný, že by něco tak blbýho nevzešlo snad ani ze zkřížení prasete, slepice a německýho scénaristy, neuvěřitelný. Jestli si chtěj němci chcípat na moři vedle jachty, tak ať to pro mě za mě klidně dělaj, ale ať už to proboha netočej ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Pred zhliadnutím filmu som mal veľké obavy z toho, že: "Naskáču do vody, nespustia rebrík a teraz čo??? Čo sa bude teraz tú hodinku a pol diať???" Sám som bol potom prekvapený ako to tvorcovia tam vtlačili. Film bol však hrozne nudný, o hercoch snáď ani nemusím hovoriť, a ich postavy sú ešte hlúpejšie ako by ste za normálnych okolností čakali. Keďže si takýchto tupcov nemôžete obľúbiť, aspoň ja som nemohol, ani emócie nebudú na vysokej úrovni. Jediným kladom filmu pre mňa zostáva netradičná a no dobre, aj celkom realistická zápletka, ale za to predsa nemôžem dať **, pretože všetko čo sa okolo nej deje je tak málo uveriteľné, že som začal pochybovať či to tvorcovia naozaj mysleli vážne. ()

willow666 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Děj měl rozhodně spád i napětí a na filmu se pozitivně projevilo, že není americký, protože Američani by nechali umřít maximálně 2 lidi a ještě by se v ostatních ozvala stará láska, tváří v tvář smrti by pochopili, jak nesmyslný vedou život a na palubě by ho začali měnit... Ne, opravdu nemám příliš výtek, občas sice moc patosu a přehnaně citu, ale u filmu podle skutečných událostí mi to zase tak moc nevadí. Protože vážně si dovedete představit, že pokud se někomu taková věc stane, lze to překonat beze strachu, hysterie a slz? Neřekla bych. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom slušne napínavý thriller s nijako oslnivou réžiou, ani extra hereckými výkonmi, ale to všetko si vynahradí príbehom, ktorý napísal sám život. Je to trošku záživnejšie ako Open Water, aj kôli prestrihom do podpalubia a viacerým postavám. Žraloky nedostali príležitosť, napriek tomu je tu pár dobrých dramatických scén, preto dávam tri poctivé hviezdičky aj s prihliadnutím na riadnu školu do života.60%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)

Reklama

Reklama