Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události? Zapomněli říct, že tehdy ta skupina obeplavala loď a našla žebřík na druhé straně.. Přiznávám se, že jsem už dlouho neviděl něco tak neskonale iritujícího a urážejícího diváckou inteligenci. Zápletka? Jachta, šest dementů ve vodě a s nimi nafukovací delfín - zjevně nejinteligentnější tvor v tomto seskupení. Neřekl bych ani popel, kdyby se měli vyškrábat na palubu letadlové lodi, ale čeho je moc, toho je příliš. Vzýval jsem Neptuna s Poseidonem, ať se objeví Orca, Moby Dick, či cokoliv zubatého, co by urychlilo likvidaci tohoto sextetu imbecilních akvabel, který by měl problém i vylézt doma z vany a v němém úžasu mě napadaly další způsoby, jak by se dostali ven. Třeba poslat toho delfína hledat pomoc (než se vyfoukl), nebo si rozříznout nožem břicho a udělat ze střev improvizované laso se smyčkou, či nejrozumnější varianta, že by počkali, až se to nemluvně naučí chodit a pak by jim tlačítkem ten žebřík spustilo, ale ti dnešní mladí lidé jsou hrozně netrpěliví a nerozhodní.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Odsouzeni zemřít je rozhodně lepší a dramatičtější než Open water 1. Námět se mi velmi líbil. To, že naskákají do vody a zapomenou na schůdky je velmi lákavá zápletka a věřím, že se to klidně mohlo stát, jsme jen lidi, ne? Některé ty první nápady, které ve vodě podnikaly mi přišly taky logické. Akorát je teda mohlo pak napadnout spojit síly a některou tu holku se snažit tam vyhodit. Bohužel od momentu, kdy tam nechtěně bodne toho kámoše to jde celý do kopru. To, že se vlastně pozabíjí navzájem mi přijde taky hloupé, mohly tam tvůrci dosadit místo hloupých lidí, pár nenažraných žraloků. Ale jinak musím na filmu pochválit, že to ve mě dokázalo alespoň trochu vyvolat nějaké emoce, zatímco u Open water 1 jsem jen čuměl na obrazovku a vůbec jsem to s těma dvěma neprožíval. Kdyby se tu zapracovalo na logičnosti, zlepšil se scénář, vymazaly se zbytečné konflikty mezi účastníky a nebylo tam tolik evidentních chyb (viz. komentář Aluska88 a Dadel), tak se mohl tento film vyhřívat v červených barvách CSFD, o tom jsem přesvědčený. Ale na kdyby se nehraje a realita je taková, že víc jak na 3 hvězdičky to není. 50% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený. Trochu viac popracovať na pokusoch o záchranu a "technicky vychytať" jachtu a nemal by som výraznešie výtky. Ono námet sám o sebe je veľmi mrazivý a aj keď to tu už raz bolo v blede modrom, tak som sa teraz bavil oveľa viac. Herci svoje minimum zvládali s prehľadom a tradičné patetické barličky (decko, trauma) nerušili. Dvojka MÁ aj cez sponínané nedostatky potenciál (ak si ju pustíte k telu) obdarovať silným "disturbing" zážitkom. Žmurim oko a dávam 70%, lebo som absolutne NIČ nečakal. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to skoro i horší. Občas se film tváří i hodně nadějně, ale potom většinou přijde dosti tvrdá rána v podobě strašné hlouposti postav nebo jako na závěr, hrozné hlouposti režiséra, který se na poslední chvíli snaží o nemožné - film zachránit. Když ale všichni umírají a jejich partnerky pro ně smutní, je atmosféra slušná, takže to není až tak zbytečný film. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Odsouzeni zemřít jsem viděl čistě jen ze zoufalství na hotelu, kde jde jen pár programů a po skončení filmu jsem byl dvakrát tak zoufalejší než předtím. Na stupidní chování postav se ve filmech moc detailně nezaměřuji ale tohle byl extrém. Tak třeba holka po celém dnu šlapání vody uprostřed moře se rozhodne plavat neznámo kam a rozloučí se hláškou, že čekání není její styl... Jednu hvězdu uděluji za to, že mi to zabilo přes dvě hodiny času, samozřejmě s reklamami a to jsem zrovna potřeboval. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)

Reklama

Reklama