Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

viperblade 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu hrají dvě mé hodně oblíbené herečky a nebojím se napsat, že právě kvůli nim jsem se téměř nenudil. The Other Boleyn Girl je historické drama, které po většinu času nenudí a pokud (jako já) moc nevíte o historii staré Anglie (věděl jsem akorát, že si Jindřich osmý musel vymyslet vlastní církev, aby se mohl rozvést) a neviděli jste Tudorovce (ani já jsem zatím tenhle seriál neviděl, ale mnozí to zde přirovnávají právě k tomuto seriálu) tak si zřejmě tento film užijete, stejně jako já. Co si budeme povídat, tohle je dobrý film, ALE… není zde ani jedna silnější scéna (a to tam pár scén mělo potenciál), ani jeden silnější okamžik, který bych si déle zapamatoval. Celé to jen plyne. A proto nemůžu dát plný počet. Ale jinak, vše ostatní se podařilo a jak už jsem řekl na začátku, já miluju Scarlett a Natálku. Takže celkový dojem je stále hodně, hodně slušný. 80 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Morgan / Predloha: Philippa Gregory (novela) | Hudba: Paul Cantelon | Produkcia: Alison Owen | Distribúcia: Columbia Pictures, Focus Features | Štúdio: BBC Films, Relativity Media | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 77,713,866 $ || Je to trošku prifarbený film, ktorý sa nedrží úplne historických faktov, no zo scenáristického hľadiska je to pochopiteľné. I tak si myslím, že z príbehu života Henrika VIII. sa mohlo vyťažiť omnoho viac, nakoľko bol jedným z najkontroverznejších panovníkov dejín. Portmanka prináša, čo si rola žiada, Johanssonka sa tvári utrápene, jak vždy, a Bana poprvý krát z mnou videných filmov nenaplňuje to, čo by sa dalo. Možno špatný casting, možno slabý scenár. Preto mínus 2 hviezdy z inak nádejného, príjemne pozerateľného počinu. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Tá kurva Boleynová!" vraví sa v Kráľovnej Alžbete, a to je kľúčové. Než však nastane zábava s "kurvou Annou Boleynovou", treba pretrpieť dobrých 40 minút s "ťuťkou Annou Bolyenovou a ešte väčšou ťuťkou Mary". Matný sled malebných obrázkov (krajiny a ústredných dvoch sexíc) vás môže ľahko učičíkať a odradiť od ďalšieho sledovania. Lenže potom sa Portmanka vráti z francúzskeho exilu, na krku sa jej blýska veľké zlaté B (ako "Bitch"), a odrazu vypukne takmer strhujúci intrigánsky thriller, ktorý sa (už len pre oduševnené nasadenie Natalie) určite oplatí vidieť. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo jako Justin Chadwick mohl dostat pod dvá křídla projekt s herečkami jako je Natalie Portman a Scarlett Johansson. Chadwick to zvládl jakž takž což je u mě úspěch, protože tyhle kostýmové dramata nemám rád. Natalie Portman je nejen nádherná, ale taky skvělá herečka což dokázala v tomhle snímku. Scarlett ji slušně sekunduje, ale jak výkonem tak vzhledem na Natalii nemá. Vyzdvyhl bych taky výkon Erica Bana v roli krále. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Po poprave Anny Boleynovej za ňou smútil len málokto. Pre väčšinu ľudí zostala len uzurpátorkou, ktorá vyhnala zákonitú kráľovnú a dostala za to spravodlivý trest. Nakoniec ale Anna predsa len všetky ostatné manželky Henricha VIII. (spolu ich bolo až 6) "tromfla", keďže jej dcéra Alžbeta sa stala ako Alžbeta I. najslávnejšou a najobľúbenejšou panovníčkou, akú kedy Anglicko malo. (PinkButterfl)
  • V milostnom liste, ktorý si Mary (Scarlett Johansson) od kráľa (Eric Bana) číta, stojí: "Moje srdce a ja sa odovzdávame do tvojich rúk." Toto je skutočný citát zo skutočného listu, ale list bol adresovaný Anne (Natalie Portman), nie Mary. (Arsenal83)
  • Hoci to vo filme nie je presne ukázané, v skutočnosti bola Anne (Natalie Portman) počas manželstva s Henrym (Eric Bana) neustále tehotná v snahe priviesť na svet mužského dediča. Výsledkom bola dcéra Alžbeta, mŕtve dieťa a niekoľko potratov, z ktorých jeden bol spôsobený stresom spôsobený strachom o Henryho, ktorý utrpel na turnaji nehodu, ktorá mu spôsobila ťažké a trvalé zranenia hlavy a tela. (Arsenal83)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama