Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nefunguje zhola nic, Nicolas Cage přehrává, ale ne tolik, aby to bylo zábavné, veškeré rébusy jsou přitažené za vlasy... Mimochodem, je to tak moc přehnané, že dostat se v tomhle vesmíru do dvou z pěti nejstřeženějších objektů na planetě je otázka pár minut plánování a když se něco podělá, tak co, máme hackera, který zvládne cokoliv a já začínám mít pocit, že hackeři jsou deus ex machina 21 století. Pak je tu pár totálně archetypálních postav, co nemají defacto žádný charakter a padouchova motivace a padoušství je tu na úrovni toho, jako kdyby se svobodná matka z Dolní Cerekve rozhodla spáchat vendetu na všech pracovnicích jednoty za to, že ji prodali dva zkažené pribináčky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po odpočinkové a příjemně plynoucí jedničce přišla dlouhatánská výchovná etuda na téma "učte se dějiny, děti, a možná budete jako Ben Gates hledat fascinující poklady", která je po většinu času neskutečně nudná a otravná. Scénář nedává ani trochu smysl (asi jsem blbej, ale já ten film vážně nepochopil), logické lapsy se schovávají za čím dál šílenějšími vysvětlovačkami a Cage zase jednou posouvá hranice herectví mimo tuto galaxii (scéna v Buckinghamském paláci je... to se nedá popsat). Body k dobru za hlasitou hudbu, Diane Kruger, která konečně pochopila, že od ní nikdo nečeká oscarový výkon, a... a snad i za tu komicky zábavnou výchovnou stránku. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

První díl byl jednoduchý, ale zároveň dynamický, zábavný a měl určité meze. První pokračování je jednoduché, dynamické, zábavné, ale jsou to takové hry bez hranic. Nicolas Cage řeší rébusy a šifry bez zbytečných zádrhelů, svižně a jeho neocortex si umí dát do souvislosti všechno se vším. Navíc je tu příliš očividných náhod a nelogičností. Jenomže! Turteltaub dává lidem to, co chtějí vidět. A tak hlavní hrdinové šnorchlují po Oválné pracovně a Buckinghamském paláci nebo se vrtají v hlavách zakladatelů Ameriky vytesaných do Mount Rushmore - (atraktivní část). Diane Kruger hledá naušnicí pomocí zaujímání sexy poloh, londýnské uličky provětrá automobilová honička a Cage předvede několik teatrálních výstupů - (zábavná část). Obě části se ve filmu střídají převážnou část stopáže, takže o nějaké nudě nemůže být řeč. Peníze se sypou a Turtletaub začíná chytat Saw syndrom. A pokud to bude stále výdělečnější, tak před takovým dvanáctým dílem s názvem Lovci pokladů: Počítadlo prdů se bude muset třást i Titanic... 130 miliónů dolarů(rozpočet)/457,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/97,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podruhé ta samá sterilní podívaná. Neskonale debilní děj, nelogické chování postav, rutinérská režie bez památných scén, směšné dedukce i "dialogy" - to vše zůstalo při starém. Znovu se to snaží být pro celou rodinu, ale ve své podstatě to opět není pro nikoho. Snad jen rádoby vtipný pomocník leze na nervy mnohem více než minule. A ano, je to stejně zábavné jako v případě prvního dílu. Jako oddychovka, na kterou okamžitě zapomenete, to funguje obstojně. Ovšem dobrodružnou náturu to ani zdaleka neuspokojí a tak se dostaví neodolatelná touha pustit si pořádný dobrodružný snímek. Ideálně Indyho. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu ty vcelku nizky hodnoceni, podle me se jedna o nenarocnou, vysoce zabavnou a sviznou jizdu, kde se furt neco deje, ani na chvily to nenudi a ty dve hodiny utecou jako nic. Pribehove to je sice podobny jako prvni dil, opet jezdeni po americkejch pamatkach, reseni nakyho toho hlavolamu (skoda, ze tu neni skoro zadna past) atd. Problem je, ze cely je to podany stylem vsechno je hracka, jednak zaporak, ackoliv slusne zahranej Harrisem, vlastne zas tak zapornej neni, pak unest prezidenta, vloupat se do Bilyho domu? Zadnej problem a prezident jeste pochvali. No a zaverecnej objev sem zprvu skoro nezaznamenal, pac to je natoceny bez naky gradace stylem hm, tak sme tady, tamhleto je ono, takze mi chvilku trvalo, nez jsem si uvedomil, ze to je vlasne uz ono, o co v celym filmu slo. No a zaverecny sceny ve vode jsou silne neprehledny. Jinak je fajn, ze se to nebere zas tak vazne, postavy obcas prohodi nakou tu hlasku a Cage uz ma precejen drobet lepsi uces, nez jakej predvadel ve svejch nejnovejsich filmech. Ja se paradne bavil a i kdyz to neni bez chyb, ty 4* klidne nandam. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Jon Turteltaub byl rád, že se film natáčel i ve Francii, mohl tak oprášit své jazykové znalosti. (Pumiiix)
  • Automobilová honička v centru Londýna je z logistického hlediska zcela nesmyslná. Postavy odjíždějí z místa, kde měl stát Buckinghamský palác, hned vzápětí se ocitají v centru čtvrti známé jako Bank, z té jsou za necelou chvíli na mostě Waterloo, který je na západní straně Londýna a jedou směrem na jih, tedy pryč z centra (mají přitom krásný výhled na Westminster a Big Ben), aby se vzápětí mohli opět dostat do zmíněné čtvrti Bank. Všechno objedou bez obtíží až na most Southwark, z něhož svůj artefakt vyhodí do Temže. (TadeasK7)
  • Při honičce prchají hledači pokladů stříbrným Mercedesem a pronásleduje je, mimo jiné, i černý Range Rover, který o něco málo později naboří levým předním rohem do náklaďáku s pivem. Když hledači uniknou pronásledujícímu náklaďáku, vyřítí se opět před Range Rover, který je však nyní zcela nepoškozen. (pjotri)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama