Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marianne Wibberley, Cormac Wibberley .. O nic horší (ba ani lepší) rodinná podívaná ze stejné "Disney" škatulky jako předešlý National Treasure. Nenáročné, lehce a rychle stravitelné, tak aby se pobavilo/neurazilo dětské ani dospělejší publikum. Hlavně nezačněte přemýšlet nad souvislostmi ve scénáři. 50%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klonovaná jednotka v inom odtieni oranžovej alebo ako povedal môj priateľ: "keby nezmenili kulisy, bola by to jednotka". Pri jednotke som sa ešte príjemne odreagovala, ale druhýkrát zabité dve hodiny s takmer rovnakým obsahom, tonami amerických vlasteneckých kecov, bondovskej čiernobielosti, k posrání pozitívnych a jednoduchých hrdinov, čo neustále robia hlúpe chyby a priblblo sa tváriacich hercov, ktorí buď prehrávajú alebo vôbec nehrajú... to je už len trápna, lacná dobrodružná nuda, nuda, nuda! ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úprimne: veľmi dobre som sa bavil. Je to totiž presne to, čo od toho čakáte. Prehrávajúci Cage, halda za vlasy pritiahnutých rébusov, bizarné skrýše kľúčov k ďalším kľúčom, nejaké tie hlášky, štipka akcie a lekcie z amerických dejín. Áno, je to úplne to isté, ako jednotka, ale zároveň je to v každom ohľade o kúštik lepšie natočené (napr. automobilová naháňačka má v dvojke podstatne väčšie gule), dynamickejšie a celkovo zábavnejšie. Tretiu porciu toho istého však už nestrávim, takže šup-šup, Gatesovci, v tretej časti hurá do sveta. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

I když je to ukecaný, jak Fidel Castro na sjezdu, dost rychle to odsýpá, takže člověk nemá ani čas přemýšlet na těmi tunami historických a scenáristických zhovadilostí a vlastně o ně ani nejde. Je to stejně pitomé a jen o trochu zábavnější, než kterýkoliv díl seriálu „Lovci pokladů“. Akorát s tím rozdílem, že Tia Carreru vystřídali herci těžkého kalibru a Jerry Bruckeheimer se zase praštil přes kapsu. Při bleskových konstrukcích Nica Cagea („Slova „rezolutní“ a pak „dvojčata“……aha, takže to musí být akronym pro britskou loď ´Resolute´, ztracenou roku 1800…“) by i Sherlock Holmes blednul závistí, pokud by si při nich neklepal na čelo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už od mala mám hodně rád Nicolase Cage a mezi moje nejoblíbenější filmy neodiskutovatelně patří právě oba Lovci pokladů. Už jsem to viděl tolikrát a jen lituji, že jsem na to tenkrát nešel do kina. Film nabízí zajímavé obsazení, děj, akci a Ben s Rileym jsou hodně zajímavá ústřední dvojice. Myslím si, že je tento film nedoceněný. Doufám, že už konečně přijdou s tím třetím filmem, kde pořád přepisují scénář nebo co vlastně...100% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Protože díky prvnímu dílu herci své postavy důvěrně znali, dostali do rukou ještě nedokončený scénář, aby mohli příspět svými nápady a postřehy. (xjane)
  • Jon Turteltaub byl rád, že se film natáčel i ve Francii, mohl tak oprášit své jazykové znalosti. (Pumiiix)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, Londýně, Washingtonu, Kalifornii, Virginii a Jižní Dakotě. (M.B)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama