Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (572)

akisha 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší než jednička. Herci jsou uvolněnější, neberou to vážně (snad až na Cage, ale u něj to člověk prostě neodhadne), příběh nadlehčuje celkem povedenej humor a hodně to pozvedá super Diane Kruger s Helen Mirren, i ten Justin Bartha s Jonem Voightem jsou fajn a Cage, jak ho jen popsat, no odvádí svůj lepší výkon ve svých horších, ale přitom nadprůměrných filmech (zkráceně - je taky fajn). Jedině snad Ed Harris s Harvey Keitelem mi připadali trochu matný. Jelikož tohle nebylo nikdy víc, než jakási verze Indiana Jonese pro nejmenší, netřeba se pouštět do hlubších rozborů na téma: Příběhu, logiky, či dalších věcí, jako únos prezidenta nebo rychlé a spolehlivé hacknutí do libovolné databáze v případě potřeby. V rámci tohohle žánru nebyl příběh nejhorší a hlavně - je to zábava po celý dvě hodiny. Možná mírně nadhodnocuju, ale jedničce jsem dala 3* a tohle bylo prostě o kousek lepší. Snad proto, že přes všechny jiný blbiny tam nebyla věc jako "pomažeme ústavu citronem a dostaneme tajnou šifru". ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Turteltaub sa už len držal nastavenej latky. Prečo nechcel isť ďalej? Je to len dalšie pokračovanie, ktoré zbytočne šablónovo kopíruje prvý diel, čo bola pre mňa zásadná chyba a tým pádom ma už dvojka až tak nebavila keď sa my premieta pred očamy skoro podobný šablonovo poňatý príbeh ale tých 60% si u mňa zaslúži. V kútiku duše som veril, že sa to môže vydariť a prekvapiť. Lenže nestalo sa tak a preto je tento film len jednohubka na jedno pozretie. Dokonca samotný záver fi,mu sa mi zdal akýsi fádny a vôbec ma nechytil. Ked som spomeniem aký dramatický a napínavý bol v jednotke.. no hold.. realita je krutá :) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Lovců pokladů není horší než první. To je důležité říct hned na začátek a jemně dodat, že neznám příjemnější odpočinkový film. Tam, kde Indiana Jones chce být nutně vtipný nebo legendární, mávne Nicholas Cage rukou a jede se dál. Problém je jinde a to ve faktu, že druhý díl Lovců pokladů v podstatě nemá pravého záporáka, což mi chybělo. Je to škoda, protože i když se nevyznám v historii USA tak jak bych si přál, stále film a celá honička potřebuje větší hybnou sílu pro děj než je "obžalování" z dědečkovy velezrady. Jinak je to zábava jak se patří, na které je poznat každý dolar a některé scény jsou tak velké (např. závěr), že už vás jiné filmy nebudou tolik "překvapovat" a "oslňovat". Snad do třetice to bude propojení kladů obou dílů a půjdu s hodnocením výše. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím zmínit nejlepší scénu filmu. Diana Kruger oblbuje ňoumu v oválné pracovně Bílého domu naprosto dokonale. Tu moje očíčka koukají do jejího vystříhu, tu na její prdelku. Krása krás prostě. Se nedivím, že ten pohunek, když viděl vnady Diane Kruger, tak tam ze sebe začal dělat debila. Na mě kdyby Dianka našpulila tu svou prdelku tak do minuty udělám z oválné pracovny Bílého domu, pracovnu hranatou. Myšlenka únosu prezidenta je pro Čechy dost na hovno, protože kdo by chtěl unášet Klause a pak poslouchat, že ledovce tají jen v knihách Al Gora. Unášet Bushe je zase na hovno, co bych si s ním jako počal. Jedině že bych na něj balil holky,"pojd ke mě do pokojíčku děvčátko, ukážu ti svýho bu bu bu Bushe." Jako celek však působí film dost natahovaně a to spolehlivě zatlouká zábavnost a tempo do ztracena. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to v podstate rovnaké ako prvý diel, len v Knihe tajomstiev sa hľadá niečo iné.Herci, akcie a celkové to dobrodružstvo všetko ostáva rovnaké.Čo je zároveň aj dobre, ale na druhú stranu aj škoda, pretože nič moc nové sme nevideli (možno akurát tak viac vtipov).Takže to opäť ostalo pri fajn napínavom akčnom dobrodružstve s fajnovom výpravou, hudbou, sympatickými hercami, svižným strihom atď. 80% - 4* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2007 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama