Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kane Hodder poprvé v akci! Sedmý díl s podtitulem Nová krev je podle mého názoru úplně posledním filmem, který ještě stojí za to. Jason dostal místo Tommyho Jarvise jiného a obstojnějšího soupeře, humor je tentokrát skoro vynechán, Manfrediniho hudba má ještě snahu vytvářet jakési napětí, a stejně jako v šestce se tu Jason prohání po lesích v celé své ožrané kráse a kydlí to tu jednoho po druhém, nejčastěji hned pěkně po dvojicích. Bodycount se tak vyšplhal na slušných 14. Největším prohřeškem byl tak zásah MPAA, díky které musely být všechny mordy úplně sestříhané, a jde to sakra znát! V původní verzi totiž Jason v detailu seká ostřím do ksichtu, drtí hlavy na sračku a při spacákové scéně praští s obětí o strom šestkrát, ne jednou. Pátek třínáctého tak ztratil nutnou dávku brutality, a utrpěl tím jak film, tak fanoušci. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, nová krv tu je, čím nemyslím len ďalšiu nebohú dávku teenagerov, ale aj v sérii dosiaľ najoriginálnejší nápad. Avšak opäť platí, že keď sa v sérii s niečím príde, tak potenciál nápadu nie je využitý naplno. Naposledy to boli deti, tentokrát nadprirodzené schopnosti hlavnej hrdinky ako z novely Stephena Kinga. Záverečný duel je fajn, ale mohol byť omnoho zaujímavejší a nápaditejší, než len hádzanie nábytku alebo škrtenie pomocou mimozmyslového vnímania. No a kto by to povedal, že nás čaká aj veľký požiar. Najväčším plusom je asi zatiaľ najsympatickejšia hlavná ženská hrdinka. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ač je tento díl zatracován, mě se paradoxně líbil nejvíce. Příběh o dívce s telekinezí může pro mnohé být přitažený za vlasy, ale s ohledem na to, že se tam prohání zombie vrah, tak je to úplně jedno. Každopádně její příběhová rovina mě držela ve střehu. Těšil jsem se na její finální střet s Jasonem a když k němu došlo, tak to stálo za to. Navíc Jason je zde skutečně extrémně hnusný, kostra pokrytá zahnívající tkání, prostě nádhera. Naopak ale opět zamrzí cenzura, která při brutálních vraždách je vždy to nejhorší ustřihnuté až běda. 65% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Friday 13th 7 hlasi opat zmenu rezisera : tentokrat Carl Buechler dokazal natocit len podpriemerny horor, kde ubudlo krvi, brutality a vrazd. A Jason Vorhees ziskal protivnika : blondinku obdarenu zvlastnymi schopnostami. Skoda, caste striedanie reziserov filmovym seriam neprospieva, Friday 13th nie je vynimka. Chvalabohu, boli vsak natocene aj podstatne horsie casti ako tato podpriemerna sedmicka. 40 % ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)
  • Kane Hodder (Jason) je také kaskadér. Proto se nenechal žádným ve filmu zastupovat a všechny nebezpečné scény (i tu s ohněm) zahrál úplně sám. (LION-MR.T)
  • Režisér John Carl Buechler se podílel i na speciálních efektech a Jasonově (Kane Hodder) vzhledu. Krvavé efekty byly nakonec kvůli cenzuře vystřiženy. Ve filmu chybí např. scéna, kdy Jason vyskočí z jezera a zabije rybáře na loďce. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama