Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pri 8. časti tejto série sa na činoch Jasona a hrdinov už nesnažím hľadať žiadnu logiku. Znova ide o podpriemerný horor, ktorému chýba hlava i päta, ale to už je charakteristický znak Piatku trinásteho. Objektívne by to bolo tak na jednu až dve hviezdy, ale priznávam, že som si túto blbosť fakt užil. Zmena prostredia v podobe lode a NY mi navyše sadla, i keď uznávam, že k Jasonovi neodmysliteľne patrí chatová oblasť s jazerom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jasonovi dochází dech, byť mohutný Kane Hodder v mnoha scénách mohutně oddychuje a jeho hrudník tak nabývá olbřímích rozměrů. Škoda, že jeho nejlepší představitel a jediný, který si ho zahrál víc než jednou, se k Jasonovi dostal až při soumraku celé série. Osmý pátek jen křečovitě nadstavuje příběh běsného brankáře a zejména v závěru už působí vyloženě směšně. Opět se totiž dočkáme odmaskování, ale namísto parádního rozšklebeného ksichtu ze sedmičky dojde jen na ubohou a levnou karikaturu z hororshopu. Přesun dění na výletní loď mířící do New Yorku pak místo kýženého oživení přináší jen úbytek děsuplné atmosféry, příliš nepomáhá ani nezbytný déšť, les je prostě les. Vraždy samotné pak tradičně prošly zásahem cenzury, nicméně tady ani originál nenabízí o mnoho větší porci krvavé zábavy, čili ani tato obvyklá „výmluva“ tentokrát tak nezabírá. Chválím snad jen pro sérii vcelku neobvyklé snové výjevy, možná i první náznak námluv s Freddym, kdo ví a samozřejmě mě Jason sám přes všechna negativa opět potěšil, jeho záliba v roztodivných způsobech, jak svou oběť poslat k Pánu, má pořád své nezpochybnitelné kouzlo. Edit komentáře a hodnocení po krásných 13 letech (původní komentář odeslán k Pánu, původní značně přestřelené hodnocení sníženo o dvě hvězdy) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup o třídu dolu. Jason už nevypadá tak skvěle jako v sedmém dílu, který považuji za vrchol jeho vzhledu. Není to tak napínavé jako předchozí části. Smrti tak nápadité jako v uplynulých dílech. A ostatní postavy samozřejmě nejsou nijak zajímavé. Nelogičnost přítomná u ostatních filmů je už zde za hranou céčkovosti, takže mé doporučení zní vyhnout se osmé části obloukem. Bohužel. Na hranici jedné až dvou hvězd. 45% ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Logika miestami žiadna. Sú dve možnosti. Režisér je buď idiot (čo by teda nemal byť, keď mu zveria rozpočet) alebo režisér si myslí, že divák je idiot a prejde mu to. Where the hell is logic??? Keď sa vás niekto snaží zabiť, nesnažíte sa utiecť, ale radšej sa schováte a necháte prepichnúť. Keď niekomu zjavne utekáte a on za vami len kráča, dobehne vás. No, asi tak to fungovalo vo filme. Jediné čo zachraňuje film je to, že samotný dej nie je na unudenie. Je ale smutné, že scény, o ktoré vo filme išlo (teda s Jasonom) často krát utápajú film nižšie a nižšie. Po pár minútach som chcel dať 1* a vypnúť. Teraz s odstupom jedného dňa hodnotím na záverečné (ale veľmi váhavé!!) 2*. Nevylučujem však ani to, že časom TOTO TU o 1* príde. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Osmičku Jasona jsem poprvé viděl na videokazetě, na té samé od tátovýho kamaráda. Spolu s předchozím dílem tam byl nahranej tenhle a taky měl německý dabing s českým rychlodabingem. Díl režíroval Rob Hedden a Jasona si tu zahrál zase Kane Hodder. Pohřbenej Jason tu opět ožije v Křišťálovém jezeře a Jason se přisere na loď která odplouvá do New Yorku. Na lodi jsou zase mladý a Jason má zas koho zabíjet. Několik přeživších se dostane z lodi do člunu a připlujou do New Yorku, myslí si že Jasona se zbavili, ale prd. Jason začne zabíjet přeživší na Manhattanu v New Yorku. Skvělá scéna na střeše s negrem, negr do Jasona mlátí jak do boxovacího pytle a Jason je pořád v klídku, negr má dost a Jason mu urazí celou palici a negří hlava letí vzduchem a odkutálí se do kontejneru a ten se zavře :D Tomu říkám bílá síla 😆 Sračka jak v tom filmu je ten punker se skinheadem a poslouchaj nějakej skurvenej hip hop, píčovina úplná. Ale dobrý že jim tu hudbu vypne Jason, scéna kdy jim rozmrdá rádio :D Fakt filmaři o těch subkulturách vědi úplný hovno. Atmosféra na lodi a ve měste vypadá dobře a furt je to napínavý. Zklamalo mě jen trochu jak je Jason udělanej, v sedmičce z něj takovej zombie kostlivec a tady už ne, ale je to jen maličkost, jeho maska pořád vypadá dobře ale ten konec byla blbost. Tyhle novější díly s Jasonem jsou pořád dobrý, tu sérii miluju a nebudu jak ovce tomu dávat míň jen proto že už je to jiný. Mě to baví pořád jako první díly. Já jsem prostě spokojenej divák a nejsem vůbec na filmy náročnej ;) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Když se natáčela scéna, kde Julius (Vincent Craig Dupree) boxuje proti Jasonovi (Kane Hodder), tak Kane Hodder požádal herce Vincenta Craiga Dupreeho, aby do něj opravdu boxoval. Všechny rány, které Jason schytal od Juliuse, jsou reálné. (Raichu.Cz)

Reklama

Reklama