Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 515)

POMO 

všechny recenze uživatele

Síce tvorcovia neprinášajú nič nové a iba kombinujú techniku Blair Witchu s finálnou expozíciou z Mlčania jahniat (zelený nočný mód, podobné prostredie), ale i tak mi svojim nízkorozpočtovým výstrelkom pekne zodvihli adrenalín a chvíľami som mal od strachu nutkanie odkloniť zrak od plátna (to sa mi nestalo dobrých 15 rokov). Naozaj HUSTÉ finále, práve preto, že rozmer čírej filmovej zábavy mení v znepokojivý „it could happen“ pocit. Brrr! ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem v šoku! Ne z této sračky, ale z toho hodnocení filmu!!!! Při shlédnutí filmu DAY OF THE DEAD 2008, bylo v závěru v titulkách uvedeno : "chcete vidět opravdu dobrý horror? Podívejte se na Rec!" Kouknul jsem zde na hodnocení a říkal jsem si : "TO musím vidět" . "REC" není film, ale pouze nudný chaotický dokument. Natočil jsem několik videí z dovolené, při běhu na pláži, při chůzi na schodech, dokonce i při jízdě na kolotoči a nikdy se mi netřepala kamera tak, jako kameramanovi ve filmu Rec! Nedalo se na to koukat, 85 minut roztřepaných záběrů, ze kterých bylo slyšet jen řev španělských "putan". Shlédnul jsem desítky horrorů o Zombíí, ale tohle byla ta největší sračka a s horrorem to nemá nic společného! Ještě se mi nestalo, abych se během sledování filmu několikrát kouknul v které jsem kapitole a modlil se aby už byl konec!! Kdybych mohl, tak filmu dám ohodnocení jako "ODPAD STOLETÍ!" Já jen doufám, že americká verze bude lepší!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci ma na „dokumentárnych hororoch“ (napr. ZÁHADA BLAIR WITCH) štve, ako stále všetci hystericky ziapu, prekrikujú sa a udierajú do kamery, [REC] ma pozitívne prekvapil strhujúcim spádom, čo bol dôsledok múdro skromnej minutáže a dopredu sa drsne valiaceho deja s množstvom mŕtvol, akčných scén a minima prestávok. Potešilo ma tiež pôsobivo „obyčajné, dôverne známe prostredie odohrávania“ (štandardný činžiak prekvapivo atmosféru skôr pridáva, než berie) a šikovne zvolení herci, ktorí síce nemajú čo hrať, ale minimálne holohlavý požiarnik s kladivom je rozbuška. Akcia je brutálne „rýchla“ (napriek „zmätenej“ kamere mi pripadala v rámci možností prehľadná), mnohé scény „dosť sila“, bolo to tvrdé, neľútostné, nekompromisné, hnusne krvavé, ale pritom nie afektovane brutálne. Proste to na mňa fungovalo a odporne napínavé a sympaticky otvorené/nedoslovné finále typu MLČANIA JAHNIAT povýšilo zručne nakrútenú „tradičnú“ zombíčinu na „niečo viac“ (SPOILER = posadnutie diablom! Komu by to napadlo?! A prenáša sa slinami! SPOILER). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je stísňující hned od počátku, tohle začne být opravdu zajímavé až po dvou třetinách filmu. Reportérka občas příšerná (ale ne autenticky příšerná jako třeba právě ta holčina z Blair) a pár dementních berliček, kdy se postavy chovají tak, že si ten kousanec zaslouží. Tomuhle druhu filmů zběsilost a nepřehledné scény v pohybu moc nesluší. Autentičnosti Blairské čaroděnice se tohle zdaleka neblíží a nejspíš už nikdy nic nebude. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jaume Balagueró, Luis Berdejo, Paco Plaza .. Zalekl jsem se jednou, při pohledu do podkroví, ale jinak je [REC] táhlá módní roztřesená nuda bez atmosféry, kdy jsem během projekce několikrát kontroloval čas, jak jsem blízko do konce (a to má děj jen 70 minut!). Pár úseků má spád, ale jinak jde o celkem chaotickou snahu způsobit divákům epilepsii vyklepanou ruční kamerou, kterou protentokrát drží v ruce profesionální (televizní) kameraman a partou běhajících pobožných zombíků. Právě pozice kameramana je nejproblémovější, jelikož on, v situacích, které zažívají (někdy trochu přihlouplé) postavy, nedotváří dojem smrtelného ohrožení. ___ Viděno bez sluníčka, bez protíkajícího hajzlíku, přesto mám pocit, že je něco špatně. Zvláště, když vidím, že má [REC] vyšší hodnocení (nyní 83%) než mnohem lepší Blair Witch nebo Cloverfield. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Adresa domu, ve kterém se celý děj odehrávám je Rambla de Catalunya, 30, Barcelona ve Španělsku. Dům lze dobře vidět na Google mapách v aplikaci Street View. (imagoo)
  • Jednotlivé scény byly natáčeny v chronologickém pořadí. (Vlado666)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 2007 na filmovém festivalu v Benátkách. (Varan)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama