Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Droid.Magnet

Droid.Magnet (hodnocení, recenze)

hloupa kopie filmu REC a REC 2...zas americani nemely co natocit tak okopirovaly spanelsky horor...

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Škoda toho konce podle mě, celý film se totiž věrohodně drží něčeho tak úžasného jako byl REC ovšem jeho kvalit bohužel nedosahuje, celý film se jedná o vzteklině a proto považuji konečných pár minut za něco co totálně s prominutím zmrvilo v celku slušný film... a proč ? protože jak už jsem jednou řekl celý film poukazoval na vzteklinu v momentě kdy naši dva hrdinové jako poslední přeživší se dostanou na půdu uvidí klece (to bylo ještě v pořádku) ovšem ta kopírace (podle mě hloupá) toho takzvaného fičáku tak jako v jedničce na konci mě zde osobně urazil protože jsem čekal když už se film točí kolem vztekliny tak proč proboha ta nesmyslná scéna ke konci s tím ... ehm... kdo ví co.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Jako bych viděla něco přes kopírák a přitom mě to neoslovilo, abych tomu věnovala více pozornosti. Aneb kopírák filmu Rec, ale mi to sloužilo naprosto jen jako kulisa pro tento večer. :)

ICTS

ICTS (hodnocení, recenze)

Náhodou super film :) zahrála si tam moje oblíbená herečka Jennifer Carpner kterou naprosto miluju :)

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

Dabing na konci když se dostali do toho bytu ve mě vyvolával záchvaty smíchu. :-)

filda17

filda17 (hodnocení, recenze)

Žralok: Ale takto jsem to myslel celou dobu, už na začátku této debaty jsem napsal že se mi víc líbí Karanténa, ale tys mě napad s tím že je REC lepčí protože je to originál a že se mi v tom případě musí líbit taky. Neříkal jsem že je REC špatný, ba naopak, REC se mi líbil, ale prostě mi přišlo, že to co v RECu vynechali nebo nedomysleli dali do Karantény. Například vysvětlení té nákazy se mi zde líbil víc - vzteklina kterou šíří krysy které utekli z klece v tom pokoji uplně nahoře a přenesli to na psa a ten zase na ostatní mi přišel lépe pochopitelný než že ty lidi posedl ďábel jako to bylo v REC. Nápad to byl dobrý, ale nemělo to logiku a tak to v Karanténě dali jako vzteklinu a to se mi prostě líbí víc.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

filda17: Konečně jsme se k něčemu dopracovali. Co je pro tebe lepší je mi volný. Ale příště to netvrďjako holej objektivní fakt. Ani ne tak ty jako starej známej pablb ondrej100 a všechny jeho multiprofily.

filda17

filda17 (hodnocení, recenze)

Žralok: To je mi celkem jedno. Stále trvám na svém a nemůžeš mi to rozmluvit ani výsledkama hodnocení. Prostě pro mě je lepčí Karanténa.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

filda17: Jen tak pro příklad: Karanténa - CSFD: 58% ; IMDb: 6.0 X [REC] - CSFD: 78% ; IMDb: 7.6
Jo všechno mluví pro tu tvojí milovanou Karanténu...

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

filda17: Pro mě za mě ať se ti líbí třeba Teletubies ale trvrdit že Karanténa je lepší než [REC] jeta největší volovina co mohl někdo napsat.

filda17

filda17 (hodnocení, recenze)

Žralok: No jo, teď jsi mi to teda nandal, no vážně, celej se třesu. Kdo si myslíš že jseš že lidem nařizuješ které filmy se mu budou libit a které ne? Když říkám že se mi víc líbila Karanténa tak je to jen moje věc a ty mi rozhodně nebudeš říkat, že to je jinak.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

filda17: Utři slzičky a smiř se s tim že Karanténa je obyčejná kopie a vykrádačka [REC]. P.S. Super argument na úrovni 5 třídy ZŠ :D

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

... bav se s volem o Sobotě když jde v Pátek na porážku. Nejhorší je když si kus hovězího myslí že je odborník na filmy.

filda17

filda17 (hodnocení, recenze)

Žralok: Tak rozhodně je přijatelnější fakt že se jedná o vzteklinu, než že ty lidi posed ďábel jako to bylo v REC, další věc je že tento film je brutálnější, a má lepčí atmosféru.

Farskeho12

Farskeho12 (hodnocení, recenze)

Žralok: Proste sa zmier s tím že Karanténa sa viac vydarila a je strašidelnejšia ako pojeban* Rec ! 

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

filda17: v hercích a v tom že v Karanténě udělaly z posedlosti nějakou nákazu vztekliny.

filda17

filda17 (hodnocení, recenze)

Žralok: Já to chápu, nemusíš to pořád opakovat, ale oba filmy se v něčem lišili.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

filda17: Kromě toho že Karanténa byla Americká a byly tam asi 3 scény přidaný se jelo podle stejnýho scénáře... Už si připadam jak seklej gramofon. Furt se to tu píše dokola jak u blbečků na dvorečku...

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Farskeho12: To by mě taky zajímalo v čem se těch 45 minut konkrétně lišilo.

Farskeho12

Farskeho12 (hodnocení, recenze)

Žralok: sorry tak REC ma 1 hodinku a 16 minut a s toho sa tam 45 minut absolútne nič nedeje.Ak toto ma horšiu atmosféru tak potom som asi videl zlí film.

Farskeho12

Farskeho12 (hodnocení, recenze)

Žralok: aha tak m ichceš povedat že REC ktori mal 1 hodinku a 45 minut je tam strašna nuda má nejakú atmosféru.To hádam nie.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Farskeho12: V čem ? A neřikej zase ty hovadiny že má lepší atmosféru. To je jednoduše blbost. Atmoška je stejná u obou filmů.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

A pak Karanténu která je točená podle nachlup stejnýho scénáře. A tam byla atmosféra jako prase :D

Karanténa X REC:

Rozdíly- Herci ; Jména postav ; země vzniku a odehrávání se filmu (USA X Španělsko)

Totožný- scénář ; záběry kamery ; Všechno !

 

Vítěz ? REC - je originál. Karanténa je pouhá kopie

Farskeho12

Farskeho12 (hodnocení, recenze)

Žralok: Malo to lepšiu atmosféru a to aj ked som ako prvé videl REC. Bolo to také vážnejšie nie ako REC.REC mi pripadala ako kemédia  a nie ako horror.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Farskeho12: To myslíš vážně jo ? Vždyť je to uplně stejný. Jede to podle stejnýho scénáře. Navíc je snad jenom scéna s krysou a vysvětlení nákazy. Toť vše...

Farskeho12

Farskeho12 (hodnocení, recenze)

Tak vedel som že to bude niečo ako REC ktori sa moc nepodaril.Ale toto bolo už o stupen lepšie.Fakt strašidelnejšie s lepšiou atmosférou.

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Ten film nemá hlavu ani patu.   To u takových filmů jako monstrum a skyline tvrdě odsuzuji.

U Karantény jsou akorát Zombie a povedená atmosféra.

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Úplně zbytečný film se radši se podívat znova na originál jako ne že by to bylo špatně natočené ale dělat remake po roce od původního filmu jen proto že američani nejsou schopní číst titulky taková blbost.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Takýto film sa skutočne len ťažko hodnotí, na jednu stranu sa mi páči, ale tá jeho zbytočnosť je skutočne extrémna. Neviem, prečo oproti originálu tam toho nezmenili viac, ved´ rozdiel je len minimum detailov. Ale tie 4 dať musím, lebo zo všetkých amerických remakov hororov poslednej doby jedine Karanténa a Nenávisť sa dokázala pomerne priblížiť originálu, čo sa týka napätia a atmosféry. Inak ostatné, hlavne Clona je oproti originálu len obyčajný tuctový večerníček.

Reklama

Reklama