Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 2

Tony Stark, majitel velké zbrojařské firmy a vynálezce speciálního obleku Iron Mana, odmítá snahy vlády o vydání své technologie pro potřeby armády a tvrdí, že nepřátelé státu jsou ve vývoji o mnoho let pozadu. K jeho velkému překvapení se na závodech v Monze objeví podivný muž, který ve velmi podobném obleku vyvolá nejdříve autonehodu závodních formulí a následně napadne Starka. Útočníkem je Ivan Vanko, zneuznaný potomek ruského vědce, který kdysi pomáhal Tonyho otci založit Stark Technologies. Z vězení ho unese Tonyho konkurent Hammer, který chce, aby mu tajně vyrobil obleky Iron Mana. Jenže Vanko začne pracovat na takzvaných drondech - válečných robotech. Pro sebe si vyrobí svůj vlastní oblek Iron Mana a na výstavě technologických válečných novinek pomocí svého tajného softwaru a robotů napadne diváky a Tonyho... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 555)

Cival 

všechny recenze uživatele

Užvaněný downgrade jednotky, ve kterém se hrozivě plýtvá slovy, ale zlomové momenty v příběhu jsou přesto nevěrohodné (Rhodeyho únos obleku... wtf?). Scénář znovu sestává z povrchní dialogové vaty, kterou odříkávají solidní herci, bohužel Downey se polovinu času potácí v existenciální krizi a jeho herečtí kumpáni mají bezezbytku málo prostoru. Leccos vylepší akčnější finále (padne konečně i pár hlášek), ale i tak zůstává pachuť zbytečného sequelu, který je rozlítaný na všemožné strany, ale ve své podstatě se v něm skoro nic neděje. O ještě více vykastrovaném skluzu po comicsových schématech vypovídá to, že se stejně jako v jedničce vlastně jen dlouhatánsky čeká, až si záporák obleče velký robotický oblek, a pak... pak skončí film. 5/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde z každého záběru je znát nadupaný rozpočet, kde je vidět vyšperkovaný vizuál, spousta digitálních triků, takže to tam hezky bouchá, poletuje, objevují se šokující technické vynálezy a roztomilí robůtci. Na plátně defiluje spousta hvězd, které jsou vesměs nevyužité a jen jako dekorace a tam, kde se objevují, nemají moc co hrát, protože samotný příběh stojí za zlámanou grešli. Je to typ snímku pro celou rodinu, který by bez jakýchkoli problémů mohl zkonzumovat i můj 8letý syn, protože svět a dění, které ukazuje, je když ne přímo infantilní, tak zoufale nedospělé. Tam, kde chcete vyjít trhu vstříc tak, abyste maximalizovali zisky a přilákali co nejvíc diváků, musíte jít zákonitě s nároky na obsah dolů. Protože mi osm už párkrát bylo, o děj jsem ztratil záhy zájem a osudy hrdinů mi byly ukradené stejně jako zrnko písku na Sahaře. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Favreau umí navodit takovou tu party atmosféru ve které se Tony Stark pohybuje. To mě totiž v Iron Manovi vždycky hrozně baví. Tony Stark co přiletí na expo a má hafo tancujících kundiček v pozadí, nebo nakalenej Tony Stark co scratchuje v obleku Iron Mana a rozstřeluje melouny. A že je film hodně o dialozích mi neva, protože se tak děje v podání velmi dobrých herců, kteří jsou ještě navíc velmi cool. Nové vedlejší postavy jsou taky super. Klidně bych ruskýmu Mickey Rourkeovi dal víc prostoru a Scarlett Johansson ještě nikdy nebyla tak sexy. Ale nejlepší jsou zase ty bitky. Mě se strašně líbí, že Iron Man je s protivníkama vždycky hned hotovej, jelikož je to logický, když má takovejhle arzenál. Fakt ten jeho oblek je jedna z nejlepších filmovejch rekvizit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narcis, co úspěšně zprivatizoval světový mír, je zpět! Za předpokladu, že ten chloroform nebyla Zelená, trápí Anthonyho už jen nerusky vypadající Rus s trýznivým holobičem a existenčně-milostně-pracovní problémy, ale to není nic, co by zbrojař milénia s nukleární hercnou nevyřešil.. Favreau se držel osvědčeného schématu jedničky, kdy akce bylo poskrovnu a vše se točilo kolem charismatické aury Downeyho jr., což byla myslím správná volba i vzhledem k tomu, že dětem přístupné scény s "hammeroidy" se utápěly v nepřehlednosti a nudě. Pokud Marvel pomýšlí na trojku, měl by ji pojmenovat podle hvězdy, na které vše stojí - Tony Star(k). Ušetří se spousta peněz za triky a rudozlaté brnění může klidně zamířit do sběrny cenných kovů.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy Robert Downey si podruhé oblékl kovové brnění coby Iron Man, pustil AC/DC a k tomu si přizval bouchače Mickeyho Rourka, který tu ještě vypadá zatraceně dobře, než se mu ještě víc povedlo z*urvit se plastikama. Whiplash mohla být perfektní postava, stejně jako Justin Hammer (sakra, měli jste Sama Rockwella!!:), jenže Iron Man 2 se nese více v duchu komedie. A to je také možná hlavní důvod, proč oba dva nejvýraznější charaktery budí spíše rozpaky a úsměv na rtech, než aby si člověk pomyslel, jak jsou drsní. Dramatických scén je zde sice také mnoho a fungují výborně, ale celkově je příběh namočen do humorné limonády:) Then again... už se tady začíná rozjíždět to monumentální MCU, máme tu Nicka Furyho, poznali jsme Natashu Romanoff a jsme opět rádi, že vidíme i agenta Coulsona:) ()

Galerie (155)

Zajímavosti (173)

  • Hlavní záporák tohoto filmu Whiplash (Mickey Rourke) se poprvé objevil v komiksu „Tales of Suspense číslo 97“ v červnu 1968, ovšem ne jako Ivan Vanko, ale jako Marco Scarlotti. (JG9)
  • Tony (Robert Downey Jr.) v originálním znění mluví o svém kufříku, který se dokáže přeměnit v oblek Mark V, jako o „football“. Jedná se o odkaz na kufřík, jehož obsah může prezident Spojených států použít k autorizaci jaderného útoku pokud se právě nachází mimo stálá velitelská centra. (Kubaaa97)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (více)

Reklama

Reklama