Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pecka vtipném proudu já mám rád modrou zábavu a když přišlo tohle tak jenom dobře sice hodně podobné Alvin a Chipmunkové ale přesto suprové kopec srandy neuvěřitelné hlášky :-D prostě zábava rodina jak má byt a co se tyče kocoura přestřel nejvíc, jediné co se mi nelíbilo byl Garfield mohl byt lepší škoda jen to hodnocení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mně se na Šmouly nechce házet špína. Jako malej jsem je měl docela rád. Takže i z toho důvodu jsem na zfilmovanou podobu byl docela zvědavej. A musím říct, že mi nevadila. Dětem podle mě udělá velkou radost, dospělej si u ní alespoň odpočine. Co víc chtít? Mimochodem, taky jste přemýšleli nad tím, jak to Šmoulinka musí mít v tý partě sakra těžký? No co, hlavně když umí vařit makarony a ví, kdy má být řádně voda osolena.... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal, že z toho vyleze něco jiného (vždyť už trailer si na nic nehraje a rovnou nám naservíruje, jak bude vypadat většina vtípků ve filmu) musel být hodně naivní. The Smurfs je prostý, letní biják, na který když vezmete děti, tak se budou bavit a dospělí se díky Neilu Patricku Harrisovi nebudou nudit. Navíc, Sofía Vergara je opravdu… dokonalá. Takže za ni, za Jaymu Mays a za tu pohodovou atmosféru dávám 70 %. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„Gargamel má svůj hrad a zkouší čarovat, má z toho akorát bouli. Kam přijdou tam již jsou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly ……..“ Kdepak. Na tento dětský hit zapomeňte. _ Po absolvování desítek a desítek dílů svého oblíbeného dětského seriálu jsem si nemohl nechat ujít tento moderní 3D hybrid. Očekávání rozhodně nebyla přehnaná, přesto zklamání veliké. Příjemný pohodový šmoulovký svět nahradila žumpa newyorské city se svými automobily, protivnými kravaťákami, kariéristickými vyžírky atd. Šmoulí hrdinové zde poněkud přehnaně přemodralí se stůj co stůj snažili pošpinit obraz mých dětských hrdinů. Spojení dvou světů nefunguje a senzacechtivý potenciál této zápletky šumí do ztracena. Do očí bijící bezzubost je umocněna občasnými narážkami na známé scénky z jiných filmů, aneb když to fungovalo ve Shrekovi, musí to být i tady. Máme tu tak na talíři lehce promiskuitní Šmoulinku nad větrákem ala Marilyn Monroe nebo Gargamela ala Gandalf Šedý. Podobných excesů bychom napočítali jistě více….. Je to hnus velebnosti! _ Pro malé děti nevhodný, pro větší děti příliš infantilní. Situaci nezachraňuje ani hraná role Gargamela s protivným kocourem Azraelem, což má být dle mnohých komentářů hlavní tahák. Gargamel se svou lidskou podobou nebudí smích, ale často trpký údiv s naléhavou potřebou vyhledat pomoc v nejbližší psychiatrické léčebně. Otřesná dětinská mentalita všech rádoby reálných postav příběhu je neskutečně otravná. Co budu více povídat. Po cca 80min pozorného sledování děje jsem začal dostávat neutuchající chuť na kompletní anihilaci New Yorku, a to bez ohledu tu partičku bloudících modrásků. Tenhle film bylo jasné šlápnutí vedle, které kazí jméno pěkného kresleného seriálu, jež baví po několik generací ty nejmenší. Ze všeho nejvíc z toho čiší snaha o maximální komerci, o čemž vypovídá i ohromná reklamní kampaň. Prachsprosté vyžírání známého dětského idolu. Za to beru další hvězdu. 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Šmolkovia" boli v osemdesiatých rokoch minulého storočia veľmi populárni. Deti ich milovali. Bol to doslova fenomém. Postupne sa na nich pomaly už zabudlo. Až v roku 2011 ich vzkriesil celovečerným kino filmom režisér Raja Gosnell. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu bol dobrý nápad. Prienik šiestich modrých šmolkov do reálneho sveta, priamo do New Yorku, bol zábavný. Najmä keď mali v pätách zlého čarodejníka Gargamela s jeho kocúrom Azraelom a pomáhal im sympatický Neil Patrick Harris. **** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Azraela si ve filmu zahráli dohromady čtyři skuteční kocouři. V nebezpečných scénách se pak tvůrci rozhodli použít počítačovou animaci. (Holusacek)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama