Reklama

Reklama

VOD (1)

Harry Brown (Sir Michael Caine) je řádný občan a bývalý mariňák. Po smrti manželky žije sám v jednom ze stovek bytů na předměstí. Společnost mu dělá jen jeho nejlepší přítel Leonardo (David Bradley). Právě toho ale jednoho dne zavraždí parta místních výtržníků. Harry se rozhodne jednat a naplnit sám svou vlastní představu o spravedlnosti.... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (721)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Harry Brown je starý tichý muž žijící kdesi na periferii jednoho z velkých měst Anglie. Periferii sevřenou dálnicí, betonovými nadjezdy, mostky a nevzhlednými panelovýmými domy... Jeho život má pevný řád - vstane, nasnídá se, umyje nádobí, oblékne se a vyrazí do nemocnice za těžce nemocnou ženou. Tam u nemocničního lůžka tiše promlouvá k milované bytosti, nejsa si však jist, zde jej ještě to nehybné a pouze oddychující tělo vnímá... Po návratu zaskočí do blízké hospůdky na pivko a šachovou partičku s kamarádem Lenem, taktéž důchodcem. Tok Harryho dní narušují jen převážně noční výtržnosti místní partičky teenagerů, kteří terorizují široké okolí. Zdrogovaná mládež často zbrojená si nebere před nikým servítky a pokud někdo z normálních obyvatel jakkoliv vystoupí následuje odveta a minimálně zkopání do bezvědomí. Harry vše pozoruje, ale jelikož se ho agrese zatím nijak nedotkla, neřeší ji. Jednoho dne se mu len svěří, že má strach. Výrostci se na něj zaměřili a on od té doby u sebe nosí vojenský bajonet po otci. Žádá po Harrym - bývalém mariňákovi, který se účastnil operací marines v Severním Irsku pomoc. Harry jej však odkáže na policii s tím, že on už válčit dávno přestal. Len jen smutně podotkne, že to již udělal a k ničemu to nevedlo... Policie se však následující den sama překvapivě obrátí na Harryho. Zazvoní u něj dva detektivové se sdělením, že Len byl umlácen ve stanici metra.... Policie sice zatkne všechny podezřelé výrostky, ale vzhledem k nedostatku důkazů je nucena je propustit. Ti dále terorizují čtvrť a tak se strý pán Harry Brown rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou a čtvrť vyčistit.... Na Michaelu Cainem se čas sice mírně podepsal, charisma však z něj jen čiší. Jeho tichá důstojnost starého osamělého muže byla smutně krásná. Z prvotní bezmocnosti, kterou divák cítí spolu s Harrym a Lenem se pozvolna stává vztek, který drsně vygraduje v řež... Nákup zbraní u feťáků byl za 5 hvězd, celek za 4. Každopádně parádní britská záležitost. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Neser dědka, juniore. Nebo jednoho krásného dne odloží triedr, jímž šmíruje neuvěřitelně akční dění u místního kaufáče, narazí na olysalou lebeň nedělní rádiovku, řádně utáhne popruhy od plenkáčů, ze šuplete s protetikou vytasí svou opakovačku z první světový a za pás zasune nebezpečně tupou rybičku. A ukáže ti, že tvůj drsnokruťácký výraz při mordování emzáků na plejstejšnu nemá v reálném žití oprávnění. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních výstřelů slavného britského "agenta", jehož jednu tvář a mnoho postav jsme na obrazovkách tv shlédli nesčetněkrát. Pan Caine opět skvostný a ve "své" roli... :-) Velmi duchaplný snímeček, v "Zámoří" natočili obdobný film s dalším bravurním hercem Clintem Eastwoodem s názvem Gran Torino, dost se podobají co do vyznění.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +jednoznačně Michael Caine, celé je to uvěřitelné, reálné, drsná atmosféra, kruté prostředí, napětí, krvavé, drastické -vůbec by nevadilo kdyby všeho bylo ještě víc (délka filmu, akce, protivníků)/// Akční tempo je napsané přesně Michaelu Cainovi na míru. Tedy vzhledem k jeho věku je akce pomalejší, je jí méně, ale o to více je brutální a krvavá. Caine si tu zahrál roli podobnou té Eastwoodově v Grand Torinu a opět dokazuje, že na stará kolena se dá zahrát i tak vážná a akční role. A nesmím opomenout, že jim to děsně "sluší". Harry Brown je navíc velké překvapení. Moc jsem o tomto filmu neslyšel, než jsem ho zahlédl ve videopůjčovně a pochopitelně mě námět hned zaujal a film ani v nejmenším nezklamal. Konečně jsem viděl nějaký pořádný film./// Celkem 89%/// ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takže Vy tvrdíte, že eskalující násilí má na svědomí bdělý důchodce." No jasně. Za to násilí může děda Harry a jeho rozedma plic. Žádný gangy zfetovaný mládeže, který jsou ozdobou každýho moderního sídliště. Ty za to rozhodně nemůžou. Mě tedy Harryho akční vzepětí docela bavilo, ale přišlo strašně pomalu a hrozně pozdě. Ten pomalej rozjezd mě zkrátka děsně nudil, takže pokud se na to budu chtít mrknout ještě jednou, tak vynechám úvodní slzy i policejní tápání a vychutnám si až Harryho pokulhávající pomstu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně na londýnském sídlišti Heygate Estate ve čtvrti Walworth, které se přibližně 3 roky po uvedení filmu dočkalo demolice. (Lumberjack)
  • Žena v hospodě, která zpívala píseň "Gold", byla zdravotní sestrou štábu. (Frankooo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama