Reklama

Reklama

Paranormal Activity

  • USA Paranormal Activity (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poté, co se mladý středostavovský pár přestěhoval do domu na předměstí, jsou stále více zneklidněni přítomností někoho či něčeho, co může, ale nemusí být démonické. Každopádně nejaktivnější je to uprostřed noci, zvláště když dvojice spí…  V tomto hororovém příběhu plném nadpřirozena se strašidelný dům nikterak netají, že není spokojen se svými novými nájemníky. Katie a Micah se právě přistěhovali do svého nového domova v San Diegu v Kalifornii. Katie se zajímá o paranormální jevy a je přesvědčená, že íi zlí duchové pronásledují již od dětství. Micah je k podobným teoriím skeptický. Nicméně poté, co v domě stráví několik bezesných nocí, jelikož se odevšad ozývají podivné zvuky a dějí se opravdu zvláštní věci, začne Micah věřit Katiinu tvrzení, že je pronásleduje nějaký duch. Pár se obrátí na specialistu v tomto oboru, ten jim však neumí pomoci. A tak se Micah rozhodne vzít to do rukou sám a v domě rozmístí videokamery. Dvojice si také připraví speciální desku, skrze kterou se lidé snaží komunikovat s duchy, jenže netuší, že tento postup duchy hluboce uráží… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 310)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Trailer k tomuto filmu, který je údajně "one of the scariest movies of all time" je naprosto profesionálně vytvořená a zcela cíleně mířená klamná marketingová propagace se záměrem nalákat na efekt "naprosto vyděšeného a křičícího publika", masy lidí. Nápad s tématikou paranormálních aktivit v lidském příbytku se zdá být velmi lákavým a divácky atraktivním jevem. Nápad s ruční kamerou dokáže být v hororu velmi přínosný, což jsem poznala již v Záhadě Blair Witch. Spojení těchto dvou prvků mohlo velmi značně zapůsobit a vytvořit vskutku děsivé dílo, po němž byste se večer báli usnout. Jenže to bohužel jaksi nevyšlo. Zhruba tak prvních padesát minut se neděje nic, z čeho byste hrůzou utrpěli silné nervové otřesy, klepaly se Vám ruce s rozpitým nápojem, či Vám zběsile bušilo srdce a měli strach z každého následujícího záběru. Poté se začne odehrávat nějaké to strašení, z něhož mě skutečně dostaly a docela obstojně vylekaly jen asi tak tři scény. Rozhodně bych však neřekla, že jsem se i přes tu, malou míru hrůzy a strachu, kterého se mi dostalo, nějak nudila. Spíše více než nudu, která možná dokáže spoustu diváku "obklíčit", jsem pocítila lehké zklamání z toho, že Paranormal Activity mohlo být skutečně skvělým hororovým dílem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor s páru lepšími momenty, nicméně i podprůměrně hororově vzdělaný divák by měl většinu z nich snadno odhadnout a předvídat. Micah mi přišel dost suverénní, jako by si nepřipouštěl hrozbu nadpřirozena ani po shlédnutí usvědčujících záběrů. A Katie je pro mě osobně nesympatická osoba - snad se jí má příkrost nedotkne... :-) ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Horor, který ti rozdrásá nervy až do morku kostí. Slogan je ovšem žel bohu tou nejstrašidenější věcí z celého filmu. V "Bytosti" má démon aspoň koule a často a s chutí je využívá k brutálnímu znásilňování, zde je jeho nejděsivější aktivitou pokládání klíčů doprostřed podlahy a třískání dveřma (Taky vám rodiče říkali, ať to neděláte? Teď už víte proč). 1* s bídou za poslední noc, protože kdybych si doma háčkovala krajkované dečky, tak to bude napínavější. Takhle doba je tak kurevsky infantilní (Davídku, to si snad děláš prdel). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Precenovane, neuveritelne prehypovane, absolutne "nestrasidelne" a navyse nudne. Kombinacia, ktora by inak dostala jednu hviezdu, ale za herecky vykon hlavnej hrdinky davam este jednu hviezdu navyse. Cely cas som cakala na to, kedy sa uz konecne zacnem lakat ako ludia v trailery, kedy pride to povestne kuzlo a mytus, ktorym je tento film opradeny, ale s pribudajucimi minutami stale nic. Jedine co pribudalo bola moja nervozita z ich nelogickeho spravania, ktore vyvrcholilo tym, ze si NIKDY, opakujem nikdy nezapli svetlo, ked islo do tuheho. Blair Witch malo aspon atmosferu, Poughkeepsie Tapes vo vas vzbudzovalo nefalsovany strach, ale toto? Za jedinu scenu, kedy som mala trosku nahnane ale spis hnusom povazujem "video in video" s holkou z minulosti, ktoru nasli na internete, ale nebudem prezradzat viac. Jedno velikanske sklamanie... Bohuzial. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Postavit celý film na odvěké myšlence "co se děje v ložnici, když zrovna spím" je trochu riskantní, nicméně v případě Paranormal Activity to funguje takřka na výbornou. Paradoxně začne film v mých očích pokulhávat ve chvílích, kdy přijde vysvětlování, co že se to tam potuluje. Bez něj bych šel asi na maximum. Srovnání s Blair Witch je na místě, nicméně ty filmy jsou kvalitativně hodně rozdílné. Tady strach teče z každého druhého záběru a tvůrci opět dokazují, že nejvíce se divák bojí toho co nevidí. Tenhle vpád do každodenní nudné reality se povedl. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (34)

  • Režisér Oren Peli sa kvôli autentickosti rozhodol, aby natáčanie prebiehalo v jeho dome. Natáčanie trvalo 10 dní. (ČSFD)
  • Oren Peli strávil rok předěláváním svého domu do takové podoby, aby co nejvíce vyhovoval filmu. (KucC)
  • V prvním týdnu film vydělal v USA 9,1 milionů amerických dolarů, čímž překonal dosavadní rekord v kategorii filmů, uvedených v méně než 200 kinech. (KucC)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Michael Bay chystá film o pandemii

Michael Bay chystá film o pandemii

21.05.2020

Režisér Michael Bay skrze svoji produkční společnost plánuje nový film s tématikou pandemie. Snímek Songbird natočí Adam Mason a má se jedna o nízkorozpočtový thriller v duchu filmů jako Paranormal… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama