Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 240)

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý chlap by asi považoval za podpásovku, když by mu žena, se kterou je od střední školy, zničehonic po nějakých 23 letech manželství oznámila, že se chce rozvést. A nejinak to vnímá i hlavní hrdina filmu Cal, který to řeší odstěhováním se z domu od rodiny a každodenním popíjením v baru. A tam si ho, k jeho velkému štěstí, všimne chlapík, který to s ženskými perfektně umí a rozhodne se ho naučit vše, co zná a ví o svádění žen. Tahle tak trochu jiná romantická komedie mě dokázala zaujmout, pobavit, ale i potěšit, protože je radost narazit v televizním programu na romantickou komedii, která není hloupá, která neopakuje zažitá klišé, která dokáže v některých místech hodně překvapit, a která se snaží být jiná než ty stovky a tisíce ostatních romantických komedií. A i když se ve výsledku stejně divák nevyhne šťastnému konci, přesto má na konci příběhu pocit, že vše je, jak má být, a zůstává v něm po skončení filmu pocit spokojenosti. Předpokládám, že tuhle komedii si uchovám v paměti hodně dlouho a jen tak na ni nezapomenu, a to právě proto, že je tak jiná, ale zároveň nevybočuje ze zajetých kolejí žánru. Uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hřejivá romantická komedie, která těží ze sympatických postav (nikdo zde není záporák), božsky charismatického Ryana Goslinga, lehkého humoru a absurdně - ve vtipném, nikoliv trapném slova smyslu - spletitých vztahů. Životní poselství si z tohoto filmu sice neodneseme, nelze ani popřít typickou hollywoodskou vyumělkovanost, nicméně někdy i splachovací, avšak skvěle zábavný film stačí k příjemně strávenému večeru. Je škoda, že když už si tvůrci dali záležet na nadprůměrném scénáři (dějová linka obsahuje hned několik pěkných perliček) a kvalitních hercích, tak nakonec nechali všechno spláchnout natahovaným závěrem plným patetických zvratků... Crazy, Stupid, Love však i tak zůstává světlým bodem svého žánru. 7/10 ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie jsou v podstatě těžce spotřební zboží - každý rok jich pár přijde, většinou si jako vejce vejci podobných, zamíchají pár filmovými osudy, lidé se pobaví, a za týden už o nich zase nikdo neví. Crazy, Stupid, Love není zas tak moc velká vyjímka, není to film který si budu pouštět každý rok znovu a znovu... ale na rozdíl od mnoha jiných je alespoň dost chytře napsaná a obsazená tak kvalitními herci, že velmi příjemně baví a přitom neuráží svou jednoduchostí. Příběh samozřejmě není ničím jiným než zaplétáním klasického gordického uzlu vztahů v dynamickém (a místy nesmírně vtipném) stylu jízdy na horské dráze, jehož rozetnutí bohužel nešetří sentimentem... ale koho by tu zajímal příběh, že. Milostné eskapády a skvěle vypointované slovní výměny v jejich průběhu, to je oč tu běží - a to tu funguje na výbornou. 8/10 ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nemusím a tohle je po strašně dlouhé době, kdy jsem na nějakou vyrazila do kina, dobře jsem udělala. Bláznivá, zatracená láska je jasná komedie roku. Takhle jsem se už dlouho nezasmála, navíc žádná scéna, moment, ani hláška nepůsobí trapně a uměle, což je u tohoto druhu filmů snad zázrak. Klasická koncepce, kdy se několik lidských osudů navzájem prolíná, tady funguje. Nečekejte, že se ve filmu vyhnete několika klasickým klišé, jenže tvůrci Bláznivé, zatracené lásky s nimi umějí pracovat a na jisté překvapení taky dojde. Herci výborní, ale film si pro sebe krade Ryan Gosling, jeho linie s Emmou Stone mě zaujala nejvíce, je strašně příjemná a několikrát jsem se přistihla s tím přihlouplým úsměvem na tváři (navíc ten Ryan bez trička...). Trochu mě zklamal závěr, zejména ten proslov, já jsem zkrátka už na podobné věci neuvěřitelně alergická. Rozhodně ale můžu napsat, že se jedná o nadprůměrnou romantickou komedii, která se bude líbit bez ohledu na věk a pohlaví. A nejlepší moment filmu? Jednoznačně zahradní sešlost :-D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, podobně příjemná romantika tu už dlouho nebyla. Parádně obsazený, s výbornými dialogy a hlavně kvalitním scénářem, ve kterým je každá postava výborně napsána a není rozhodně černobílá a klišovitá, jak už to u podobných romancích bývá. To je hlavně případ Kevina Bacona, kterej nehraje typickýho hajzla, co přebral hlavnímu hrdinovi ženskou, ale prostě chlapa, kterej se taky zabouchnul. Celý to hodně příjemně uteče, vtipný je to taky dost a většinu času se to úspěšně vyhýbá žánrovým klišé. Jenže bohužel se jim nevyhýbá dostatečně a posledních 15 minut je jak z ranku té nejprůměrnější romantické komedie a už to postrádá své kouzlo. Což je škoda, protože takhle blízko se americká produkce Lásce nebeské ještě nepřiblížila. P.S.: Scénu na zahradě s originálním twistem a konfrontací skoro všech postav bych už teď tesal do kamene. Tak výborně natočená, vygradovaná a vtipná scéna se už v dnešních romanťárnách jen tak nevidí.80% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Na rodičovské schůzce si při psaní slova „asshole“ můžeme povšimnout, že se na tabuli objeví minimálně tři různé verze tohoto slova. (Pavlínka9)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama