Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Napotřetí už se malinko schyluje k poklesu kvality, ale stále si ještě série hájí seriózní nádech. Jestliže byla dvojka vetřelců plná, zde se dospělý jedinec objeví jeden jediný. S tím zákonitě přichází méně akce a divák namlsaný z předešlé strhující bitvy se cítí trochu nenaplněn. Tedy alespoň tak to je v mém případě, trojka se nenese ani v atmosferickém duchu jedničky. Ale rozhodně se nejedná o tuctovou záležitost. Film má své kouzlo, i když se zdá mírně bezbarvý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Tak tohle je asi nejslabsi film o vetrelci, tohle tema Fincherovi moc nesedlo. Misto, aby pokracoval ve stylu Vetrelcu (2. dil), spis se snazil navazat na dil prvni a do toho jeste nacpal spoustu nabozenskejch kecu a dohadu mezi vezni a cely to udelal vic jako drama nez jako sci-fi horor a i kdyz se mu povedla urcita depresivni atmosfera, ty vezni nejsou moc sympaticky, takze mi bylo uplne fuk, co se s nima stane. Prvni hodinu se prakticky nic nedeje a to kecani mezi veznema neni nijak zvlast zajimavy, ale aspon se hezky navazalo na predchozi dil. Pak se sice zacne neco dit a vetrelec se objevuje cim dal castejc, ale do toho vseho jsou furt hadky mezi veznema, ktery pohrbivaj atmosferu a to i presto, ze to je hezka sbirka uchylaku. Sigourney sice krapet zestarla, ale jakmile se oholi, tak to uz neni znat a bojuje proti vetrelci opet jinym zpusobem. Co me dost prekvapilo, jsou triky, byli horsi nez v predchozim dile a tudiz atmosfere taky moc neprospeli. Celej film na me pusobil zbytecne protahovane, nektery sceny se opakovali, takze sem se obcas nudil. Sice si kino verzi uz nijak zvlast nepamatuju, ale SE mi prisla lepsi (Hlavne znasilneni Ripleyovy je udelany fakt stylove.), ale presto to bude jen na lepsi 3*. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fincher se očividně snaží (občas až moc), ale ta okénková nuda a jasné zabití atmosféry z jeho vize Vetřelce smrdí už od prvních dvaceti minut. Je to škoda, protože konec je špičkový, stejně jako spousta silnějších momentů, či hudba... Co mě bohužel totálně dodělalo, je směšná animace: kolikrát jsem měl pocit, že sleduji laciný televizní horor! LAME. Strach si vzal dovolenou... co dodat? Prostě jsem po hodině přehodil v hlavě výhybku a třetí díl slavné kvadrologie dodíval jako napínavé drama plné skvěle napsaných charakterů. Nic víc, nic míň. Takže si nakonec moc nestěžuji. Poprvé shlédnuto cca kolem r. 2000, podruhé SE v r. 2010. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tržby mizerný, diváci nespokojený a režisér, díky nesnesitelným zásahům studia Fox, dokonce nasranej. Třetí Vetřelec to zkrátka schytal ze všech stran. I proto je docela s podivem, že namísto obřího průjmu se z výsledku stal alespoň kus poctivý filmařiny. Není perfektně atmosférická jako Scottova jednička, ani akcí nabušená jako Cameronova dvojka. Jen je prostě jiná: sice komornější, za to drsnější a plná deprese. Ripleyová přichází o sympaťáka Hickse a malou Newt, kvůli vším si oholí hlavu, stává se terčem sexuálních deviantů a i když si poprvý v sérii zašuká, tahle láska vydrží max. 5 minut. Navíc je tu opět její starej známej xenomorf (a je úplně fuk, jestli mu budete řikat osina v prdeli nebo kamarád do deště - vždycky tu s ní bude). Vesmírnej slizák je tentokrát jenom jeden, avšak i to mu bohatě stačí k vyhlazení 50-členný věznice. A jak je obecně známo, ani Ripleyová neskončí moc slavně... teda slavně možná jo, ale rozhodně ne dobře. A skutečnost, že je Vetřelec v mnoha scénách digitální, diváckýmu optimismu taky moc nepřispěje. Naštěstí je tu Special Edition. Ta odstraňuje některý nesmysly, psa nahrazuje krávou, rozšiřuje vztahy mezi kriminálníky a přidává pár krvavějších obrázků. Mlaťte mě holí a křičte "Je to rebel!", ale nemůžu si pomoct, mně se ten film líbí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

poklidný život vězeňské kolonie naruší pád modulu a příchod Ripleyové. měla by se mít na pozoru. přestože se vězni dali na víru, neznamená to, že jsou míň nebezpeční. ale choutky je přejdou, když chcípne mladá kráva a z jejího nitra přichází ON. nečekejme žádné barevné hříčky. D.Fincher nám dokazuje, že svět v jeho očích (včetně krve) je oranžovo hnědý. jeho pohled dělá z vetřelce zase trošku jinej bilák. PODÍVEJTE SE VETŘELCI DO OČÍ! a nezapomeňte: každá smrt skrývá nový život, nový začátek. amen. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • V jedné z předběžných verzí scénáře se nepočítalo s přítomností vetřelce, v jiné naopak nebyla Ripley (Sigourney Weaver). (cariada)
  • Na simulaci horkého roztaveného olova v závěru filmu bylo použito téměř 380 hektolitrů černé barvy. (PaTeXx)
  • Uvažovalo se i o tom, že se vetřelec vylíhne z Hickse, jednoho z přeživších z předchozího dílu. Už byl i zhotoven model postavy s roztrženým hrudníkem, ale Michael Biehn se to dozvěděl a obvinil producenty, že s prací začali bez jeho souhlasu. Ti nakonec Biehnovi zaplatili, aby mohli použít alespoň jeho obrázek v počítači. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama