Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

klerik 

všechny recenze uživatele

Možnože to vyzerá ako obyčajný film o koňovi. Lenže Diane Lane... Ona je skrátka skvelá a dodáva filmu na dojemnosti. Randall v úlohe režiséra už tiež pochytil pár funkčných grifov ako vyvolať napätie a dunivá hudba Glennie-Smitha dorobí zvyšok. Navyše film dobre funguje aj ako sedemdesiatkova štýlovka... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Další spolehlivá pohádka od Walta Disneyho. Jede se opět podle léty stanoveného mustru. Tentokráte mi snad i chybělo napětí, protože mi bylo od začátku jasné že ten kůň bude vyhrávat, nečekal jsem že ale prakticky všechny závody. Abych upřesnil, závody samotné, všechna čest, skvělé. Jak různé pohledy kamery, tak hlavně rychlost dostihových koní. Mimo závodění se film jeví trošku alibisticky. John Malkovich se mi líbil v RED, tady si uhrál svůj standard. Diana Lane odtáhla celý příběh na svých bedrech a myslím že se jí to povedlo dosti solidně. Kdo miluje koně nebo má k nim hluboký vztah, rozhodně ať neváhá a film okamžitě vyhledá. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy mají ten dar, že vám v závěru vženou slzy do očí. Secretariat takový vypjatý konec nemá, on je totiž dojímavý od počátku do konce. A taky nesmírně pozitivní; vždy, když se kamera detailně zaměřila na hlavního zvířecího hrdinu nebo když jsem Malkoviche viděla v jednom z těch jeho úžasných klobouků (není myšleno ironicky ani nadneseně) poskakovat a tančit kolem koně, měla jsem obrovskou chuť vlastnit svou vlastní stáj. Secretariat zkrátka asi nebude jedním z těch filmů, na který budou proudit davy, ale to nic nemění na tom, že je to jeden z těch nejpříjemnějších, nejupřímnějších a nejlepších filmů, které jsem v poslední době v kině viděla. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto bijáku jsem se skvěle bavil a taky hodně fandil Secretariatovi. A mohu vás ujistit, že jsem se ani jednou nepodíval na hodinky, kdy už bude konec. Příběh je totiž příjemně natočen a není to žádná vyfabulovaná pohádka, tak co bych si více mohl přát pro zábavu podzimního večera? Mimo jiné v tom hrají sympatičtí herci Diane Lane, John Malkovich. Ono očekávat od filmu o koni nějaké veledílo určitě nelze. Čímž nechci říci, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Pro ty, kdo mají rádi koně a němé tváře, prostě pohoda. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)
  • Secretariat sa narodil 30.3. 1970 a zomrel 4.10. 1989. (JimWayne)
  • Otto Torwath, Secretariatův žokej, je opravdu žokej, stejně jako ostatní, kteří se ve filmu objevují. (Anchi)

Reklama

Reklama