Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (921)

Psema 

všechny recenze uživatele

Kdo u tohohle live action gameplay fetiše cítí napětí, je buď retardovaný, nebo dítě bez vkusu. O čem jiném než napětí by dobrodružná akce měla být? Jo aha, prý o tom, že je to jako hra. Nepochopení rozdílu obou médií v praxi. A to je prvních půl hodiny slibných. Jo, než to začne být jako hra. Alicia je samozřejmě v rámci materiálu skvělá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones, Robert Landgdon a Rambo v jednom tyglíku. Protřepat - nemíchat! Na první pohled obyčejná Lara, co dostane občas nakládačku, vzpomíná na otce, boxuje, prohání se na kole a na konec se vydá otce hledat. Čisté dobrodružství, kde nechybí napětí, boj o život nad vodopádem a tajemná královna Himiko. Jeden z těch filmů, co chtějí diváka pobavit a přivést na jiné myšlenky. Pravda, uvítal bych více fantazie, nadpřirozeno, magii...ale stejně jsem byl nakonec spokojen. Goggins byl vskutku nechutně slizký a Thomasová se usmívala jako kobra před uštknutím. Jsem zvědav na pokračování. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MISS LARA CROFT" ------------ Videohry a filmové plátno nikdy nešli dohromady. Výsledky boli často (vždy) tak zlé, akoby sa jednalo o kliatbu. Zdá sa však, že tá bola práve prelomená. Tomb Raider ide poslušne v šľapajách svojho úspešného stvoriteľa, ktorý zbúral v roku 2013 strechu celému hernému priemyslu. Strecha kinosály ale bohužiaľ držala pevne, aj keď niektorí hráči rozhodne bez slín nezostali. Kto hral, díval sa na predĺženú hru bez možnosti akejkoľvek interakcie, kto nehral, sledoval pekelnú, dobrodružnú jazdu á la Indy Jones. Alicia Vikander - fenomenálny výber. Tým recenziám negatívne debatujúcim vizuál Lary v podaní Alicie celkom nerozumiem. Strávil som slušné dve hodinky (správne, nič lepšie na práci nemám) prezeraním väčších/menších dámskych mien Hollywoodu a lepšiu adeptku si našťastie predstaviť nedokážem. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No tak ježišmarjá, dvě hodiny koukat na Alici musí bavit i holky, natož pak mě! On si pak rejža nemusí moc lámat hlavu s efektama, když všichni stejně čučej akorát na efekt Vikander. Pojďme rychle udělat další díl, kde už nebude tak dlouhá předehra a půjde se hned na věc. Pasáž na ostrově byla totiž tak zábavná, že třeba taková Wonder Woman by měla okamžitě vrátit kostým a jít dělat Laře sekretářku. (Banff, Kanada) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No konečně zase někdo pořádně porajtoval ztracenou archu! A ani nevadilo, že tahle Hrobkojezdkyně nesplnila kástingové přednosti předobrazu jako pičoidní Endželína a slečnu Záhumenskou tentokrát hraje sympatický kluk. Počítám, že i nad ním určitě pár prudkých heteráků přeleštilo. Asi zvyk z džojstyku. Nevadili ani příliš estetičtí otrokáři, kteří než uvrhli hrdinného ťamanského kapitána do špinavého otroctví v kamenolomu, pečlivě mu depilovali jeho mužatkovský homoknírek. Počítám, že přibrali i koule. Asi vši. A už vůbec nevadilo, že firma SONY vyrábí baterky, které i po sedmi letech zahálení v pohodě přehrají videjko či rozdiktují diktafon. Asi Foršprung durš Technik. Prostě i tak svižně dobrodružná, strhující a skvostně udělaná kulantní zábava na nedělní odpoledne s jako vždy excelentně slizkým Goginsem, jenž s tímhle xichtem snad musí být záporná svině i mimo kamery. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • Když postavy jedou na lodi z Hongkongu směrem ke Kalifornii, tak jedou směrem ke krásnému západu slunce. Což je nesmysl, protože jedou směrem na východ. (khubicek)
  • Název filmu se objeví až na úplném konci. (UncleMorty)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama