Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (920)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim, takovejchhle dobrodruznejch filmu s hledanim nejakyho tajemnyho pokladu/mista/atd. posledni dobou moc neni, takze jsem se docela tesil, ale nez tohle, to si radsi znovu pustim Tomb Raidery s Angelinou. Na to, ze by mel bejt film o tom, ze prsata drsnacka nekde beha a kosi smejdy, to je totiz az zbytecne ukecany, uvod zbytecne natazenej a kdyz se dostanem na ostrov, tak se zacne pro zmenu na sebe vrsit jedna debilita a nelogicnost za druhou. Samotna akce v hrobce je sice fajn, ale bohuzel moc kratka, aby to uz film vytahlo z prumeru. Herecky je Vikander mozna schopna, ale na tuhle roli se fakt nehodi, tohle byl castingovej preslap roku. Aspon, ze Gogginsovo zaporak je fajn. Celkove sice docela fajn akce a sympaticky obsazeni, ale to vic nez 3* s odrenejma usima neda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na původní Tomb Raider s Angie vzpomínám dodnes. Vzpomínám na dobu, kdy jsem Tomb Raider mastil na starém Pentiu a vzpomínám i na dobu, kdy jsem do kina začínal chodit sám. První film, u kterého mi rodiče vložili důvěru, byl totiž právě Tomb Raider. Na rozdíl od Angie ale Alicia Vikander není úplně Lara Croft. Jako přiblížila se restartované sérii, ale i když je super kost, tak to prostě není ono. Příběh a akce byla fajn, ale celou dobu jsem měl pocit, že tomu prostě něco chybí. Něco kvůli čemu bych měl důvod si říct, že tohle je povedený dobrodrůžo. Filmy s Angie jsou prostě lepší a zábavnější, i když zároveň hloupější a ujetější. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasické postupy v moderním kabátku. Velice často se v mozku zapínají signály, které upozorňují na podobnost s Indiana Jonesem, ale není to právě to co jsme chtěli, aby měla Lara DNA dobrodružné klasiky a opisovala tam kde má? Nový Tomb Raider je bezpochyby nejpodařenější videoherní adaptace a douvám, že si vydělá na pokračování. Restart klasické videohry s prsatou archeoložkou byl totiž to nejlepší co ji potkalo a i když film jde tou samou cestou nevadí to. Ano prakticky ničím nepřekvapí a nepřetáčí tachometr, ale od prvního dílu potenciální série jsem přesně v tohle doufal. Fantasticky obsazená Alicia Vikander působí uvěřitelně jak ve fajn holka od vedle póze tak i v roli rodící se dobyvatelky ztracených hrobek. Hlavní padouch je pak příjemně uvěřitelný (Goggins je jako korporátní figura s pochopitelnou motivací skvělý). Režisér Roar Uthaug se díky sázce na jistotu (co se příběhu týče) mohl věnovat postavám a zbytečně nebudovat vesmír. Exotika v podobě čínsko/japonských lokací a legend zaujme uvěřitelným vyústěním (nad kterým raději více nehloubat) i časovou odtržeností od zbytku světa. Angelina se může jít zahrabat. Těším se na další díl. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MISS LARA CROFT" ------------ Videohry a filmové plátno nikdy nešli dohromady. Výsledky boli často (vždy) tak zlé, akoby sa jednalo o kliatbu. Zdá sa však, že tá bola práve prelomená. Tomb Raider ide poslušne v šľapajách svojho úspešného stvoriteľa, ktorý zbúral v roku 2013 strechu celému hernému priemyslu. Strecha kinosály ale bohužiaľ držala pevne, aj keď niektorí hráči rozhodne bez slín nezostali. Kto hral, díval sa na predĺženú hru bez možnosti akejkoľvek interakcie, kto nehral, sledoval pekelnú, dobrodružnú jazdu á la Indy Jones. Alicia Vikander - fenomenálny výber. Tým recenziám negatívne debatujúcim vizuál Lary v podaní Alicie celkom nerozumiem. Strávil som slušné dve hodinky (správne, nič lepšie na práci nemám) prezeraním väčších/menších dámskych mien Hollywoodu a lepšiu adeptku si našťastie predstaviť nedokážem. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez jak sviň! Oscarová herečka Alicia Vikander je přirozeně nádherná, mladá, v boji zdatná a byť její prsa nejsou jako od Angelíny, vůbec to nevadí její herecký výkon je daleko působivější. Film má velmi příjemný spád, na Laru se hezky kouká a dostává celý film neskutečnou sadu odevšaď, že na konci jsem odcházel z kina více polámaný než ona samotná. První polovinu filmu zaujme naháněčka s koly, která je více intenzivnější než kdejaká jiná naháněčka s auty a působivé ztroskotání lodi, které napětím bere divákovi dech. Jakmile se Lara ocitne na ostrově je z toho dobrodružná žranice, která si bere to nejlepší z Indiána Jonese a zároveň se krásně drží herní předlohy ( Letadlo, padák, luk- stealth akce) k tomu slizský záporák Walton Goggins a dobrák Daniel Wu, u kterého mě trošku mrzí, že nepředvedl nic z martial arts. Finále dá zase zavzpomínat na starou Mumii, takže kdo miluje hrobky, černou magii, pasti, hádánky, tak si film užije taktéž do syta. No já jsem výborně pobaven, dostal jem krásný dobrodružný mix, jaký v kinech nebyl léta a s Warcraftem je Lara definitivně nejlepší herní předlohou. Sequel chci, co nejdřív, tak neváhejte, vyražte a přispějte! Po druhém zhlédnutí nadšení lehce opadlo, ale pořád fajn záležitost. 80% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (26)

  • Název filmu se objeví až na úplném konci. (UncleMorty)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama