Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Balagueró ma nesklamal a vyložene potešil. Úplne som z toho šňupal taký ten osemdesiatkový zombie feeling. Príbeh sa nám "akože" uzavrel, čo by bolo asi najvhodnejšie. Akosi nemám pocit, že je kam pokračovať...maximálne by som bol otvorený len nejakému vyháňaniu diablu, čo by bolo pekným oživením. Každopádne, poctivá zombie rúbanica, pri ktorej sa síce nevyťahujú črevá a ani nie je ktovieako nápaditá, ale je pekne krvavá, akčná a masky opäť na jednotku. hodnotím presne tak isto vysoko ako prvý diel a to aj napriek tomu, že tu nie je žiadnej stopy po found footage. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pvní dva díly mi přijdou jako z úplně jiné série než díl třetí a čtvrtý, a to hlavně kvalitativně. Found footage aspekt evidentně tvůrcům sedí daleko lépe než klasická vyvražďovačka. To jediné, co na čtvrtém dílu mohlo fungovat (přitažlivost hlavní představitelky, s čímž nesrovnatelně úspěšněji pracuje díl předchozí) není vůbec využito a spíše se zde hraje na uzavření jakéhosi pokusu o soudržnou tetralogii, na rádoby komplexní příběh a jeho epické završení a herecké snažení. Já se také snažil - užít si alespoň napínavé scény, ale když už bych musel, tak příště raději sáhnu po trojce (o prvních dvou dílech ani nemluvě). ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

No s jedničkou ani dvojkou se to nedá srovnávat, značný propad dolů po dějové i hororové stránce. Nicméně nejsem sám, kdo asi očekával úplně něco jiného, že??? Tahle série začíná mít docela značné vady. Zaprvé se vůbec neměl točit 3. díl, který byl o ničem !!! A zadruhé, pokud tvůrci za každou cenu chtěli využít prostředí staré lodi, tak měl být tenhle díl třetí a nikoli až čtvrtý. Jenže kdy se konečně dočkáme té apokalypsy, která postihne celé lidstvo nebo alespoň město? Balaguero to technicky zvládl, bavil jsem se taky, ale po těch letech jsem čekal opravdu něco jiného a jsem zvědavý, jestli z tématu REC nebude nakonec natahovaná ždímačka peněz ve stylu SAW. 55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nějaký velký průser to podle mě není, každopádně po výtečné jedničce a dvojce asi všichni čekali finále, které bude někde jinde. A jinde je nejen kvalitou, ale i prostředím, což se dalo čekat, barcelonský barák si toho už zažil dost. Loď se nejevila zpočátku tak špatně, ale veškerý dění na ní bohužel nebylo nijak kulervoucí. Spíše naopak, dějově dost chaboučké, povedený momenty to určitě má, ale v celkovým pohledu tento závěr série není nic, co by nějak utkvělo v paměti. Kvalitativně bych to asi zařadil na úroveň trojky. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola solídna jeba,dvojku mám v top 10 najlepších filmov,na trojku som hneď po záverečných titulkoch chcel zabudnúť a štvrtá časť je ako som tušil jednoznačne po zadu za jednotkou a dvojkou. Pre mňa solídny priemer.Podla mňa loď bol dobrý ťah,jej klaustrofóbické priestory vedia vzbudiť atmosféru a keď tam začnú riadiť zombie tak to musí byť brutálka.Len škoda že je to v tomto filme len na polovicu,lebo boj človeka a zombie nieje využitý naplno a povedal by som že je braný len okrajovo.Ale masky boli fakt slušné spracované.Len príbeh bol totálne jednoduchý a bez žiadnej originality a z velmi chabím scenárom.Tento film mal na viac. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama