Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Mizerný seriálový remake, u kterýho vlastně ani nevím, proč se jmenuje Nikita. V základu se spíš blíží seriálu Odpadlík, kde Lamas v roli Reinse taky přijde o svou drahou polovičku a následkem toho se stává psanec, který loví psance. V případě téhle Nikity je to stejný v bledě modrým, přijde o druha a stane se psancem co loví psance - Divizi. Takže v základu opět originálnost je na pendrek. Příšerně se navíc seriál vleče, takže jsem hromadu dílů musel přeskakovat, jinak bych se z toho asi zbláznil a přesto jsem byl pořád v obraze. Často bylo i pokračování snadno předvídatelný. Jen trochu se to zlepšilo až ve čtvrté sérii, ale poslední díl byl nesmyslně překombinovaný. Výběr herců je zde až na Maggie Q taky kapitolou sama osobě. Takže to jednoduše shrnu. Dokoukat se to s přeskakováním dílů dalo, nicméně stačilo mi to opravdu jen jednou. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ len samé stokrát prevarené klišé. A ešte aj to s úbohým dávkovaním, neexistujúcou gradáciou a pomerne priemernou akciou. Nikita má vyzerať cool so všetkými tými BruceWillisovskými hláškami, ale nejak sa jej to nedarí. Michael, ktorého si asi vďaka Brutálnej Nikite, nikdy nemôžem predstavovať inak, je tiež málo záhadný a chladný. Dialógy nič moc - nudné, bez citu, humoru či hlbšieho významu sú prvoplánové a zjavné. No najhoršie je to, že autori nevedia postaviť atmosféru. Všetko, čo sa divák dozvie, je mu podané na striebornej tácni, čo pôsobí nútene a uberá mu to tým možnosť vytvoriť si akékoľvek emócie. Akákoľvek záhadnosť či skrytá konšpirácia zmizla už koncom prvého dielu a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa to v budúcnosti mohlo zlepšiť. ()

Reklama

Loooki 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka je dobrá. na túto úlohu, sa veľmi hodila, keď zoberieme v úvahu, že v akčných snímkach hráva. Dej, je dobrý. Agentka, ktorá sa snaží zničiť vnútro agentúry, ktorá jej poskytal zázemie a vyškolila ju na to, čím je teraz. (pripomína mi to ALIAS - zničenie SD-6, ale nie je to ALIAS). Ani som nepostrehol, žeby dialógy boli kŕčovité, ale odstupom času prichádzam, na to, že áno. Vôbec mi to však, nevadí, pretože AKCIA tam hrá prim. Neskoršie série nám ukážu, že sa bojovať proti agentúre, ktorá dala človeku život, nie je vôbec jednoduché a hlavne, keď po moci prahne každý... Hodnotené po absolútnom finále seriálu. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Poriadne akčný seriál mi v amerických TV už dlhšie chýbal, Nikita zaplnila miesto dostatočne! Síce ma to nechytilo hneď pri prvej epizóde, musel som tomu dať čas, no neskôr sa z toho stal skvelý adept na nenáročnú zábavu! Neskutočne sexi agentky v zastúpení Maggie Q a Lyndsy Fonseca v tuctovom, ale zábavnom špionážnom príbehu. 4* (najlepšia epizóda je 9. - Michael a Nikita v Uzbekistanu, najhoršia epizóda je 13. - NIkita a pokus o záchranu princa) Season 1 = 4* / Season 2 = 3,5* / Season 3 = 3* / Season 4 = 3* ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že z původní Nikity jsem viděla zhruba dvě epizody a nijak mě to nezaujalo. Naopak tohle provedení mě zaujalo už od prvního dílu a všichni víme, že ty bývají nejslabší. Hvězdička Lyndsy díky tomuhle seriálu pořádně stoupla, ale stejně tak podala úžasný výkon Melinda a její role záporačky Amandy. Akce a napětí zde rozhodně nechybí. A co má být, že některé díly trochu dějově pokulhávají? Všechny seriály takové epizody přeci mají. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Xander Berkeley a Sarah Clarke jsou ve skutečnosti manželé. Společne si zahrali také v seriálu 24 hodin (od r. 2001)f. (Narcis)
  • V 11. epizóde 3. série sa Nikita predstaví ako agentka FBI Margaret Bishop. Toto meno nie je náhodne. Margaret je skutočné meno herečky Maggie Q a priezvisko Bishop je priezvisko postavy Shana Westa. (challik)

Reklama

Reklama