Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

maddy 

všechny recenze uživatele

Poriadne akčný seriál mi v amerických TV už dlhšie chýbal, Nikita zaplnila miesto dostatočne! Síce ma to nechytilo hneď pri prvej epizóde, musel som tomu dať čas, no neskôr sa z toho stal skvelý adept na nenáročnú zábavu! Neskutočne sexi agentky v zastúpení Maggie Q a Lyndsy Fonseca v tuctovom, ale zábavnom špionážnom príbehu. 4* (najlepšia epizóda je 9. - Michael a Nikita v Uzbekistanu, najhoršia epizóda je 13. - NIkita a pokus o záchranu princa) Season 1 = 4* / Season 2 = 3,5* / Season 3 = 3* / Season 4 = 3* ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ len samé stokrát prevarené klišé. A ešte aj to s úbohým dávkovaním, neexistujúcou gradáciou a pomerne priemernou akciou. Nikita má vyzerať cool so všetkými tými BruceWillisovskými hláškami, ale nejak sa jej to nedarí. Michael, ktorého si asi vďaka Brutálnej Nikite, nikdy nemôžem predstavovať inak, je tiež málo záhadný a chladný. Dialógy nič moc - nudné, bez citu, humoru či hlbšieho významu sú prvoplánové a zjavné. No najhoršie je to, že autori nevedia postaviť atmosféru. Všetko, čo sa divák dozvie, je mu podané na striebornej tácni, čo pôsobí nútene a uberá mu to tým možnosť vytvoriť si akékoľvek emócie. Akákoľvek záhadnosť či skrytá konšpirácia zmizla už koncom prvého dielu a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa to v budúcnosti mohlo zlepšiť. ()

Reklama

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jsem za Nikitu rád, jednak protože slušných akčně-špiónážních seriálů moc není a také kvůli hlavní roli pro Maggie Q. Zásadní problém Nikity je, kromě nepříliš nápaditého děje některých epizod, fakt, že se seriál bere extrémě vážně. Absence humoru a alespoň malé nadsázky sráží Nikitu minimálně o třídu níž. Vážně míněné dialogy pak působí neuvěřitelně uměle a jsou k smíchu. Přesto jsem byl s první sérií spokojen, ale překopání děje a ztráta tempa na začátku druhé sérii byli pro Nikitu vražedné. ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Děj dost nudný, předvídatelný. Kulisy mi připadnou děsně laciné. Sekce samotná vypadá jako nějaká papundeklová vesmírná loď. Maggie Q mi jako Nikita moc nesedí, tu drsnou agentku-vražedkyni jí nevěřím. Nejsympatičtěji působí když si na nic nehraje a má normální oblečení. Naopak když má vypadat sexy, ať už v plavkách nebo elegantních šatech, tak působí dost škrobeně. Většina soubojů byla úsměvná, některé akční scény až směšné. Dialogy nevěrohodné. Lehké plus je za poměrně známé obličeje ve vedlejších rolích. Větší plus je za novou mladou rekrutku Alex. Spolu s "čističem" vypadá asi na nejzajímavější postavu. Pilot k dalšímu sledování nenalákal. Celkově si tohle jeden z mých nejoblíbenějších filmů nezasloužil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nelehký život Nikity pokračuje a tak trochu jinak. Nová představitelka Maggie Q dává postavě zcela nový rozměr. Seriál je více temnější a akčnější. Až by se dalo říct, že s původní Nikitou toto nemá pranic společného. Tvůrci zřejmě pochopili zoufalou nudnost předchozího seriálového ztvárnění původního snímku Luca Bessona 'Brutální Nikita' (1990) pod stejnojmenným názvem a tak tomu dali zcela novou tvář. Že by se jim to nepovedlo se tvrdit zrovna nedá, ale k dokonalosti přeci jen ještě nějaká ta kapička chybí. Každopádně je to krok kupředu a správným směrem. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Postava Carly (Erica Gimpel) je směsicí dvou postav z původního seriálu Brutální Nikita (od r. 1997), a to Nikitiny (Peta Wilson) důvěrné kamarádky a sousedky Carly (Anais Granofsky) a zakladatelatelky Sekce 1 Adriany (Siân Phillips). (Fevas)
  • V 11. epizóde 3. série sa Nikita predstaví ako agentka FBI Margaret Bishop. Toto meno nie je náhodne. Margaret je skutočné meno herečky Maggie Q a priezvisko Bishop je priezvisko postavy Shana Westa. (challik)
  • Xander Berkeley a Sarah Clarke jsou ve skutečnosti manželé. Společne si zahrali také v seriálu 24 hodin (od r. 2001)f. (Narcis)

Reklama

Reklama