Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (978)

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč je to rozděleno na dva díly. A jo, vlastně chápu, prachy jsou prachy. Oba filmy jsou utahané, vleklé a do dvou hodin by se daly zhustit úúúúplně v klidu. Trochu mi taky vadilo to umělohmotné bejby - copak nešlo udělat nějak přirozeněji? O Kristen Stewart, která snad už neumí pusu vůbec dovřít, se raději nebudu zmiňovat, jen řeknu, že jakmile se přeměnila na vempájrku, tak mi vadila ze všech filmů asi nejmíň. Jo a ještě něco -to byl opravdu Patizón zvolen nejvíc sexy mužem planety? Brrr.... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pojď, Ede, zúčtujeme! Dnes naposled...Technicky opět o něco snesitelnější a opět je to úplně jedno. Nekonečně vyprázdněný film, který neuráží ani tak svou hloupostí jako třeba Nový měsíc (když v něm není nic, nemůže v něm být mnoho hloupého), ale právě prázdnotou, absolutní absencí vnitřku. S hrůzou zjišťuju, kolik lidí je ochotno na to přistoupit a říct si "není to tak hrozný". Nic horšího než film, který otupuje a film, který se otevřeně hlásí k hlouposti diváka, není! Díky bohu je to ale za námi. Dokonáno jest! Teď jen odpočítávejme vteřiny, než se na tenhle pseudofenomén zapomene. Tipuju, že budou stačit prsty jedné ruky. 10 % ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto sa cítia starí ľudia, keď náhodou uvidia komiksovky ako X-Men? Čím viac epic sa Twilight sága snaží byť, tým horšie to je. Stephenie Meyer úplne zjavne nedokáže písať koherentný príbeh, je to len séria prúdom vedomia vedenej vaty a improvizácií bez akéhokoľvek hlbšieho previazania. Nič tu nedáva zmysel a finále, ktorá má pompézne ukončiť ságu, je úplne banálne. To, že sa postavy správajú ako banda retardov, je potom už druhoradé. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda já se musím přiznat, že tenhle díl se mi sakra líbil. Byla jsem proti, aby to rozdělili do dvou dílů, protože ta poslední knížka byla fakt děsná, což byl taky kámen úrazu u prvního části filmu. Na tenhle díl jsem se i docela těšila, protože tuhle část jsem měla v tý poslední knížce nejradši, teda když odhlédnu od té 'bitvy'. Narozdíl od prvního dílu, tady to plynulo rychlým spádem a vůbec mě to nezklamalo, naopak. Bella - upírka, mě dost bavila. Klidně tomu dám i 5* btw. Jako, ale ta závěrečná bitva, fakt mě nachytali, ze začátku jsem se nestačila divit co se to děje :D ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po jedničce druhý nejlepší díl a vlastně i s jedničkou jediný opravdu sledovatelný pro "normálního" diváka.Condom měl kliku jako prase, že mu poslední díl ságy nabídnul mnohem větší prostor pro práci s herci, jelikož nemusí pracovat jen s úvodní gumovou trojící, která byla tak rutinní, sladká a zoufale okoukaná, že i z mé oblíbené a herecky velice talentované Kristen Stewart se stala jen povrchní a obyčejná tuctovka, která tady vypadá doslova jako luxusní kurva.Pryč je ta něžná a krásná Bella, z tohodle monstra se mi chtělo spíš blejt.No díky bohu se s příchodem celé řádky upírů z celého světa otevřela herecká možnost pro slušnou řádku opravdových a charismatických herců, kteří konečně dodali téhle umělé sáze to, co jí chybělo nejvíc...kvalitní herce!Kdo četl knížku (já né přísahám :D ) nemohl být ničím překvapený, všechno zase jede (prý) slovo od slova a mě celkem bavilo sledovat hlavně získávání dalších členů téhle MTV crue sosádky.Mluvit o něčem, jako je romantika či sympatie s ústřední trojící se prostě nedá, jelikož ze mě to jejich romantické ňufíčkování odešlo hned s druhým dílem.Líbil se mi především nepřekonatelný výkon Michaela Sheena, který je doslova diamantem mezi plejádou hnících hoven a vše kolem otce Belly, to bylo taky docela úsměvný.Jinak vše samozřejmě zachraňuje dost dobře zmáknutá a k mé radosti skoro 40 minutová finální bitka, což bylo vlastně to jediné, co mě už od začátku na Stmívání zajímalo a v co sem doufal a přišlo to až po dlouhých osmi hodinách romantického zvracení.Škoda jen, že to neskončí přesně jako v knize, i když tvůrce chápu, na stole by měli pěknou řádku žalob od rodičů mrtvých nanynek, kterým by pod takovým tlakem pukalo srdíčko a dostávali by hromadně po kinech v celém světě mozkové mrtvičky.Tuhle ságu jsem dokoukal čistě ze zvědavosti a taky kvůli tomu, že jsem šel kdysi na první díl do kina s partou kámošů v domění, že to je nějakej "horor" a oni mě chtěli na konci zabít.Myslim si, že se po těch předchozích nesnesitelných blitkách rozloučili tvůrci s touhle sérií docela se ctí i když mi je jasný, že nebude trvat dlouho a Hollywood nás zase obšťastní nějakou mocinky moc cool pentalogií, ze které nanynky budou vlhnout, pokladny kin se plnit a zdejší intelektuálové šílet.55%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Mackenzie Foy (Renesmee) povedala: „Chcela by som byť aj v skutočnom živote upír, pretože by som nespala a rodičia by ma tak už neposielali každý večer do postele." (Kacenka616)
  • „Je to zvláštne, že sa už k nakrúcaniu po poslednej premiére nevrátime. Stala sa z nás rodina," uviedla Ashley Greene (Alice Cullen). (Sufferer)
  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)

Reklama

Reklama