Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 1
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (78)

Aky 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem nenarazil na tenhle lehkonohý seriál, nevěřil bych, že se kolem rakoviny dá natočit úsměvný příběh naplněný optimismem a humorem, aniž se vytratí tragika neodvratnosti nepěkného a příliš brzy přicházejícího konce. Lví podíl na tom má herectví Laury Linney, které nedovolí vetřít se nevkusu, kýči, sentimentu... ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 68. ročník (za rok) 2010 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Laura Linney + nominace (2) - 68. ročník 2010 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 69. ročník 2011 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Laura Linney ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží, vtipný, svižný komediální seriál (nejen) o rakovině :o) Akorátní stopáž dílů, skvělí představitelé všech rolí (!) a až na zcela nepatrná a v rámci žánru tolerovatelná zaškobrdnutí o klasická americká, tématická klišé - vynikající! (po 10.díle). 25.9.2011 (po 12.díle druhé série): po menším zaváhání zkraje druhé série, kde se tvůrci najednou nemohli rozhoupat, zda skočí z žánru svěží komedie o rakovině na vlnu vážného moralizovaní o rakovině (a nakonec se rozhodli zůstat u komedie, páč právě tohle nesourodé spojení fungovalo fantasticky), jeden z nejlepších a nejzábavnějších seriálů. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

1. séria (90%): Ideálny letný seriál, ktorý kombinuje nekombinovateľné - krásnu slnečnú uvoľnenú atmosféru letného ničnerobenia a pochmúrny pocit bezmocnosti pred skorým odchodom zo sveta pre nevyliečiteľnú chorobu. A napriek tomu, že som pochyboval, funguje to takmer dokonale. Kombinácia tragiky a komiky je potom rovnako namiešaná aj v charakteroch netradičných postavičiek, ktoré je nemožné si nezamilovať rovnako tak, ako je nemožné mračiť sa na Cathyn široký úsmev. Hodnotenie zatiaľ nechávam na 90%, ale kvôli nádhernému záveru série zaokrúhľujem hore. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Nebude trvat dlouho a Cathy coby cynickou učitelku, která nebojuje jen s rakovinou, ale také se svým pubertálním synem a trochu natvrdlým manželem, si zamilujete. V jednu chvíli budete natahovat z dojemných řečí o podstatě lidského života a hned na to se budete smát (nebo aspoň usmívat) sarkastickým řečem. Sledovat, jak může rakovina zachránit člověka od stereotypu a dát mu novou chuť do života, mě opravdu baví.. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama