Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 2
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (78)

Aky 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem nenarazil na tenhle lehkonohý seriál, nevěřil bych, že se kolem rakoviny dá natočit úsměvný příběh naplněný optimismem a humorem, aniž se vytratí tragika neodvratnosti nepěkného a příliš brzy přicházejícího konce. Lví podíl na tom má herectví Laury Linney, které nedovolí vetřít se nevkusu, kýči, sentimentu... ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

The Big C je hodně netradiční sitcom a nejspíš neni pro každýho. Jde spíš o postavy než o vtipný situace a podle toho vypadají i jednotlivý epizody, jejichž pojetí se snad od všech sitcomů liší. Humor je hodně chytrej a snad nejčernější široko daleko, nikdo se s tím nepáře a v každý epizodě je "fuck" minimálně dvacetkrát. Každá z postav má něco do sebe a netrvá dlouho, aby si divák zamiloval Seana, Adama, Marlene a vlastně všechny. Laura Linney je samozřejmě boží a její Cathy se chová po svý diagnóze tak všelijak, ale aspoň nevaří perník a nezabíjí lidi. Všechno co dělá je dost pochopitelný a nejednou jsem musel utřít slzu (finále první série!). Nepamatuju si seriál, ve kterým se baví dospělý sourozenci o svatbě za použití přirovnání k rodince mývalů, kterou nazvou "Mean Fuckers" a v zápětí mě dokáže dojmout k slzám. To je prostě famózní. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s fantastickým výkonom Laury Linney, ale aj všetkých naokolo. Krásne morbídny humor, ktorý sa prelína s citlivosťou. Tá túžba po živote sa tu normálne zhmotňuje a jediným maličkým negatívom je krátkosť častí. Mojou najobľúbenejšou postavou bol jej brat, také hlášky, to sa len tak nevidí. Tretiu sériu považujem za vrchol, čo sa týka vtipnosti, a štvrtá je samozrejme vrcholom čo sa týka emočnosti. Toto považujem za počin, ktorý naozaj ťažko chorým ľuďom môže naozaj pomôcť a dať nádej. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

1 série: Poslední díl mě teda dostal. Těším se na druhou sérii. Snad Showtime nezklame. 2 série: Nemám slov. Naprosto perfektní seriál, který ukazuje některé věci velmi skutečně, zároven nikdy nezklame s humorem. Pokud si chcete pokračovat, stačí vydržet do season finale a kapesníčky vám stačit nebudou. Neuvěřitelně silný konec stejně jak u série 1. Nemohu se dočkat 3. série! ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Neexistuje jinej seriál, kterej by mě dokázal tak citově vyždímat a přitom mě i příšerně pobavit. Úžasná černá komedie, která s váma cloumá celou dobu, co na ní koukáte. Cathy si musí oblíbit snad úplně každý. Takhle simpatická postava tu už hodně dlouho nebyla. Zatím jsem viděl jen první sérii, ale hned se chystám na další. Mě stačil konec první série SPOILER jak našel Adam ty dárky na každej rok, co tu Cathy nebude. Brečel jsem jak malej harant. No strašná ždímačka to je, ale příšerně pobaví. Konečně můžu říct, že poslední film/seriál u kterýho jsem brečel byli Pokémoni: První film xD KONEC SPOILERU...............2.Sezóna: Pořád stejně vtipné a smutné jako první série. Prostě pro mě je to zatím dokonalý seriál. Jak obsazením do hlavních rolí, tak i do těch vedlejších. Hugh Dancy ( Hannibal ) hraje naprosto božsky, předposlední díl byl celý jeho a i v jeho nejtěžších chvílích mě dokázal rozesmát, prostě hrál dokonale. Jediný co mi tam vadilo byla ta kráva z vejšky. Cynthia Nixon neumí vůbec hrát, nebo se mi to jen zdá? Nebo možná umí, ale tahle role jí totálně nesedla a hraje to celý strašně křečovitě a nevěřil jsem jí vůbec nic. Ale to je jen malej mínus a jinak bezchybném seriálu. Proč musej dělat tak hnusně dojemný konce? Se pak cejtim jak vůl, když u toho brečim. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama