Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 1
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (78)

Axident 

všechny recenze uživatele

Úžasně svěží, vtipný, svižný komediální seriál (nejen) o rakovině :o) Akorátní stopáž dílů, skvělí představitelé všech rolí (!) a až na zcela nepatrná a v rámci žánru tolerovatelná zaškobrdnutí o klasická americká, tématická klišé - vynikající! (po 10.díle). 25.9.2011 (po 12.díle druhé série): po menším zaváhání zkraje druhé série, kde se tvůrci najednou nemohli rozhoupat, zda skočí z žánru svěží komedie o rakovině na vlnu vážného moralizovaní o rakovině (a nakonec se rozhodli zůstat u komedie, páč právě tohle nesourodé spojení fungovalo fantasticky), jeden z nejlepších a nejzábavnějších seriálů. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

The Big C je hodně netradiční sitcom a nejspíš neni pro každýho. Jde spíš o postavy než o vtipný situace a podle toho vypadají i jednotlivý epizody, jejichž pojetí se snad od všech sitcomů liší. Humor je hodně chytrej a snad nejčernější široko daleko, nikdo se s tím nepáře a v každý epizodě je "fuck" minimálně dvacetkrát. Každá z postav má něco do sebe a netrvá dlouho, aby si divák zamiloval Seana, Adama, Marlene a vlastně všechny. Laura Linney je samozřejmě boží a její Cathy se chová po svý diagnóze tak všelijak, ale aspoň nevaří perník a nezabíjí lidi. Všechno co dělá je dost pochopitelný a nejednou jsem musel utřít slzu (finále první série!). Nepamatuju si seriál, ve kterým se baví dospělý sourozenci o svatbě za použití přirovnání k rodince mývalů, kterou nazvou "Mean Fuckers" a v zápětí mě dokáže dojmout k slzám. To je prostě famózní. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (95%): Něco mi hned říkalo, že tohle bude perla a nemýlil jsem se. Nikdy nevíte, co čekat - díl může začínat extrémně zábavně a končit neskutečně dojemně. Komediální linka je fajn, i když podle mě se lépe logicky daří drama, vzhledem k tématu. Herci jsou super, hlavně tedy Laura Linney. Občas mi jen trochu vadí přepísklý scénář, dlouho jsem přemýšlel mezi 4 a 5*, jenže pak prišel naprosto fenomenální poslední díl, který v závěru (beze slov!) dokázal vyvolat takové emoce, že mi i těch 5* přišlo málo. Opravdu bych si přál zažít více takových filmových/seriálových zážitků. Sice to možná jako celek úplně dokonalé nebylo, ale finále ano. Nádhera. Neskutečně nedoceněný seriál. Snad si to další řady nepokazí... // 2. SÉRIE (75%): Přijde mi, že tato řada se zbytečně zaobírala nezajímavými věcmi, které neměli pro seriál vlastně žádný větší význam a byla to jen taková vata (například linka s Adamem). Bohužel také ubyly emotivní díly, pro tuto řadu už moc neplatí, že se nějak výrazně střídá smích s pláčem. Přesto se seriál stále drží v nadprůměru a pár hezkých momentů zaručeně přinese. Jen mu chybí zajímavější dějová linka, žádný díl mi v paměti asi dlouho nezůstane, což je škoda. // 3. SÉRIE (80%): O třetí sérii jsem všude četl, jak je zbytečná a ne moc povedená, takže jsem se toho celkem bál, jelikož už předchozí řada si podle mě neudržela stejnou úroveň jako ta první. No, musím říct, že jsem mile překvapen. Rozhodně o chlup lepší než již zmiňovaná 2. řada, jelikož tato je více zapamatovatelná, nápaditější a dynamičtější. Sice to své mouchy to mělo, ale jinak rozhodně příjemná podívaná. // 4. SÉRIE (90%): Emoce v každém dílu. Je až zarážející, jak si tvůrci poradili se 4. řadou. Sice to bylo od začátku do konce dojemné drama, ale přesto si seriál udržel svůj humor z předchozích řad. Každá série měla svý mouchy, ale shrnul bych to asi takhle. The Big C je geniální a neskutečně silný především v segmentech, jako celek je to "jen" výborné. Kdo tento seriál neuvidí, asi nikdy nepochopí, že smutek nemusí vyvolat pouze mega vážné drama s mega vážnými dialogy a hereckými výkony. Stačí citlivý příběh ze života s trochou nadsázky a... vlastně je ještě asi potřeba Laura Linney, protože si nejsem jistý, jestli by to fungovalo s jinou herečkou. Jsem přesvědčený, že velký podíl na kvalitě má opravdu její neskutečný herecký výkon. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti to nevyzerá zle, nenudil som sa :) Ale nie je to ani nejaký super seriál, ktorý vás strhne hneď od začiatku. Uvidíme neskôr, čo z toho bude ale zatiaľ je to taký obyčajný priemerný seriál. Najlepšia časť bola asi odveta matky synovi za kanadské žartíky :) (65%) [--] Po piatich videných dieloch zvyšujem hodnotenie o jednu hviezdičku. Celkom slušne sa to rozbieha a niektoré situácie sú skutočne funny - spomeniem napríklad depiláciu "tam dole" v piatom diele :) Vlastne celý tento diel skvelý, zatiaľ asi najlepší. (75%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál s fantastickým výkonom Laury Linney, ale aj všetkých naokolo. Krásne morbídny humor, ktorý sa prelína s citlivosťou. Tá túžba po živote sa tu normálne zhmotňuje a jediným maličkým negatívom je krátkosť častí. Mojou najobľúbenejšou postavou bol jej brat, také hlášky, to sa len tak nevidí. Tretiu sériu považujem za vrchol, čo sa týka vtipnosti, a štvrtá je samozrejme vrcholom čo sa týka emočnosti. Toto považujem za počin, ktorý naozaj ťažko chorým ľuďom môže naozaj pomôcť a dať nádej. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama