Reklama

Reklama

VOD (1)

Již mnoho desetiletí panuje ve vesnici Daggerhorn nelehké příměří s tamním vlkodlakem, kterému při každém úplňku místní lidé nabízejí zvířecí oběť. Obě strany dohodu dodržují, ale přesto ve vesnici panuje všudypřítomný strach. Dcera místního dřevorubce Valerie je zamilovaná do samotáře Petera, avšak její rodiče dohodli sňatek se zámožným Henrym. Milenci nechtějí ztratit jeden druhého, proto se rozhodnou pro útěk. Když se to chystají udělat, dojde k útoku vlkodlaka. Obětí je Valeriina starší sestra. Vesničané touží po pomstě, a tak povolají známého lovce vlkodlaků Solomona. Od něj se dozvídají, že nebezpečné zvíře žije celou dobu mezi nimi a může to být kdokoliv. Pátrání po jeho lidské identitě vrhá temný stín podezření na několik Valeriiných blízkých. Ona postupně zjišťuje, že má s nestvůrou zvláštní spojení, které je táhne k sobě. Vlkodlak k ní promlouvá a Valerie se mu musí vzdát, nebo každý, koho miluje, bude zabit. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (671)

666teen 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Před několika lety se konal konkurz na homoupíry, homodlaky a jejich citově nevyrovnanou milovnici. Všechno dobře dopadlo a jestli Majer dá, budou žít až do (ne)smrti. No, a to co při konkurzu spadlo pod stůl, protože to nebylo dost pohledné, osvalené a sexy, narvala paní režižérka do adaptace pohádky o Karkulce. Zazvonil zvonec a s Gary Oldmanem je konec. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Červená čiapočka ako film? Dočerta, to ma zaujíma! Bohužiaľ, filmové spracovanie mojim očakávaniam neodpovedá. Chvíľu sa to ešte dá. Len čo príjemne štylizovaná výprava (malebná dedina uprostred zasnežených hôr so spomalene padajúcimi vločkami) začne nudiť, príde Gary Oldman a príjemne hrôzostrašný pocit ohrozenia z tajomnej príšery, záhadne 20 rokov žijúcej v okolitých lesoch. I táto atmosféra sa ale už čoskoro vyparí a na jej miesto prichádza záverečná hodina, plná tupých dialógov, banálnych zvratov a otravne spracovanej nevierohodnej romantickej línie, v ktorej mladí a nepoškvrnení hovoria veci ako „nie som pre teba dobrý, láska“ a ona „na tom mi nezáleží“. A vrcholí to hlbokým bozkom na dobrú noc. Viem, že hodnotenie 20% môže vyzerať prehnane prísne, ale ten film je proste tak strašne nudne napísaný a zahraný (Oldman je zďaleka najlepší a aj on je totálne nezaujímavý), že som ho dopozeral fakt len z posledných síl. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ja teda nevim, ale me to tak hrozny neprislo. Predne, s Cervenou Karkulkou to nema nastesti nic spolecnyho, jasne jsou tu dve, tri sceny, ktery jak kdyby vypadly z pohadky, ktery pusobi docela usmevne a tak trochu navic, ale vetsinu casu to je nastesti pouze film o vesnici, kterou napada vlkodlak. Taky se nastesti nekona zadny Stmivani. Obcas se da hovorit o atmosfere, fanatickej zabijak vlkodlaku Oldman je fajnovej a triky nejsou nejhorsi. Takze ackoliv je scenar slabej a Hardwicke opravdu neni dobra reziserka, dopadlo to jeste v ramci moznosti docela slusne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

A víte co?! Mně se to kuva líbilo... Já se na pohádečku podíval hezky v neděli odpoledne, jak pán Bůh káže. Amanda a ta její čebrená bundička mě moc sice nevzala, ale ta pokrevní lajna weowolfa?! Ty jooo... dneska už fakt nezaspím. No, do kina bych na to určo nešel, to bych se týden chytal za hlavu. No jak říkám v neděli? Odpoledne? A just, dobré to bylo, což je za 3. 5/10 Až teď jsem si všiml, že to je od tý ..... ze Stmívání, mám chuť stáhnout to na odpad, noo dejme tomu, že nejsem zaujatý. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Twilight ala Grimm, aneb všechno "grimmovsky" dobré zmizelo a všechno "twilightovsky" špatné se naopak ještě vystupňovalo. Uhlazený playboy s tunou gelu ve vlasech mě ve středověkém prostředí sice solidně bavil (nikoliv však záměrně, ale co už...) a Amandě to opravdu moc slušelo, ale na hodinu a půl to je zatraceně málo. Červená Karkulka je s prominutím tááááááááááááááákhle velká koko*ina, která může zaujmout jen svou pitomostí a naivní snahou o navázání na úspěch série Stmívání. A to jsem Catherine Hardwicke po vynikajících Legendách z Dogtownu tolik fandil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Amanda Seyfried (Valerie) si na jednom večierku prežila jednu zlú skúsenosť so Shiloh Fernandezom (Peter), preto herečku musela presviedčať Catherine Hardwicke, aby mu dala ešte jednu šancu. (misterz)
  • S výjimkou Valerie (Amanda Seyfried) hrají všechny postavy v Daggerhornu buďto herci s hnědýma očima, nebo nosí hnědé kontaktní čočky. Nejpozoruhodnějším příkladem je Julie Christie (babička Valerie), která je známá svýma jasně modrýma očima. (PVi)
  • Ačkoli je filmová vesnička se svými obyvateli malá a chudá, je namísto tradičních výplní oken, jimiž byly tenké vysušené zvířecí kůže, použito sklo, tehdy ve středověku nedostupné a velmi nákladné zboží, které si mohli dovolit jen ti nejbohatší. (Conspi)

Související novinky

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Reklama

Reklama